25.11.2012

Levyarvio: Pää Kii: Pää Kii

 1. Apinoiden planeetalla
 2. Tuhoava voima
 3. Rakkaus repii meidät kappaleiksi taas
 4. Kylän pahalla puolella
 5. Keskellä pientä kiinaa
 6. Ees jotain positiivist
 7. Paskahousun paluu
 8. Nyt skipataan kahvit
 9. Kalifornia Dreamin’
 10. Kuuden vuoden vitutus
 11. Erilainen lapsi
 12. Kun tänään lähden
 13. K-18
 14. Luuletsä et mä oon huvikseni näin sekaisin

Pää Kii –nimisen punkyhtyeen samannimisen debyyttialbumin avausraita ”Apinoiden planeetalla” on mukaansatempaava punkralli, jonka kertosäe jää auttamatta soimaan päähään heti ensimmäisellä kuuntelukerralla. Levy etenee hyvällä vauhdilla, ja vain vähän yli pariminuuttiset kappaleet ovat helppoa kuunneltavaa, jos vain pääsee oikeaan fiilikseen, eikä se tässä tapauksessa ole kovin vaikeaa.

Parilla raidalla laulaa Tehosekoittimesta tuttu, nykyään God Given Ass –yhtyeessä vaikuttava Otto Grundström, ja vaikkei asiasta olisikaan etukäteen tietoinen, niin miehen kyllä tunnistaa ongelmitta äänestä ja laulutyylistä. Albumin teksteissä käsitellään mm. päihteiden käyttöä ja -ongelmia, ympäröivää maailmaa, politiikkaa, oikeastaan pelkästään synkkiä aiheita, niihin vain osataan löytää sopivasti humoristista näkökulmaa.


Tekstit ovat yksinkertaisen nerokkaita, kantaaottavia ja erittäin punkille ominaisia, osa laittaa nauramaan ja ysiraidasta jopa herkistyin. Kaikki on melko helposti ymmärrettävää. Kappaleet ovat melodisia ja järkevästi kasattuja, riffit ovat erittäin tarttuvia ja mukaansatempaavia. Jo ensimmäisen kuuntelukerran jälkeen jokaisesta biisistä jää ainakin jokin pieni pätkä mieleen, joko tekstiä tai riffiä. Tai molempia. Laulut ovat jokaisessa biisissä täydellisen epätäydellisiä, eli juurikin sellaisia, kun niiden kuuluukin olla. Ei liian
tarkkaan hiottuja, tai millään muullakaan tavalla pilattuja.

Albumi on melodialtaan duurivoittoinen, paria yksittäistä tapausta lukuun ottamatta, ja se etenee tasaisesti ja ongelmitta. Albumin loppupuolella on myös kaksi biisiä, mitkä joku olisi ehkä jättänyt pois, mutta eipä niistä siellä ole paljoa haittaakaan. Bändi kuulostaa itseltään, eli tuoreelta, sekopäiseltä ja synkällä tavalla hauskalta. Omiksi suosikeiksi valikoitui raidat 1, 3, 6, 9 ja 11. Hieno albumi.

”Kun paska tulee suusta ja puhe perseestäsi” (Raita 8, Nyt skipataan kahvit)

Arvosana 4/5

Pää Kii @ Facebook

Arvostelu: Jasmine Dietz

1 kommentti:

 1. Arvosanassa on kirjoitusvirhe. Pitäs olla 5/5 :P

  VastaaPoista

Palkki

Palkki