10.11.2012

Big Brother 2012! Renja: Kiukuttelulla kultaiseen palkintoon ja petettynä häätöäänestykseen

Tällä viikolla Isoveljelle tulee kiitosta ja haukkuja. Aloitetaan ensin hyvistä uutisista. Viikonlopun aikana talosta poistui kolme asukasta, joista kaksi täysin yllättäen. Äkkinäisten muutosten jälkeen tunnelma oli maanantaina talossa enemmän kuin apea. Uuden viikkotehtävän alkaminen ei olisi ollut millään tavalla mielekästä, joten Isoveli päätti siirtää tehtävän aloituksen tiistaille. Vaikka Isoveljen toimintaa voisi pitää lepsuiluna, niin mielestäni tehtävästä sai enemmän irti kun se alkoi myöhemmin. Itse tehtäväkin oli hyvä idealtaan ja toteutukseltaan kun lähes kaikki asukkaat siihen panostivat täysillä.

Sitten niihin risuihin. Tehtävä olisi voinut aivan hyvin kestää perjantaihin asti, jotta se olisi ollut normaalinmittainen setti. Nyt viikkotehtävä kesti noin kaksi vuorokautta. Miksi ihmeessä sitä ei jatkettu? Sen lisäksi palkintojärjestelmä ei toiminut tällä viikolla lainkaan. Asukkaat saivat kultaisen palkinnon, vaikka Tean asenne ja suoritus olisi hädin tuskin oikeuttanut kälyiseen pronssiin, jos siihenkään. Mielestäni hopeinen palkinto koko ryhmälle olisi ollut oikeudenmukainen palkinto, koska muut tekivät hommia kiitettävän arvosanan arvoisesti. Nyt kun tuli kultaa, niin asukkaat ajattelevat, että ei haittaa vaikka yksi lusmuilee ja pilaa muiden fiiliksen seuraavassa viikkotehtävässä. Tea ei myöskään saanut montaa nimeämispisteitä, vaikka tehtävän aikana moni asukas vannoi niitä hänelle antavansa. Uskallan väittää, että Tean pistesaldo näyttäisi aika paljon erilaiselta, jos viikkotehtävän palkinto olisi ollut joku muu kuin kultainen. 

Tean käytös viikkotehtävässä kömpelön Tomin koirana oli suorastaan ala-arvoista. Hän oli naama näkkärillä aamusta iltaan, syytti Tomia kaikesta, vaikka tämä varmasti teki parhaansa. Tea valitti, että hän ei voi vetää rooliaan, koska on niin onneton omistaja. Tealla ei kuitenkaan tullut mieleen, että hänen oma vihamielisyytensä sai Tomin hermostuneemmaksi ja epävarmemmaksi, mikä sitten näkyikin yhteisissä toiminnoissa. Käsittämätöntä miten muut asukkaat vielä puolustavat Tean käytöstä, Markus etunenässä. 

Häätöäänestykseen joutuivat Tomi, Tommi ja Jonna A. Teija juonitteli pitkin viikkoa joka suuntaan, jopa koirana olleen Jonnan kanssa, joka ei pystynyt kommunikoimaan kuin haukkumalla. Teija pelaa jotain äärimmäisen kieroa peliä, koska nimesi Tommin, joka on viimeviikkoina ollut hänen läheisin juonittelukumppani. Jos Tommi häädetään sunnuntaina, nähdään studiossa jo toista viikkoa putkeen yksi Teijan yllättämä asukas. Jännä nähdä mihin asti Teijan kieroilu riittää. Koska Tea ei ole äänestyksessä, haluaisin näistä kolmesta Jonna A:n lähtevän talosta. En ymmärrä hänen suurta suosiotaan, koska hän on viimeaikoina haukkunut Teijan kanssa käytännössä jokaisen asukkaan, hänellä ei ole koskaan kaikki hyvin, enkä oikein näe hänessä viihdearvoakaan. Yksi tämän viikon ikävimmistä kohdista oli kun Tomista tuli myös Jonna-koiran hoitaja, Jonna säntäsi murjottamaan makuuhuoneeseen aivan kuin maailmanloppu olisi tulossa, vaikka suurin huoli oli, että Tomi pilaa hänen hiukset – sen vajaan vuorokauden aikana jota tehtävää oli jäljellä? 

Nousussa: Jouko, joka Jonna I:n lähdöstä selvittyään on ollut taas niin hyvä tyyppi kuin odotinkin.
Laskussa: Jonna A, uudet hiukset, ripset ja puhelimen saanut Jonna antoi Iidalle nimeämispisteitä, koska tämä on saanut talossa jo niin paljon.

Teksti: Renja Pöysä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palkki

Palkki