10.8.2010

Herbie Hancock marraskuussa Finlandia-talolle

Aikakautemme legendaarisimpiin jazz-virtuooseihin ja säveltäjiin kuuluva Herbie Hancock juhlistaa 70 ikävuottaan syksyllä kiertueella. Grammy-palkitun Herbie Hancockin ”The Imagine Projectin” ympärille rakentuva kiertue pysähtyy myös Helsingin Finlandia-talossa torstaina 4. marraskuuta. Konsertin liput tulevat myyntiin maanantaina 16. elokuuta Lippupalvelussa.

Herbie Hancockin ”The Imagine Project” on ennennäkemätön kansainvälinen levytys- ja filmiprojekti, jolla Hancock tekee yhteistyötä musiikin supertähtien kanssa eri puolilta maailmaa. Projekti hyödyntää musiikin universaalia kieltä ilmaistakseen rauhan ja globaalin vastuun keskeisimpiä teemoja. ”Imagine Project” -albumi esittelee huikean kattauksen kansainvälisten huippuosaajien eturivistöä, mukana on mm. Dave Matthews, Anoushka Shankar, Jeff Beck, The Chieftains, John Legend, India Arie, Seal, Pink, Juanes, Chaka Khan, K’Naan ja James Morrison. Albumi ja sen teosta tehty elokuva on suunnattu edistämään rauhan ja suvaitsevaisuuden arvoja sekä kunnioittavaa suhtautumista planeettaamme kohtaan, mutta kuitenkaan unohtamatta luovaa ja upean tunteikasta musiikillista sisältöä.

Finlandia-taloonkin ehtivälle ”The Imagine Project” -kiertueelle Hancock ottaa mukaansa bändinsä, josta ei huippunimiä puutu. Rummuissa on Vinnie Colaiuta (mm. Frank Zappa, Jeff Beck), bassossa James Genus (mm. Saturday Night Live Band), kitarassa Lionel Loueke, koskettimissa Greg Phillinganes (mm. Michael Jackson, Stevie Wonder, Eric Clapton) ja laulussa Kristina Train.

Herbie Hancock (s. 1940) on yhdysvaltalainen pianisti, orkesterinjohtaja ja säveltäjä, joka on luonut huikean arvostetun uran jazzin parissa. Hancockin musiikki on usein kuitenkin melodista ja helposti lähestyttävää, ja monet hänen hiteistään ovat tulleet tutuksi myös suuremmalle yleisölle.Hancock tunnetaan myös kokeilunhaluisena muusikkona, jonka yhdistelee usein funkin, soulin, bluesin ja jopa klassisen musiikin elementtejä jazziin. Musiikkialalla on harvoja artisteja, joilla olisi ollut yhtä suuri vaikutus akustiseen ja elektroniseen jazziin sekä R&B:hen kuin Herbie Hancockilla. Kuten legendaarinen Miles Davis sanoi omaelämänkerrassaan: ”Herbie oli askel eteenpäin Bud Powellista ja Theolonius Monkista enkä ole kuullut kenestäkään, joka olisi tullut hänen jälkeensä.”

KONSERTTI:
Herbie Hancock and his band – ”The Imagine Project Tour”
To 4.11.2010 klo 19.30 Helsinki, Finlandia-talo
(Ovet klo 18.30)

LIPUT:
79 / 59 / 49 euroa + mahd. toimituskulut
Myyntiin ma 16.8.2010 klo 9 Lippupalvelun myyntipisteissä, puhelinpalvelussa 0600-10-800 (1,83 euroa/min + pvm) ja 0600-10-020 (5,99 euroa/puhelu + pvm) ja netissä www.lippupalvelu.fi.

Lähde: Live Nation -tiedote

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palkki

Palkki