31.8.2010

Hurts @ Club YK, Helsinki 27.8.2010

Odotukset Hurtsin ensimmäistä Suomen-keikkaa kohtaan olivat melko korkeat, vaikka duon ensimmäistä levyäkään ei ole vielä julkaistu. Sinkut Better Than Love ja Wonderful Life ovat kuitenkin saaneet paljon soittoaikaa radiokanavilla, ja keikkakin oli loppuunmyyty.

Showtimeksi oli ilmoitettu 21.30, ja Club YK:n ovet aukenivat pari tuntia aiemmin. Itse keikkapaikka oli melko pieni. Pikkuhiljaa tila täyttyi ihmisistä, ja olikin hieman ennen keikan alkua jo tungokseen asti täynnä. Tunnelma oli innokkaan odottava, huomasi selkeästi, että ihmiset todella halusivat nähdä bändin jo lavalla.

Keikka alkoi ilmoitettuun aikaan, ja puoli kymmeneltä ihmiset saivat mitä halusivat; lavalle kapusi duo Theo Hutchcraft ja Adam Anderson, sekä taustabändi. Silver Lining sai kunnian olla setin ensimmäinen biisi. Theo lauloi hienosti omalla hillityllä tyylillään, seisoen suurimman osan ajasta "asennossa" toinen käsi selän takana. Tämä rauhallinen esiintymistapa vain tuki biisejä, sillä nyt huomio kiinnittyi enimmäkseen juuri musiikkiin ja bändin kappaleiden erittäin hienoihin sanoihin.Suurimmat suosionosoitukset saivat odotetusti sinkkulohkaisut Better Than Love ja Wonderful Life, mutta myös esimerkiksi Blood, Tears & Gold sai yleisöstä irti ääntä. Oli mukava huomata, että ihmiset olivat niin kiinnostuneita bändistä, että vaikka levyä ei olekaan vielä julkaistu, niin jotakin kautta yleisö vaan oli opetellut muidenkin kuin sinkkubiisien sanat. Theo kovasti kiittelikin helsinkiläistä yleisöä, ja samalla ihmetteli, että huoneessa on enemmän naisia, kuin mitä hän on elämänsä aikana nähnyt. Hauskaa näytti lavalla olevan.Niin siinä vain kävi, että kaikki hyvä loppuu aikanaan, ja Theo ilmoitti viimeisen biisin alkavan (Better Than Love), ja kiitti vielä yleisöä. Tässä kohdassa ensimmäinen ajatukseni oli, että nyt meni kyllä aika nopeasti. Vilkaisu kelloon kertoi, että keikka olikin todellisuudessa erikoisen lyhyt; koko show kesti n. 35 minuuttia. Better Than Love sai yleisön villiintymään, ja laulun loppuessa bändi sai vielä suuret suosionosoitukset. Yleisö vaati encorea, mutta ei valitettavasti sitä saanut. Keikka oli kuitenkin lyhkäisyydessäänkin aivan mahtava kokemus.

Ihmiset jäivät varmasti entistäkin malttamattomammin odottamaan 8.9. julkaistavaa "Happiness" -albumia, ja duon seuraavaa keikkaa Suomessa.

Hurtsin 3-osainen videohaastattelu julkaistaan ensi viikolla!

Teksti ja kuva: Kaisa Leino

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palkki

Palkki