18.6.2013

Live! Isac Elliot, Antti Tuisku & Cheek @ Sataman yö, Jyväskylä 13.6.2013


Sataman yö on ollut itselleni tuttu tapahtuma jo useamman vuoden ajalta. Tänä vuonna kuitenkin paikka oli vaihtunut ja tapahtuma järjestettiin ensikertaa teltassa. Hyvin ajateltu, ainakin sään puolesta.

Saavuttuani paikalle Isac Elliot nousi lähes heti lauteille. Olen seurannut Isacin uraa mielenkiinnolla ja todistanut jälleen miten nuorisopopparit pystyvät hallitsemaan tämän hetken listoja. Oli hienoa vihdoin päästä
kuulemaan häntä livenä! Keikka alkoi kappaleella Are You Gonna Be My Girl, joka on myös yksi henkilökohtaisista suosikeistani. Suurimmaksiosaksi tytöistä koostunut yleisö oli aivan liekeissä ja viimeistään seuraavana kuultu superhitti New Way Home sai koko monisatapäisen yleisön tanssimaan ja laulamaan mukana. Oli mukava nähdä, että show'hun oli otettu mukaan tanssijat ja parasta, että he kaikki olivat lähes samanikäisiä kuin itse artisti. Tämä oli Isacin ensimmäisiä "oikeita" keikkoja, mutta taito esiintyä ja ottaa yleisö haltuun oli kuin vanhalla konkarilla. Uusi single First Kiss sai kaikki fanit laulamaan innoissaan ja tunnelma oli hysteerinen. Keikalla kuultiin kaikki Wake Up World- albumin kappaleet, ja näin ollen kymmenen biisin esittäminen ei riittänyt aivan tunnin mittaiseen keikkaan. Harmi, olisin halunnut kuulla tätä enemmän. Onneksi uutta materiaalia on tulossa jo ihan lähitulevaisuudessa.

Keikan jälkeen törmäsin Isaciin ja pieni fanittaja sisälläni keräsi rohkeutta ja uskaltautui juttusille tuon uuden ilmiön kanssa. Isac oli todella rento ja puhui kunnioittavasti alussa olevasta urastaan ja faneistaan. Kysyessäni mitä 12-vuotias voi enää muuta toivoa kuin listaykköseksi menevän albumin ja tuhansia kiljuvia tyttöjä, vastaukseksi sain, että lisää kiljuvia tyttöjä! Kyl se ton homman hallitsee! Isac kehui myös Chaos Tubea ja lähetti kaikille lukijoille ja katselijoille paljon terveisiä! Mä voin itse henkilökohtaisesti suositella Isacin musiikkia kaikille, vaikka jäbä on kaksitoista niin musiikki on kyllä vakavasti otettavaa poppia, siinä missä kansainvälisillä tähdilläkin.

Ilta alkoi siis selvästi yli odotusteni ja seuraavaksi vuorossa oli kymmenvuotista taiteilijauraansa juhlistava
Antti Tuisku. Tämä oli Antin ensimmäinen festarikeikka tänä kesänä, ja pienen alkukankeuden jälkeen keikka lähti käyntiin Antin tyyliin todella räjähtävästi. Paljon kuultiin musiikkia uudelta Toisenlainen tie - albumilta, mutta ne sopivat hyvin vanhojen Tuisku-hittijen sekaan. Olen itse seurannut Antin uraa alusta asti, ja monia keikkoja on tullut artistilta nähtyä. Tämän iltainen show toi taas jotain uutta. Uusista kappaleista huomasi, että ne ovat Antille todella henkilökohtaisia, ja varsinkin Paula Vesalan kirjoittama kappale Leila sai yleisön kuuntelemaan hiljaa ja jopa pyyhkimään silmäkulmiaan. Antti on esiintyjänä omaa luokkaansa ja hänestä aistii rakkauden esiintymiseen. Tuntuu siltä että keikka keikalta Antti nauttii aina vaan enemmän siitä mitä hän tekee. Vaikka uudet biisit eivät vielä saaneet aivan arvoistaan huomiota koko yleisöltä, niin uuden albumin singlelohkaisut: Rakkaus on ja Jää tai mee, olivat selvästi jo ihmisillä hallinnassa. Suurimmat suosionosoitukset sai kuitenkin keikan loppupuolella kuultu jättihitti Hyökyaalto. Antilla on niin paljon hyviä kappaleita, että keikan olisi toivonut jatkuvan vielä pitkään, omia suosikkejani kun harvoin ovat nämä singlelohkaisut. Kaiken kaikkiaan keikka oli tuttua Anttia ja uudet biisit oli kiva päästä tsekkaamaan livenä. Innolla odotan loppuvuodesta alkavaa juhlakiertuetta, siellä toivottavasti tulee niitä vanhempiakin lemppareitani. Jos et aikaisemmin ole nähnyt Antti Tuiskun keikkaa, niin nyt on viimeistään sen aika. Antti on saanut vuosien aikana urallaan niin paljon aikaan, että jos joku jaksaa vielä mainita hänen olevan Idolsin tekemä tuote, voi hän mennä itseensä.

