18.11.2012

Big Brother 2012! Renja: Kaipuuta menneeseen ja toiveita tulevaan


Tämä viikko oli hyvin nostalginen, kun talossa vieraili aiempien kausien asukkaita muistelemassa omia viikkotehtäviään. Paitsi että asukkaat saivat tästä uutta virtaa, myös katsojana oli todella hauska nähdä vanhojen suosikkien ja muutaman suuren inhokin paluu taloon. Itselleni parhaimpana jäi mieleen toisen kauden Ollin visiitti. Hän saapui taloon legendaarisena matkaoppaana Alejandrona, joka mielestäni on Suomen BB-historian paras viikkotehtävän roolihahmo ja koko etelän matka –tehtäväkin oli viikkotehtävien helmiä. 


Vanhojen asukkaiden visiitit saivat itsenikin miettimään kuinka BB on muuttunut seitsemän vuoden aikana. Ensimmäisellä kaudella talossa oli 12 tavallista ihmistä, juomingit eivät olleet jokaviikkoinen ohjelmanumero, jota ilman mistään ei tullut mitään, eikä viikkotehtävissä ollut tarkoitus hajottaa asukkaita atomeiksi. Tuolta kaudelta talossa vieraili tällä viikolla Hanna, joka vaikutti varsin tavalliselta fiksulta ihmiseltä. Muutaman viimeisen vuoden aikana taloon on enemmän sääntönä kuin poikkeuksena haalittu julkisuustyrkkyjä, joiden motiivi hakea taloon on ollut silikonirinnat, tai Seiskan kustantama Kanarian loma. 


Jokainen pitkään jatkuva formaatti kaipaa uudistusta ja kansa vaatii leipää ja sirkushuveja. Jos kaiken jo nähdyn jälkeen seuraava kausi olisi samanlainen kuin ensimmäinen kausi kaikessa viattomuudessaan oli, en usko että se kelpaisi enää kovin monelle, vaikka sitä kaiholla nykyään muisteleekin. Tuolloin kauden pahin ja oikeastaan ainoa riita koettiin pihalla haravoitavista lehdistä ja silloin valiteltiin kun asukkaat ovat niin hyvää pataa keskenään. Tänä vuonna ei riidoissa ole sanoja säästelty puhumattakaan selän takana jauhamisesta.

Aika kultaa muistot ja senpä vuoksi lähes jokainen vieras oli kiva nähdä uudestaan talossa vaikka vain käymässä. Osan heistä olisin ottanut asukkaaksi saman tien, mutta tuskin he yhtä suvereenisti olisivat ottaneet tilannetta haltuun ollessaan tasavertaisia asukkaita. Esimerkiksi Farbod veti tunnin vierailunsa tyylillä ja sai jutuillaan nauramaan. Muistan kuitenkin, että asukkaana ollessaan hän ei ollut kovin viihdyttävä hahmo. 


Mihin suuntaan BB:n sitten tulisi mennä, jos se saa jatkoa ensi vuonna. Kysymys on hankala, koska samalla kun pitäisi säilyttää formaatin syvin olemus, tulisi jatkuvasti kehittää uusia jippoja ja koukkuja niin asukkaille kuin katsojillekin. Jokaisella uudistuksella on aina hyväksyntää ja vastustusta. Ikinä ei tule sellaista tilannetta, että kaikki katsojat olisivat tyytyväisiä tapahtumiin. Oma mielipiteeni on, että pitäisi mennä hiukan enemmän takaisin perusasioihin ja katkaista oikeasti yhteydet ulkomaailmaan. Nyt talon ovet ovat käyneet turhan tiuhaan tahtiin, kun talossa on käynyt jos jonkinmoista vierailijaa.

Kaikesta huolimatta koko kausi kuitenkin nousee ja kaatuu asukasvalintojen mukana. Jos talossa on toimiva joukko asukkaita, kaikki muu on toissijaista. Ja jos asukkaat on valittu huonosti, ei mitkään puitteet ja käänteet tee heistä mielenkiintoisia. Kuitenkin yleensä totuus on ollut tältä väliltä. Joka kauteen on mahtunut täysin turhia tapetteja ja myös ikävä kyllä niitä tyrkkyjä, mutta on talossa onneksi nähty suuria persooniakin. Samalla täytyy muistaa sekin, ettei mikään supersankarikaan jaksa olla viihdyttävä ja kekseliäs kolmea kuukautta 24/7 noin virikkeettömässä ympäristössä.


Toki jokaisen henkilöhahmon kehittymiseen vaikuttaa seura ja puitteet, jossa tämä on. Niinpä voikin vain arvailla mitä olisi tapahtunut jos vaikkapa Teija olisi ollut kaudella, jolla juoniminen oli kiellettyä. Olisiko hän pystynyt sääntöjen puitteissa pelaamaan yhtä kieroa ja toimivaa peliä kuin nyt? Miten hän olisi pärjännyt slummissa heikolla ravinnolla, kun nytkin iskee paniikki, jos lounas siirtyy jonkun tehtävän takia muutamalla tunnilla. Entä miten nykyiset asukkaat olisivat toimineet, jos olisivat olleet yhtä tietämättömiä kaikesta kuin ensimmäisen kauden asukkaat. Sitä samaa uutuudenviehätystä ei tietenkään voi saada takaisin ja joka kausi on omanlaisensa. Joka kaudessa on hyvät ja huonot puolensa. Toivoa vain sopii, että jatkossakin hyviä puolia on enemmän kuin huonoja.


Häätöäänestyksessä on tällä viikolla tuttu kolmikko Jonna A, Iida ja Tommi. Pahoin pelkään, että Tommin aika koittaa nyt juuri kun hänestä on kehkeytynyt Joukon rinnalle oma suosikkini. Iidaa tarvitaan talossa edelleen, koska muuten taloon jää vain niitä, jotka ovat kokoajan tulleet toimeen keskenään. Iida luo sopivasti kitkaa. Lämmenneet välit Joukoon tuntuu myös ärsyttävän varsinkin Teijaa ja Jonnaa, joka myös itse viihtyy Joukon seurassa, mutta sehän onkin aivan eri asia..

Nousussa: Jouko, joka on viimeisen viikon ollut aivan tulessa keppostensa kanssa. On tällä hetkellä talon viihdyttävin asukas!
Laskussa: Jonna A, jonka pahanpuhuminen on taas lisääntynyt. Teijan kanssa säännöllisesti haukkuu muut asukkaat ja suorastaan keksii ikäviä juttuja näistä, vaikea ymmärtää Jonnan suurta suosiota.

Teksti: Renja Pöysä
Kuvat: Subtv

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palkki

Palkki