9.8.2010

Tango-Amadeus: Pidän rocklegendaa ukkinani!

Vuoden 2009 tangonkuningas Amadeus Lundberg, 21, on toisen pitkäsoiton suunnittelemisen ohella tanssittanut kuuntelijoitaan tanssilavoilla läpi kesän. Kuningasvuoden jälkeen hän on tutustunut isänsä ystävään, rocklegenda Remu Aaltoseen, jolta on saanut vaikutteita.

– Remua on hauska kuunnella, koska häneltä saan ”rekvisiittaa” taiteilijanuralleni. Hän on vähän kuin ukki minulle. Vaikka neuvoja tulee paljon elämässä, kaikki lähtee itsestä. Esikuva on minulle laaja käsite. Mutta totta kai Remu on hieno koukkunokka.

Amadeuksen ensimmäinen omaa nimeä kantava levy julkaistiin alkuvuodesta. Toinen pitkäsoitto on vasta suunnitteilla. Hän näkee toisen levyn julkaisemisen tärkeämpänä kuin debyytin, sillä kuningasvuoden jälkeen on käynnistynyt todellinen työnteko.

– Tangovuosi oli hieno, sillä pääsin ihmisten tietoisuuteen. Olen päässyt luomaan omaa uraa ja kartuttamaan osaamista. Olen vasta 21-vuotias ja vielä pitäisi jaksaa ainakin parikymmentä vuotta. Se on haaveni. Sen aion myös tehdä. Haaveena olisi myös esiintyä joskus festivaaleilla, Lundberg kertoo. 

Katso Amadeuksen videohaastattelu täältä.
( Petri Voutilainen)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palkki

Palkki