19.8.2010

Live! Lapko @ Turku, DBTL 30.7.2010

Lapko oli perjantai-illan toiseksi viimeinen esiintyjä The Alueella. Se oli piristävän erilainen bändi pop-painotteisten artistien rinnalla. Oli mukavaa, että oli annettu mahdollisuus tutustua tyylilajiltaan myös toisenlaiseen musiikkiin festari-illan edetessä. Toki paikalla oli varmasti ihmisiä, jotka olivat tulleet sinne ainoastaan Lapkon takia.

Lapko oli hyvä omassa lajissaan, ja heillä oli yleisössä vannoutunut kannattajajoukko. Yleisön keskellä oli jopa pieni vauva isojen kuulokkeiden kanssa vanhempiensa sylissä. Suosiosta kertoo sekin, että bändillä riittää keikkoja läpi kesän ympäri Suomea.

Laulaja Ville Maljan ilmehdintä biisien aikana oli jo itsessään näkemisen arvoista - puhumattakaan hänen kauniista laulunäänestään. Sen sijaan basisti Anssi Nordbergin jäykkä lavaesiintyminen oli vaivaannuttavaa. Olisi toivonut esiintyjien välillä suurempaa vuorovaikutusta.

Vaikka Lapko on tehnyt musiikkia jo vuosia, uusimmat hitit saivat yleisön parhaiten mukaan. Erityisesti Summer Nights –biisiä toivottiin, ja sen soidessa yleisö tanssi riemuissaan. Fanit viihtyivät lavan edessä koko keikan ajan, vaikka välillä niskaan satoi vettä.

Omasta mielestäni bändi oli periaatteessa hyvä ja taitava, mutta jotain kuitenkin jäi puuttumaan. Ehkä vika oli siinä, että olin ennen Lapkoa nähnyt kaksi loppuun asti hiottua timanttia. Sen jälkeen puoliraaka alternative-meininki tuntui liian väkivaltaiselta muutokselta.

Lapkossa on ehdottomasti kuitenkin potentiaalia, ja se tullee pysymään musiikkimaailman taivaalla vielä pitkään.

Teksti: Terhi Mahlamäki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palkki

Palkki