30.8.2010

Tarja Turunen sävellystyöstään: Olen riski liikenteessä

Laulaja Tarja Turunen otti täyden vastuun toisen pitkäsoitonsa työstämisestä, sillä hän vastasi kappaleiden säveltämisestä, sanoittamisesta ja tuottamisesta. Hän kertoo herkistyneensä niinkin paljon, että itki studiossa ilosta.

Tarja Turunen kutsui ulkomaalaisista muusikoista koostuneen yhtyeensä äänittämään levyä Hollolaan. Yhtye nautti levyttämisen ohella kolmenkymmenen asteen pakkasista sekä saunomisesta.

– Sinne mentiin töitä tekemään ja hyvää tulosta saatiin aikaiseksi. Koko kevät oli positiivista hyrinää. Siellä olivat sellaiset ihmiset, joiden kanssa on mukava olla. Hyvä mieli korostuu musiikin ulkopuolellakin. Joka ilta käytiin saunassa, mutta amerikkalainen rumpalimme ei käynyt kertaakaan kolmen viikon aikana.

Turunen kuvailee syyskuun alussa julkaistavaa What Lies Beneath – albumia selkeäksi esimerkiksi siitä, mihin suuntaan hän on artistina menossa. Ensimmäisen levyn julkaisun yhteydessä häntä vertailtiin Nightwishiin, joka tuntui hassulta.

Kappaleiden tekemiseen Turunen on tarvinnut hiljaisuutta ja valoa. Hän kertoo säveltävänsä kappaleensa yleensä pianon ääressä, mutta Buenos Airesissa laulaja saatettiin nähdä sävellystyössä keskellä liikennettä puhelin kädessä.
– Saatan ajaa autoa Iphonen kanssa ja olla riski liikenteessä, hän kertoo kappaleiden syntymisestä ja jatkaa:

– Pohjolassa monet sanoo, että synkkyys on inspiroiva elementti. Mulle se on päinvastaisuus.

Suurimmaksi haasteeksi hän koki levyn tuottamisen.

– Kun muusikko äänittää, siinä pelataan henkilökohtaisella tasolla. Yksikin väärä sana voi pilata päivän. Positiivinen asennoituminen sen työn tekemiseen oli kaikista tärkein asia, joka tuotti tulosta. Jos mä äänitän laulua, ja äänimies sanoo, että tää kuulostaa perseeltä. Siinä menee päivä pilalle, sillä kyse on tunne-elämästä, laulaja kertoo tuottajana työskentelemisen haasteista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palkki

Palkki