18.8.2010

Live! Ultravox @ Tavastia, Helsinki 17.8.2010

Showtime klo 21.30, Tavastia on tupaten täysi ja on todella Kuuma. Ultravox (Midge Ure, Chris Cross, Warren Cann ja Billy Curie) on kovassa iskussa ja yleisö on mukana ensi tahdeista lähtien. Aiemmat pelkoni keikan suhteen vaihtuvat innostukseksi jo kolmannen kappaleen aikana. Lähes katedraaliset syntikkamuurit muokkaavat eufoorisen tunnelman Tavastialla fyysiseksi tilaksi. Yläparvella bassot resonoivat siinä määrin että tämän kokeneen rockpoliisin on pakko hakeutua lattiatasolle, vellovan ihmismassan sisään, maksimaalisen nautinnon saamiseksi.

Täällä satojen ihmisten puristuksessa ilmassa on jotain ainutlaatuista jota vain harvoin olen kokenut keikoilla viime vuosina. Ihmiset antavat omasta vähästä tilasta vieruskavereilleen ja nauttivat estoitta. Konsertti on kokonaisuutena rakennettu erinomaisesti valoja myöten. Midge Uren (m.m. Thin Lizzy, Rich Kids) kitarointi on välillä punkmaisen raivoisaa ja välillä mennään täysin eri aaltopituuksilla kattaen lähes kaiken maan ja taivaan välillä Kraftverk tyyppisestä jyskeestä viulunsoitolla terästetyyn maalailuun.

Midge Uren laulu on hyvänkuuloista ja vie muistot kauas ensimmäiseen Live Aid konserttiin jota mies ideoi yhdessä Bob Geldofin kanssa. Uren ansiot musiikintekijänä nousevat keikan aikana hienosti esiin. Suurhitit ”Vienna” ja ”Dancing with tears in my eyes” istuvat settiin hyvin mutta itseeni teki vaikutuksen Ultravoxin koko setin kovatasoisuus kautta linjan. Hittejä oli joka lähtöön ja yleisö lauloi sanoissa mukana.

Livenä musiikki on parhaimmillaan ja joskus parhaat keikat tulevat yllätyksenä, kun niitä vähiten odottaa. Tämä pätee ainakin minun kokemukseeni Ultravoxista tänä iltana Tavastialla. Ja siitä kuumuudesta vielä.. Minua se ei haitannut, eikä vierustoveriani joka kuumuutta lievittääkseen kaatoi tuopillisen olutta hiuksiinsa. Muutaman naisen kuulin kuitenkin valittelevan asiaa kovaäänisesti baarin puolella.

Juttelin hetken hiestä litimärän Warren Cannin kanssa keikan jälkeen joka vakuutteli kunnon kestävän jopa niin ettei hänellä omien sanojensa mukaan ollut keikalta kiire hotellille. Midge Ure keskeytti rumpalin unelmoinnin keikanjälkeisetä oluesta Tavastialla komentamalla tämän henkilöautoon, istui itse hopeanvärisen auton rattiin ja kaasutti bändeineen pois Tavastialta. Upea ilta!

Teksti: Jan Fast

Nämä kuultiin:

NEW EUROPEANS
PASSING STRANGERS
WE STAND ALONE
MR X
VISIONS IN BLUE
THIN WALL
DEATH IN THE AFTERNOON
ASTRADYNE
RAGE IN EDEN
LAMENT
WHITE CHINA
HYMN
ONE SMALL DAY
ALL STOOD STILL
VIENNA
REAP YHE WILD WIND
DANCING WITH TEARS (IN MY EYES)
LOVES GREAT ADVENTURE
SLEEPWALK
THE VOICE

3 kommenttia:

 1. Moi!
  Olin itse tuolla keikalla ja olen täysin samaa mieltä kanssasi. Yllätyin itse tasosta. Odotin upea elämystä koska Ultravoxin musiikki nostattaa nostalgisia tunteita 80-luvulta. Tosiaankin upea ilta.

  Risto Pohjola,Kokkola

  VastaaPoista
 2. Hei mua harmittaa älyttömästi kun en päässyt kyseiseen konserttiin.. laittakaa kaikki materiaali youtube.com:iin jos otitte videoita.. oisi kiva nähdä kyseinen keikka dvd:llä jos joku taltioi keikan videokameralla tai teräväpiirtovideokameralla. Pitää noita kundeja eli Ultravoxia mennä katsomaan ulkomaille mikäli haluaa vielä nähdä noita. Harmittaa ihan älyttömästi kun en päässyt kyseiselle keikalle.

  VastaaPoista
 3. Aivan mahtava keikka!

  VastaaPoista

Palkki

Palkki