1.8.2010

Kaija Koo villitsi Hyvinkään Olutfestareilla

Hyvinkäällä järjestettiin viikonloppuna kaksipäiväinen Olutfestari. Chaos Tube oli paikalla lauantaina, jolloin lavalle nousivat Telaketju sekä Kaija Koo.

Telaketju soitti alkuillasta tuttuja cover-kappaleita pohjalaisella asenteella. Bändi on varmasti yksi eniten keikkoja Suomessa tekevä cover-bändi ja homma toimii bändillä erinomaisesti.Kaija Koo keräsi ihmiset myös ulkotiloista Wanhan Villatehtaan sisätiloihin. Kaija sai yleisön alkuhetkiltä lähtien mukaansa eikä bileillä ollut loppua. Tämä sama kuvio tuntuu toistuvan joka keikalla mitä Kaijalta on nähnyt. Hän on varmasti yksi eniten toivottuja esiintyjiä, joka saa ihmiset seuraamaan keikkaa ja vielä enemmän voisi sanoa osallistumaan keikkaan. Laulut osataan ulkoa, kädet ovat ilmassa, kaikki tanssivat.. bileet parhaimmillaan.

Itselleni Kaijan musiikki on tuttua aivan 80-luvun alusta lähtien ja itselleni se tutuin Kaija onkin tuon ajan Kaija musiikkeineen. En voi sanoa pettyväni ettei noita vanhoja kappaleita soiteta, mutta kyllähän niitä toivoisi kuulevansa joskus. Mutta lienee se nostalgia-arvo, jota biiseissä on niin ei kauhean moneen osu, 86 vuonna julkaistu Kaijan ensimmäinen albumi Kun savukkeet on loppuneet ei päihitä Kaijan 2000 -luvun levyjen myyntilukuja, ei taida antaa minkäänlaista vastusta edes. Mutta ei se vie pois sitä, että rakastan Kaijan ensimmäistä levyä, jota 16-vuotiaana kuuntelin ja kuuntelin. Enkä ikinä tule unohtamaan niitä aikoja, kun sain kutsun Kaijalta tulla Takomon studiolle seuraamaan hänen päiväänsä studiolla tai vaikka yhtä iltaa Alibi -ravintolassa, jonne Kaija sai mut puhuttua alaikäisenä keikalle. Hienoja muistoja, joista tuo ensimmäinen levy muistuttaa vahvasti. Mutta ehkä meitä, joille se ensimmäinen levy on tärkeä on sen verran vähän, että nuo kappaleet ovat enemmän tai vähemmän haudattu.

Jos palataan vuoteen 2010 ja Hyvinkäälle. Näin Kaijan todella pitkästä aikaa viime vuoden lopussa ja sanoinkin hänelle, että olen todella onnellinen hänen suosiostaan ja sitä samaa ajattelin tänään valokuvatessa villin yleisön ja villin Kaijan välissä. Yleisö on aina mitä olen Kaijaa keikoilla viime vuosina nähnyt niin aivan haltioissaan. Vaikka on nähnyt vaikka keitä todella suosittuja artisteja niin tuntuu, että Kaija on se, kenen keikalle mennään pitämään eniten hauskaa. Hysteriassa varmaan joku The Baseballs vie voiton, mutta ei mitenkään kirkkaasti ja katsotaan kahden vuoden kuluttua tilannetta uudestaan.
Kerrassaan hieno keikka, jäi todella hyvä mieli. Kaija on rautainen ammattilainen. Kaija on sainattu Apulannan levy-yhtiöön Päijät-Hämeen Sorto ja Riisto. Ensimmäinen single "Vapaa" on jo julkaistu, tässä se Youtube -versiona.


Kaija keikoilla:
5.8. Hamina tattoo, Hamina
12.8. Elomessut, Hämeenlinna
17.9. Seurahuone, Huittinen
18.9. Kantri, Kankaanpää
23.9. Amarillo, Espoo
24.9. Bepop, Porvoo
25.9. Old Texas, Kaarina
1.10. Night Life, Lohja

Teksti ja kuvat: Tiia Santavirta

ps. kaikki kuvat on epätarkkoja.. on nyt ollut muutaman päivän aikana ongelmia saada YHTÄÄN tarkkaa kuvaa.. pitää selvitellä..

1 kommentti:

Palkki

Palkki