20.11.2012

MESHELL NDEGEOCELLO NINA SIMONE -TRIBUUTTIKIERTUEENSA MERKEISSÄ SUOMEEN


Kymmenkertainen Grammy-ehdokas, suurta arvostusta muusiikkipiireissä nauttiva basisti ja lauluntekijä Meshell Ndegeocello saapuu keväällä konsertoimaan Suomeen. Meshell julkaisi vastikään ”Pour Une Ame Souvraine, A Dedication To Nina Simone” -albumin, jolla hän osoittaa ihailunsa Nina Simonen häikäisevälle uralle ja persoonalle. Tulevalla kiertueellaan Meshell esittääkin valikoituja Simonen kappaleita, jotka on sovitettu uskaliaasti ja keskeliäästi uusiksi. Suomessa Meshell Ndegeocello esiintyy Savoy-teatterissa, Helsingissä, maanantaina 15. huhtikuuta. Konsertin lipunmyynti käynnistyy maanantaina 26. marraskuuta Lippupalvelussa.


Meshell Ndegeocello nousi suosioon 90-luvun alkupuolella ilmiömäisen lahjakkaana basistina ja musiikintekijänä. Hän oli ensimmäisiä artisteja, jotka kiinnitettiin Madonnan Maverick-labelille, jolle Meshell levyttikin viisi ensimmäistä albumiaan. Hänestä tuli pian juhlittu ja arvostettu laulaja-lauluntekijä ja rap-artisti, jonka poliittisia ja seksuaalisia raja-aitoja avoimesti tutkiskelleet sanoitukset herättivät myös paheksuntaa tietyissä piireissä. Vaikka Meshellin jazzia, funkia, rockia, R&B:tä ja soulia innovatiivisesti yhdistelevä musiikki on herättänyt suurta ihailua sekä muusikkopiireissä että fanien keskuudessa, on hänen uransa alusta asti ollut selvää, että nainen kulkee omia taiteellisia polkujaan eikä kumartele musiikkialan vaatimusten edessä.

Meshell Ndegeocello on tuonut lämmintä ja pettämättömän groovaavaa soundiaan mm. The Rolling Stonesin, Madonnan, Alanis Morrisetten, Chaka Khanin ja The Blind Boys Of Alabaman levyille. Meshell on myös ensimmäinen nainen, joka on päässyt Bass Player -lehden kanteen vuonna 1995. Sittemmin kunnia on suotu hänelle ansaitusti toisenkin kerran, marraskuussa 2007. Meshell on myös esiintynyt lämmittelijänä mm. The Whon Quadrophenia-keikoilla Madison Square Gardenissa sekä kiertänyt Stingin ja Dave Matthews Bandin mukana näiden keikoilla. Viime kesänä Meshell esiintyi Curtis Mayfieldille omistetussa muistokonsertissa Mavis Staplesin, Sinéad O’Connorin ja The Rootsin kanssa.

”Pour Une Ame Souvraine, A Dedication To Nina Simone” -levy on Meshell Ndegeocellon kymmenes albumi. Meshellin itsensä ja kitaristi Chris Brucen tuottama albumi on kunnianosoitus Nina Simonelle. Meshell ja Chris ovat tehneet tunnetuista ja hieman tuntemattomammistakin Simonen kappaleista uusia sovituksia. Vierailevina tähtinä levyllä kuullaan mm. Cody ChesnuTTia, Valerie Junea ja Sinéad O’Connoria.

”Recording and releasing a covers album is a tricky situation... However, if there’s any musician out there versatile enough to hold down all the demands of making a truly mesmerizing and significant tribute album, it’s the supremely talented Meshell Ndegeocello.” – Pop Matters

KONSERTTI:
Meshell Ndegeocello – A Dedication To Nina Simone
Ma 15.4.2013 klo 19.30 Savoy-teatteri, Helsinki

LIPUT:
Myyntiin ma 26.11.2012 klo 9
48 euroa + mahd. toimituskulut Lippupalvelun myyntipisteistä, puhelinpalvelusta 0600-10-800 (1,96 €/min + pvm) ja netistä www.lippupalvelu.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palkki

Palkki