28.11.2012

Levyarvio: Yö: Pelko ja rakkaus

1. Syyt syntyjen
2. Rakkaus ei kuole milloinkaan
3. Pelko ja rakkaus 
4. Helmoista taivaan 
5. Löytöretkellä 
6. Kauneinta päällä maan 
7. Tunnit 
8. Muistikuvat 
9. Ystävyyden haudalla 
10. Tyhjästä onnellinen 
11. Aina osa minua 
12. Haaksirikko 

Yön 9.11. julkaistu 19. studioalbumi myi päivässä kultaa ja meni ensimmäisellä listaviikollaan suoraan Suomen virallisen albumilistan ykköseksi.


Avausraita on erittäin ennalta-arvattava ja sen paikalle olisi sopinut paremmin jokin mahtipontisempi kappale. Levy kuulostaa aikalailla samanlaiselta, kuin Yön muutkin 2000 –luvun albumit, joten paljoakaan uutta tämä ei tarjoa. Yksittäisinä kappaleet kyllä toimivat, mutta peräkkäin kokonaisena albumina ne kuulostavat jokseenkin puuduttavilta. Tämä oli toki varmin tapa onnistua jälleen kerran, mutta jonkinlaisen riskin ottaminen olisi ollut suotavaa. Kuitenkin uskollisen fanikaartinsa ansiosta Yö onnistui, ja tämäkin albumi on myynyt platinaa, kuten jo etukäteen pystyi arvaamaan. Albumin tekijöihin on merkitty useita nimiä, mm. Petri Somer, Eija Hinkkala, Pauli Hanhiniemi, Jonne Aaron, Antti Kleemola ja jo aiemmasta Yön tuotannosta tutuksi tullut Juha Tapio. Yölle monet hitit tehnyt Jussi Hakulinen ei ole tällä kertaa mukana. 



Olisin toivonut albumista monipuolisempaa, sillä tällaisenaan se kuulostaa liian tasaiselta. Tekstit ovat samankaltaisia, kun yhtyeellä on viimeisen kymmenen vuoden aikana ollut jokaisella levyllä ja soundit kuulostavat melkeinpä liian tutuilta. Positiivista tässä albumissa on kuitenkin sen mahtipontisuus ja Olli Lindholmin tuttu laulutyyli. Albumin kirkkain helmi on Lindholmin itse kirjoittama viitosraita ”Löytöretkellä”, ja muita erottuvia kappaleita ovat ”Kauneinta päällä maan”, ”Tunnit” ja ”Pelko ja rakkaus”. Itse en saanut tästä levystä mitään uutta, mutta en kiistä, etteikö joku voisi saadakin.

3/5

Arvio: Jasmine Dietz

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palkki

Palkki