12.8.2010

Irlantilainen Altan Suomeen juhlakiertueellaan

Irlannin tunnetuimpiin kansanmusiikkiyhtyeisiin kuuluva Altan suuntaa tänä vuonna 25-vuotisen uransa kunniaksi juhlakiertueelle. Yhtye nähdään kiertueensa merkeissä myös Helsingin Kulttuuriareena Gloriassa lauantaina 2. lokakuuta. Konsertin liput tulevat myyntiin ensi viikon keskiviikkona 18. elokuuta Lippupalvelussa.

Altanin palkitut albumit ja lämminhenkiset live-esiintymiset ovat löytäneet yleisönsä joka puolelta maailmaa. Yhtye on kiertänyt ahkerasti 1980-luvulta saakka vieden irlantilaista kansanmusiikkia Donegalista mm. Yhdysvaltoihin, Japaniin ja Australiaan asti. Levyillä ja live-keikoilla herkimmät ja koskettavimmat kansanlaulut yhdistyvät nopeatahtisiin jigeihin, jotka juontavat juurensa vahvasta irlantilaisesta kansanperinteestä. Yhtye on ollut mieluusti tuomassa vanhaa perinnettä nyky-yleisöille ja se on otettu innokkaasti vastaan. Altan on myynyt  levyillään kultaa ja platinaa sekä esiintynyt isoilla lavoilla erityisesti kotimaassaan ja Yhdysvalloissa.

Altanin nykykokoonpanoon kuuluvat Mairéad Ní Mhaonaigh (laulu ja viulu), Ciarán Curran (busuki), Ciaran Tourish (viulu), Mark Kelly (kitara), Dermot Byrne (harmonikka) ja Dáithí Sproule (kitara). Bändin perustajiin  Mairéad Ní Mhaonaighin ohella kuulunut huilisti Frankie Kennedy menehtyi joitakin vuosia sitten syöpään, mutta Altan jatkaa edelleen, Kennedynkin toiveesta, irlantilaisen kansanperinteen musiikillisena sanansaattajana ympäri maailmaa. Helsingin Glorian keikalta Altan jatkaa kiertuettaan hieman pohjoisemmaksi, The Irish Festival Of Ouluun.

KONSERTTI:
La 2.10.2010 klo 20 Kulttuuriareena Gloria, Helsinki
Ovet klo 19

LIPUT:
48 / 44 euroa + mahd. toimituskulut
Myyntiin ke 18.8.2010 klo 9 Lippupalvelun myyntipisteissä, puhelinpalvelussa 0600-10-800 (1,83 euroa/min + pvm) ja 0600-10-020 (5,99 euroa/puhelu + pvm) ja netissä www.lippupalvelu.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palkki

Palkki