19.11.2012

Live! BO KASPERS ORKESTER @ Finlandia-talo, Helsinki 14.11.2012


Bo Kaspers Orkester saapui vastailmestyneen, kymmenennen levynsä myötä jälleen keikalle Suomeen, Helsingin Finlandia-taloon 14.11.2012. Keikka oli Pohjoismaiden kiertueen kolmas esiintyminen, ja bändi oli todella hyvässä vedossa. Naapurin tutuilla pojilla on täällä uskollinen kuulijakunta, ja bändi soittaakin jokaisessa Suomen konsertissaan ruotsinkielisen versionsa Rauli Badding SomerjoenParatiisista.

Du borde tycka om mig-levyllä on hienoja vahvoja melodioita. Uuden levyn biisit ovat minulle enemmän mieleen kuin esimerkiksi vuonna 2010 ilmestynyt New Orleans-albumi, joka itselläni jäi vähemmälle kuuntelulle.

Keikan aloittivat uudet biisit Vilket år, Längre upp i bergen ja Världens ände. Konsertissa kuultiin uusi levy kokonaisuudessaan sekä poimintoja bändin hallitsemasta laajasta tyylikirjosta. Illan tyylit ulottuivat akustisesta jazzista sekä Kuuba-meinigistä ysärisouliin ja funkiin sekä kansanlaulumaisiin melodioihin.

Vuonna 1991 perustetun bändin yhteissoitto kuulosti odotetusti saumattomalta ja tyylikkäältä. Biisit kuulostivat livenä sekä särmikkäämmiltä että dynaamisemmilta. Muusikoiden soittimet vaihtuivat tiuhaan. Lähes kaikki bändin jäsenet ovat multi-instrumentalisteja. Kosketinsoittaja Mats Schubertin soittamassa pystypianossa oli järjettömän kaunis kirkas soundi.

Bändi loi isoon saliin harvinaisen ystävällisen sekä intiimin tunnelman. Puheliaalla vokalistilla Bo Sundströmillä riitti tarinoita esimerkiksi marmeladin ostamisesta Rovaniemellä ja Yhdysvaltojen presidentinvaaleista. Laulajan positiiviset tunteet vaalien tulosta kohtaan eivät jääneet salaisuudeksi. Paheksunnan aiheena taas oli, että Bo Kaspers-herrojen Helsinki-vakiobaaria, Lost and Foundia, ei ole enää olemassa.

Konserttisalissa pystyin keskittymään rauhassa biisien kuunteluun, mutta haittana on se, että kun hartaasti odottamani Vi kommer aldrig att dö-laulu alkoi, olisin todellakin halunnut olla baarikeikalla, jossa olisi voinut laulaa kovaa mukana. Olisin myös halunnut tanssia sähköjäniksen lailla pomppivan Bo’n tavoin niin, että kädessäni oleva tuoppi läikkyy pikkuisen yli.

1. Vilket år
2. Längre upp i bergen
3. Världens ände
4. Innan allt försvinner
5. Svårt att säga nej
6. Innan du går
7. Utan dig
8. Snart kommer natten
9. Mitt rätta jag
10. Paradiset
11. Cirkus
12. Fyrarättersmål
13. Undantag
14. Vi kommer aldrig att dö
15. Puss
16. Hennes syster sa
17. Håll dig till den du har
18. Jag är vacker ikväll
19. Kom
20. Fest
21. Brev
22. I samma bil
23. Innan klockan slagit tolv
 
Teksti: Kaisa Karttunen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palkki

Palkki