3.8.2010

Antti Tuisku avasi DBTL:n perjantain

Antti Tuisku @ DBTL, Turku, 30.8.2010

Antti Tuisku oli perjantaina The Alueen ensimmäinen esiintyjä. Portit ja rannekkeiden vaihtopisteet aukenivat klo 16. Antin esiintyminen alkoi vartin kuluttua porttien aukeamisesta. Järjestely oli erittäin omituinen, koska tuolla tavalla moni ihminen pääsi paikalle vasta keikan alettua. Antti myös sanoi, että häneltä oli varmistettu, ettei varmasti soittaisi yliaikaa, joten hän joutui jättämään yhden laulun keikkalistasta pois. Erikoinen asenne artistia kohtaan, joka kuitenkin veti katsomon täyteen perjantai-iltapäivällä.

Antti Tuisku on artisti, joka on pysynyt uskollisena omalle tyylilleen. Hän laulaa ja tanssii omantyylistä musiikkiaan ja tekee sen hyvin. Keikkaan oli valittu kaikki tärkeimmät biisit vuosien verralta, ja omaa sydäntä lämmitti paljon kuulla Vaarallinen ja Entinen. Muutenkin oli mukavaa, että mm. Miten ois ja Läpi jään olivat soitossa mukana, eikä keikka keskittynyt vain uuteen tuotantoon. Uudet biisit taisivat kuitenkin sytyttää suurimman osan yleisöstä paremmin, joka tarkoittaa vain sitä, että Antilla on nykyään uusi tuiskuttaja-sukupolvi.

Vuosien varrella laulujen esitystavat ja sovitukset ovat muuttuneet. Esimerkiksi keikan aloittanut Sekaisin oli sovitettu täysin uudella tavalla. Se kuulosti erittäin hyvältä. On miellyttävää kuunnella hienosti esitettyä live-laulantaa.

Yksi keikan hienoimmista hetkistä oli Tyhjä huone, jonka mukana yleisö lauloi käsittämättömän hyvin. Tunnelma oli koko keikan ajan hyvä ja lämmin. Ihmisillä oli hauskaa, eikä toisia tönitty.

Tuiskun yksi tunnusmerkki on vaatteiden vaihtaminen. Pienellä lavalla laulaja oli ratkaissut vaatteidenvaihto-ongelman kerrospukeutumalla. Hänellä oli paitoja ainakin neljässä eri kerroksessa. Artistin kannalta onni, ettei ollut 30 asteen hellepäivä.

Ainut ihmetyksen kohde on, miksi Marraskuu on mukana Antin keikoilla aina. Tuntuu oudolta laulaa Marraskuusta heinäkuun lopussa. Ei vielä ole talvi tulossa. Sen olisi voinut korvata jollain omalla hittibiisillä.

Encorena kuultiin ymmärrettävästi Juuret. Biisilista ei olisi juuri voinut olla onnistuneempi. Keikka hipoi kokonaisuutena täydellistä festarikeikkaa. Se oli hieno avaus DBTL:n perjantaille.

Teksti ja kuvat: Terhi Mahlamäki

1 kommentti:

  1. Terrible text. Thank God, I can understand Finnish.

    VastaaPoista

Palkki

Palkki