2.11.2012

Live! Nimetön ja Lassi Valtonen Tavastian Luomustudiolla

Saavuin Tavastialle lauantai iltapäivänä seuraamaan Lassi Valtosen sekä Nimettömän keikkoja. Tulin paikalle hitusen ennen keikkojen alkua ja ajattelin, että mahdankohan mahtua lavan lähelle ollenkaan. Yllätyksekseni huomasin, että olisin voinut rauhassa vaikka kiivetä lavalle ja tanssia ripaskaa sen edessä, sillä yleisöä oli paikalle vaivautunut hyvin vähän. Johtuneeko vielä eilisillan riennoista vai mistä. Noh, ei anneta sen häiritä keikkameininkiä.

Minulle Nimetön oli ennestään live-esiintymisen suhteen nimetön bändi. En siis tiennyt mitä juurikaan odottaa. Olin kuitenkin lukenut bändistä, joten laitoin varmuudeksi odotukseni hieman korkeammalle. Olihan kyseessä kuitenkin bändi, jolta odotetaan suuria tulevaisuudessa.

Keikan alkaessa yleisö istuskelee vielä kuppilan puolella ja tekee sitä vielä Nimettömän soittaessa kolmatta biisiään. Syynä ehkä hieman liian hitaalla kappaleella aloitettu keikka, joskin hieno biisi joka tapauksessa. Ensimmäinen biisi oli herkkä tulkinta laulajan ja pianistin voimin. Toiseen biisiin saatiinkin jo mukaan koko bändi sekä huima energia. Yhtye soittaa tasavarman keikan läpi. Hieman muistutti minulle jo ennestään tuttuja suomi pop-yhtyeitä, joita markkinoilla on. Onko tämä sitten hyvä vai huono, tiedä siitä. Mutta voi ainakin sanoa, että yhtye on ehtaa suomi pop ainesta. Hieman kuitenkin koko keikan ajan tuntui yleisön ja yhtyeen välillä olevan kuilu. Tämä saattanee johtua vain suomalaisen luonteen ja vähäisen promillemäärän kombinaatiosta. Kaiken kaikkiaan miellyttävä keikka ja lauantai iltapäivän avaus. Kiitos Nimettömälle, nyt nimettömyys merkitsee minullekin jotain!

Lassi Valtonen, tuo suuren idols-kohun aikaansaanut laulajalahjakkuus. Lassin olin nähnyt kerran aiemmin keikalla vaatekaupassa ja jo tuolloin tykästyin hänen tulkintoihinsa. Odotin siis innoissani tätä keikkaa. Olihan tällä kertaa kyseessä legendaarinen Tavastian lava ja tunnelma äänentoistoa myöten hieman idyllisempi kuin vaatekaupan rekkien välissä hoilaaminen.

Lavalle tepastelee sympaattisen näköinen, hieman väsynyt vihreäpipoinen nuori mies, kitaristinsa Hot Mama Salosen kanssa. Tällä kertaa yleisö on heti alusta asti mukana ja keskittyy kuuntelemaan Lassin antia, viimeistään siinä vaiheessa kun ensimmäiset vokaalit täyttivät Tavastian. Vanhat suomi punk-kappaleet saavat allekirjoittaneenkin jalan vipattamaan. Vaikka en tunnustaudukaan tyylisuunnan faniksi. Lassi saa ne kuulostaman tietyllä tavalla uudenlaisen mielenkiintoiselta. Vanhat iskelmät sopivat Lassin äänelle kuin nenä päähän. Jopa nuorempien kuulijoiden silmissä on havaittavissa lievää herkistymistä.

Lassin hieman melodista heviä muistuttava ääni saa minut miettimään, että miltähän se tosiaan kuulostaisi niissä melodisissa hevibiiseissä. Haastankin Lassin tekemään dueton esimerkiksi Timo Kotipellon kanssa. Se voisi olla todella mielenkiintoisen kuuloistaa. Lassin hevimenosta saatiinkin hieman makua Black Sabbath cover biisi myötä.

Jos kuitenkin jotain moitittavaakin pitää keikasta löytää, niin se on poikien duetto osuudet, jotka eivät oikein toimi. Hieman lisää reeniä niin niistäkin saadan täydellinen paketti. Tämä oli erittäin mukava tapa viettää lauantai iltapäivä. Lisää iltapäivä keikkoja Suomeen. Ja yleisö niihin myös! Kiitos bändeille ja järjestäjille.

Teksti: -Larry-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palkki

Palkki