Torstain viimeisenä artistina esiintyi hurjaan suosioon viime aikoina noussut Cheek. Vain elämää-ilmiön
mukana Cheekin kuuntelijakunta on laajentunut paljon, ennen lähinnä teinijen suosikki sai Sataman yössä myös äidit ja lapset mukaan hurmioon. Hittejä Cheekillä on ehkä enemmän kuin kellään muulla suomiräppärillä ja niistä suurin osa kuultiin myös Jyväskylässä, Liekeissä, Jos mä oisin sä, Syypää sun hymyyn, Kyyneleet... Cheekin mukana keikalla oli myös Mikael Gabriel ja häneltä kuultiin kevään yksi suurimmista hiteistä, Diandran kanssa tehty Päästä mut pois. Vaikka oli torstai-ilta, suurin osa yleisöstä oli varmastikin kesälomalaisia, mutta työssäkävijätkin nauttivat antaumuksella myöhäisestä ajankohdasta riippumatta. Viimeistään Vain elämää-hittien alkaessa soimaan ihmiset lauloivat mukana ja nauttivat selvästi Cheekin esiintymisestä, Tinakenkätyttö ja Levoton tuhkimo saivat ehkä illan suurimmat aplodit. YleX:n tämän vuoden kesäkumibiisi Jossun Cheek esitteli uutena kappaleena, jota varmaan kukaan ei ole vielä kuullut - väärin luultu. Taikapeililtä lainattu Jos sulla on toinen- kappaleen kertosäe oli kaikille tuttu ja biisi oli selvästi jo omaksuttu Jyväskylässäkin. Sokka irti oli illan viimeinen kappale ja silloin Cheek antoi kaikkensa. Lähes 50 keikkaa kesän aikana tahkoava Cheek on kyllä suosionsa ansainnut, suomiräpillä näin hyvin menestyviä artisteja on harvassa ja Cheek on asenteellaan näyttänyt kaikille miten hommat kuuluu hoitaa.

Kaiken kaikkiaan ilta oli mielestäni onnistunut, keikat olivat loistavia ja yleisö oli todella innoissaan kaikista esiintyjistä. Himos Lomat olivat ensimmäistä kertaa mukana järjestämässä Sataman yötä ja heillä homma toimii aina moitteettomasti. Tämä oli itselläni jo kolmas kerta kyseisillä festareilla ja varmasti tulee mentyä vielä uudestaan.

Teksti: Ville Kilpeläinen
Kuvat: Nestori Lönngrén

10 kommenttia:

 1. Isac (: ♥ Ihanaa!!

  VastaaPoista
 2. Isac ♥♥

  VastaaPoista
 3. ISAAAC <333

  VastaaPoista
 4. Siellä oli niin parasta! <3 ikkeee<3<3

  VastaaPoista
 5. Isac Elliot on ihanin!! <3

  VastaaPoista
 6. cheek on paras ♥

  VastaaPoista
 7. Cheeeeeeek:)<33333

  VastaaPoista

Palkki

Palkki