31.8.2010

Roger Watersin "The Wall Live" -konsertin liput myyntiin ensi maanantaina

Roger Waters, luova nero Pink Floyd -yhtyeen takana, juhlistaa ”The Wall” -mestariteoksensa julkaisun 30-vuotispäivää historiallisella Euroopan-kiertueella ensi keväänä. Ensimmäistä kertaa 20 vuoteen livenä nähtävä ”The Wall” nähdään myös Helsingin Hartwall Areenalla keskiviikkona 27. huhtikuuta. Konsertin lipunmyynti käynnistyy ensi viikon maanantaina 6. syyskuuta Lippupisteessä.

Roger Watersin ”The Wall” kiertää keväällä yli 25 Euroopan kaupunkia, joissa liput ovat jo menneet kuumille kiville. Kysytyt konsertit ovat myyneet useammassa kaupungissa jopa päivässä loppuun ja lisäkonsertteja on lisäilty kiertueaikatauluun sitä mukaa. Esimerkiksi Milanon neljä keikkaa ja Lontoon viisi keikkaa ovat kaikki lähes loppuunmyytyjä.

Aikaisemmin ”The Wall” oli aivan liian iso show lähteäkseen kiertueelle, mutta uudet areenat ja kiertueteknologian kehitys ovat ratkaisseet ongelman. Kuukausien tarkan suunnittelun jälkeen Waters on päivittänyt show’n ulkonäön ja tunnelman, jotta se vastaa sitä huikeaa teatraalista spektaakkelia, josta ”The Wall Live” tuli alunperin tunnetuksi.

Show alkaa muurin alasrepimisellä ja ensimmäisessä näytöksessä tiiliseinä rakentuu pala palalta. Toisessa näytöksessä tiilimuuri on kokonaan rakennettu. Roger Waters on kehittänyt uusia dynaamisia videografiikoita ja visuaaleja kuvatakseen albumin tarinaa ja kappaleita käyttäen apunaan 743 neliömetrin videoseinämää. Show sisältää kaikki Roger Watersin suureelliset erikoisefektit, kuten esimerkiksi Gerard Scarfen alkuperäiskuvitukset, tippuvan lentokoneen, kvadrofonisen soundimaailman, pyrotekniikkaa, jättimäiset puhallettavat hahmot, projektioita ja paljon muuta. Rogersin bändissä tällä kiertuella esiintyvät Dave Kilminster (kitara), Snowy White (kitara), G.E. Smith (kitara), Jon Carin (koskettimet), Harry Waters (koskettimet), Graham Broad (rummut), Robbie Wyckoff (laulu), Jon Joyce (taustalaulu), Michael Lennon (taustalaulu), Mark Lennon (taustalaulu) sekä Kipp Lennon (taustalaulu).

Pink Floyd -klassikoilla ”Comfortably Numb”, ”Another Brick In The Wall Pt. 2”, “Mother”, “Run Like Hell” ja “Young Lust” höystetty “The Wall” -tuplalevy löysi aikanaan miljoonia faneja ja siitä tuli yksi suurimpia koskaan levytettyjä albumeja. Julkaisunsa aikaan se oli valtavan suosittu: siitä tuli vuoden 1980 myydyin albumi Yhdysvalloissa, jossa se edelleen pysyttelee kaikkien aikojen myydyimpien levyjen viiden kärjessä.

Tuleva kiertue tarjoaa Roger Watersin eurooppalaisille faneille mahdollisuuden todistaa ”The Wallin” livenä kokonaisuudessaan, Watersin puheiden perusteella todennäköisesti viimeistä kertaa. Mukana on juuri tätä kiertuetta varten suunnitellut show-elementit, jotka tekevät Watersin syrjäytymisestä ja muutoksesta kertovasta mestariteoksesta huikean live-kokemuksen.

Tähän mennessä ”The Wall” on esitetty vain 31 kertaa livenä mukaan lukien Pink Floydin 1980-81 albuminjulkaisukiertueen. Roger Waters herätti show’n uudelleen henkiin heinäkuussa 1990 Berliinin muurin murtumisen kunniaksi. Valtaisa tapahtuma houkutteli lähes puoli miljoonaa fania Potsdamer Platzille samalla kun miljoonat ihmiset katselivat spektaakkelia televisiosta. Tapahtumaa kuvailtiin parhaimmaksi konsertiksi ikinä. Uuden tuotannon osalta Waters on varmistanut, että ”The Wall” on yhtä ajankohtainen nyt kuin 30 vuotta sitten ja hän on käynyt läpi jokaisen show’n yksityiskohdan.

”Projektiosysteemi on nyt täysin erilainen kuin mitä se oli silloin, joka tarkoittaa sitä, että olisi mahdollista projisoida koko videoseinän leveydelle, mikä ei ollut aikoinaan mahdollista”, kuvailee Waters.

Näyttävyyttä tärkeämpi osuus Watersille on kuitenkin ”The Wallin” poliittinen ja sosiaalinen viitekehys. Watersin nettisivuilla www.rogerwaters.com on vetoomus, jonne voi lähettää sotatantereella menehtyneiden valokuvia, joista tulee osa ”muuria”. Aikanaan levy oli Vietnamin sodan vastainen, mutta Watersin mukaan albumin viesti on erittäin ajankohtainen nykyäänkin esimerkiksi Irakin ja Afganistanin sotien myötä.

Ennen keväistä Euroopan-kiertuetta Roger Waters ja ”The Wall Live” -show kiertävät syksyllä Pohjois-Amerikkaa. Kiertueen ensi-ilta on Kanadan Torontossa 15. syyskuuta.

KONSERTTI:
Roger Waters ”The Wall Live”
Ke 27.4.2011 Hartwall Areena, Helsinki
Ovet klo 18.30, show n. klo 20

LIPUT:
79 / 73 euroa + mahd. toimituskulut
Myyntiin ma 6.9.2010 klo 9 Lippupisteen myyntipisteissä, puhelinpalvelussa 0600 900 900 (1,75e/min + pvm) ja netissä www.lippu.fi

Lähde: Live Nation -tiedote

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palkki

Palkki