24.11.2012

Big Brother 2012! Renja: Loppu häämöttää, kuka on ansainnut voiton?

Kautta on jäljellä vain runsas viikko ja se näkyy talossa. Asukkaat ovat ryhtyneet miettimään yhä enemmän paitsi mennyttä aikaa talossa myös paluuta omaan elämään. Koska viimeistään ensi viikon sunnuntaina kaikki asukkaat astelevat studioon ja valot sammuvat talosta, on tunnelma jo tällä viikolla ollut varsin odottava. Toki ajan pysähtyneisyyttä korosti viikkotehtävä, jossa asukkaat eivät saaneet reagoida mihinkään outouksiin ympärillä. Viikkotehtävänä oli käytännössä siis olla tekemättä mitään. Niinpä näiden outouksien väliset ajat olivat ajantappamista sohvilla. Koostekatsojille viikkotehtävä oli varmaan todella hauska, koska olihan siinä juuri päivittäisen koosteen verran tapahtumia. 
Talossa on tämän sunnuntain jälkeen viisi asukasta. Mikäli keskellä viikkoa ei ole häätöä, taistelee nämä viisi koko kauden voitosta viikon kuluttua. Tarkastellaanpa hieman asukkaiden elämää koko kauden ajalta. Kuka heistä todella ansaitsisi voiton?

Tea: Talon hemmoteltu glamour-prinsessa, jolla kesti useamman viikon alussa tulla esiin ryhmässä, jossa oli valtava määrä nuoria naisia. Tea jätti lähtemättömän vaikutuksen ensimmäisenä iltana kun tuskaili Janitan kanssa että ei yhtään kiinnosta tutustua kehenkään, loistava alku kommuuniasumiselle. Tea on ollut pitkin kautta Teijan vaikutuspiirissä jauhamassa pahaa muista. Kauden jälkipuoliskon ajan suurin meriitti ollut suhde Markuksen kanssa, jonka liiallinen läheisyys on jo muitakin ärsyttänyt. Tealla on tapana valittaa paljon, siis todella paljon. Tämä tapahtuu niin dramaattisin elkein, etten ole varma kuinka tosissaan hän tarkoittaa jokaista valitustaan. Tapetti Tea ei ole, mutta aika vähissä ovat positiivismerkkiset ansiot. Ehkä suorapuheisuus on välillä sellainen.

Markus: Talon ainoa asukas, joka ei ole saanut tovereiltaan yhtään nimeämispistettä. Kertoo jotain hänen asemastaan talossa. Markus on ollut kiltti kaikkien kaveri. Aloitti kilpailunsa pallinapsuttelusta, johon suhtautui kuin suurempaankin urheilusuoritukseen, jo tämä herätti pientä myötähäpeää. Markus on ollut monelle talossa tuki ja turva. Hän on ainoita, joita esimerkiksi Katarina päästi lähelleen. Markus ei ole myöskään puhunut pahaa muista asukkaista. Suhde Teaan on laskenut Markuksen osakkeita merkittävästi. Viimeaikoina on tuntunut, ettei miehellä ole muuta mielessä kuin jööteri ja tisuli. Se on pidemmänpäälle rasittavaa kuunneltavaa. Kaikissa tilanteissa alastomuus ei myöskään ole ihan soveliasta.

Jouko: Yksi talon näkyvimmistä hahmoista, joka suhtautuu yleensä asioihin rennolla asenteella, eikä hirveästi ole sortunut muiden haukkumiseen. Joukon kompastuskiveksi oli koitua epämääräinen suhde Jonna I:hin. Suhteen tilan setviminen määritti Joukon talossa oloa kaksi ensimmäistä kuukautta. Jokaisissa bileissä nämä kaksi setvivät suhdekiemuroitaan riidellen ja sitten taas sopien. Ikävä vain, että pienessä tilassa muutkin asukkaat tulivat sotketuksi mukaan riitoihin. Jonna I:n häädön jälkeen Joukosta on tullut esiin tämän kauden paras viihdyttäjä. Hän keppostelee ja huvittaa muita asukkaita milloin mitäkin esittäen. Väen vähetessä tuollainen asukas on arvokas yhteisölle, ettei se vaivu täydelliseen apatiaan loppua odotellessa. Tuo elämää hiljenevään taloon.

