29.11.2012

Live! KidsRock -hyväntekeväisyyskonsertti @ Jyväskylä 17.11.2012

KidsRock-kiertue on Pelastakaa lapset Ry:n järjestämä juhlakonsertti 90 vuotta täyttävän järjestön kunniaksi. Konsertteja kiertueen aikana on ollut jo neljä; Oulussa, Jyväskylässä, Tampereella ja Turussa.

Viides ja viimeinen konsertti järjestetään Helsingin Kaapelitehtaalla 2.12. ja tämä kyseinen konsertti myös taltioidaan ja esitetään Neloselta 16.12.2012.

Konsertissa mukana on laajalti suomalaisia huippuartisteja, joista Jyväskylässä mukana oli Antti Tuisku, Anna Abreu ja Anna Puu. Tämä kolmikko on mukana jokaisessa konsertissa, mutta muutamassa kaupungissa nähdään myös vierailijoita.

Jyväskylän konsertista minulla ei ollut oikein minkäänlaisia odotuksia, ihailen valtavasti näiden kolmen artistin uraa ja myönnän että olen fanittanut heistä jokaista. Menin siis fiilistelemään loistavaa musiikkia. Oletettua oli että kaikki eivät laula kovin montaa kappaletta ja loppujen lopuksi kaikki taisivat laulaa viisi biisiä.

Anna Puu aloitti iltapäivän heti paikallisen Kolmekuutoset-lapsikuoron jälkeen. Juontajana toiminut Ellen Jokikunnas kyseli aluksi Annalta hänen mielipiteitään lapsista ja Pelastakaa lapset Ry:n toiminnasta. Anna äitinä tietysti koki asian tärkeäksi ja oli todella mielellään mukana konsertissa. Hän kertoi myös Abreusta ja Tuiskusta tulleen hänelle hyviä ystäviä kiertueen kautta.

Annan settilista oli aika hittipainotteinen, Cest la vie, Kaunis päivä, Kolme pientä sanaa, Sinä olet minä ja uudelta levyltä kuultu Illanpilaaja, jossa kertosäkeessä jokin asia on masentavaa ja pelkkää perkelettä. Ennen viimeksi mainitun biisin esittämistä Anna pyysi jo anteeksi lasten vanhemmilta ja kertoi kuulleensa jostain miten jonkun mielestä lapsi saa kiroilla jos tekee sen laulaen. Artisti ei kuitenkaan kehottanut lapsia kokeilemaan tätä kotona.
 
Porukkaa oli suhteellisen paljon paikalla, lähinnä lapsia ja heidän vanhempiaan, Kuitenkin ensimmäiset rivit olivat kyllä vallattu teini-ikäisille faneille, joista ensimmäiset olivat kuulemani mukaan paikalla jo aamuviideltä.
Anna Puun jälkeen katsottiin sitten inserttejä Pelastakaa lapset Ry:n vaikutuksista suomalaisiin lapsiin ja heidän selviytymistarinoita lastenkodeista normaaliin elämään.

Tämän jälkeen oli sitten toisen Annan eli Abreun vuoro, siinä missä ensimmäinen Anna sai enemmän vanhemmat innostumaan, oli Abreun kohderyhmänä lapset ja nuoret. Anna on tunnettu energisestä showstaan, eikä hän jättänyt ketään kylmäksi tälläkään kertaa. Kappalevalinnat keskittyivät lähinnä uuteen tuotantoon (Stereo, Hysteria, Be With You), mutta myös pari vanhempaa hittiä kuultiin (Music Everywhere, Impatient). Viimeisen biisin jälkeen Ellen tuli lavalle haastattelemaan myös tätä Annaa ja myös Abreu tunnusti lasten olevan lähellä hänen sydäntään ja koki kyseisen konsertin äärettömän tärkeäksi.

Jälleen oli vuorossa artistin vaihdos ja inserttejä kovia kokeneista lapsista näytettiin screeniltä. Kyllä siinä silmät kostuivat selvästi monilta ja itsekkin mietin hieman surullisena näiden lasten hirveitä kamalia kohtaloita.

Iltapäivän lopuksi lavalle saapui ehkä yleisön eniten odottama artisti, eli Antti Tuisku. Jos Puu oli enemmän vanhemmille ja Abreu nuoremmille, niin Tuisku sai kyllä kaikki sekaisin. Viilto-biisin introlla alkanut setti sai showelementtejä Antin tutuksi tulleista tansseista, eikä vaatteiden vähenemiseltä vältytty tälläkään kertaa. Viillon jälkeen kuultiin muitakin takuuvarmoja hittejä; Juuret, Hyökyaalto, Läpi jään ja Yksinäinen. Yleisö oli haltioissaan ja mukana laulettiin lähes jokaisessa biisissä. Jälleen tuntui siltä, että juuri kun oli päässyt tunnelmaan, olikin koko show jo ohitse. Ellen tuli kyselemään Antiltakin tämän suhtautumista lapsiin ja Antti kertoi läheistensä lapsista ja niiden merkityksestä elämäänsä. Myös ensivuonna käynnistyvästä Kidssingistä puhuttiin ja muistettiinpa mainita myös Antin 10-vuotisesta urasta sekä sen tulevista tapahtumista. Tuiskufaneille on siis ensi vuonna luvassa ainakin uutta albumia ja suurta konserttikiertuetta.

Lopuksi kaikki artistit tulivat vielä yhdessä laulamaan Antin tutuksi tekemän Rukous-kappaleen yhdessä Kolmekuutoset-kuoron kanssa, ja itsestäni oli ainakin hienoa nähdä myös Anna Abreu laulamassa suomeksi.

Kaiken kaikkiaan konsertti oli elämyksellinen ja hyvin järjestetty. Tietysti kaikkia olisi kuunnellut pidempäänkin, mutta puolitoistatuntia oli lapsiperheille ehkä juuri sopiva määrä seisomista ja kuuntelemista. Iloisia naamoja ainakin poistui salista ja itsellenikin jäi hyvä mieli. On hienoa, että Suomessakin järjestetään tällaisia hyväntekeväisyyskiertueita, ettei kaikki keskity vain pääkaupunkiseudulle.

Teksti: Ville Kilpeläinen 
Kuvat: Eino Nurmisto (kuvat Turun keikalta)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palkki

Palkki