Teija: Talon matriarkka, joka on matkalla finaaliin puukottanut kavereitaan selkään saaden kaksi häädetyn herjaa niskaansa. Teija on ollut paitsi tämän kauden, myös koko Suomen BB-historian kieroin peluri. Teija on äärimmäisen ristiriitainen hahmo, koska hänen suhmurointiaan on kiehtova seurata, ikinä ei tiedä kenet hän pettää seuraavaksi. Toisaalta hän on ollut joitakin asukkaita kohtaan niin ilkeä, ettei sitä voi puolustella millään. Teija elää talossa luullen, että hänellä on omat säännöt ja aina kun tulee rangaistus, niin se on hänen mielestään muiden vika. Teijan panostus viikkotehtäviin ei ole ollut kovin mairitteleva hänen kannaltaan. Jos Teijan osallistumisista olisi ollut kiinni, ei talossa olisi ollut tupakkaa yli kahteen kuukauteen. Teija ilmeisesti ei ymmärrä, että heidän elämäänsä seurataan talossa todellakin 24/7. Hänellä on Talk Shown taloyhteyksissä, radiolähetyksissä ja päiväkirjahuoneessa varsinkin nimeämistilanteessa lempeän virallinen ääni, aivan kuin hän esittäisi eri ihmistä joka hän on. Noin hyvällä pelaamisella on ehdottomasti ansainnut paikkansa finaaliin, mutta millä hinnalla? 

Lopuksi häätöäänestyksessä oleva kaksikko. Vastakkain on kaksi vahvaa naista, jotka molemmat ovat häätöäänestyksen vakiokalustoa.

Jonna A: Rouva Vänrikki, joka suhtautuu jokaiseen tehtävään todella antaumuksella. Haluaa olla joka tehtävässä paras ja vaatii itseltään aivan valtavasti. Vaikutti alkuun iloiselta ja rempseältä tapaukselta, mutta matkan edetessä on tullut muitakin piirteitä esiin. Hän oli pitkään satunnaisesti mukana jauhamassa pahaa muista asukkaista Teijan piirissä. Väen vähetessä Teija ja Jonna ovat löytäneet toisensa. He ovat vetäytyneet kahdestaan haukkumaan kaikki muut asukkaat vuorollaan. Todella ikävää käyttäytymistä kummaltakin. Tämän lisäksi lähes kaikissa bileissä Jonna murjottaa, kiukuttelee ja vetäytyy saunan taakse itkemään ja sitten valittaa kun muut eivät osaa pitää hauskaa. 

Iida: Lähes aina hyväntuulinen Iida joutui hyvin varhaisessa vaiheessa ’väärälle’ puolelle. Oman tien kulkijana ei sopinut talossa valtaapitävään jengiin. Uskalsi puolustaa Katarinaa, saaden näin itse kuraa niskaansa. Iidaa on kritisoitu liiallisesta pätemisestä ja siitä että aina on hurjempi tarina kerrottavana kuin muilla. Kritiikissä on osassa perää. Iidan puheista paistaa tietty elitismi, mutta en usko, että hän sitä pahalla tarkoittaa. Vaikka osaltaan kritiikki osuu oikeaan, niin ei se oikeuta puhumaan kenestäkään niin rumasti mitä eräät talon naiset ovat tehneet. Iidasta on suorastaan keksitty juttuja ja hänelle on oltu kateellisia saamistaan eduista, joista suurimpaan osaan hän ei ole itse edes saanut vaikuttaa. Hattua täytyy nostaa siitä että on säilyttänyt hyvän mielen, vaikka on saanut osakseen aivan tarpeettoman määrän lokaa. 

Kysymys siitä kuka voittopalkinnon ansaitsisi, on mielestäni väärä. Pelissä, jossa tarkoituksena on selvitä talossa pisimpään, on sieltä viimeisenä asteleva voiton ansainnut riippumatta toiminnasta talossa. Jos enemmistö äänestäjistä päättää äänestää kenet tahansa asukkaista voittoon, on tämä sen ansainnut, koska on pelannut peliä parhaiten.

Viimeiseksi vielä harras toive siitä, että Iida saisi jäädä taloon ärsyttämään haukkujiaan vielä viikoksi.

Teksti: Renja Pöysä

1 kommentti:

  1. Jonna A on jotenkin pelottava itkukohtauksineen. Siksi Iida saisi jäädä.

    VastaaPoista

Palkki

Palkki