8.11.2012

Big Brother 2012! Tea: Analyysia viikkotehtävistä


Nyt kun Big Brotheria on jäljellä enää vain muutama viikko, ajattelin käydä läpi menneitä viikkotehtäviä kera omien mielipiteideni.

1. viikko: Äänireagointi

- Ihan hauska ja kevyt ensimmäiseksi viikkotehtäväksi, mutta ääniä olisi saanut tulla paljon useammin. Joiden asukkaiden kohdalla rutina ja valitus alkoi heti, joten en usko, että asukkaat saivat kultaisen palkinnon vain oman lojumisensa ansiosta.

2. viikko: Norsut posliinikaupassa

- Norsupuvut olivat ehdottomasti todella hienoja ja oli niin hupaisaa katsella, kun asukkailla meni hermot niihin! Tosin olisi ollut nämä alkuviikon tehtävät mukavempia, jos miehetkin olisivat osallistuneet.
3. viikko: Kuningaskunta

- Tämä oli sinällään ihan jännä, koska tässä testattiin osan asukkaiden sietokykyä elää niukoissa olosuhteissa tehtävä-alueella. Porukan kahtia jakaminen antoi lisää mielenkiintoa tehtävään, koska se paljasti asukkaista aikamoisia juorukelloja. Tomin tyriessä oman osansa koko tehtävän suoritus meni pilalle, vaikka odotin häneltä aivan erilaista panostusta varsinkin sen jälkeen kun tämä kuuli Isoveljeltä, että koko viikkotehtävän onnistuminen oli hänen niskoillaan.

4. viikko: Hikiviikko

- Asukkaat saivat toivomansa urheilullisen viikkotehtävän ja sen kyllä huomasi heidän innostaan ahertaa salilla. Tosin hien kerääminen oli kyllä todella ällöttävää.

5. viikko: Sirkusviikko

- Aluksi kuulosti todella hauskalta ja kuvittelin, että asukkaat panostaisivat kunnolla, kun kerta saivat tehtäväkseen hulluilla, mutta ei. Heidän innostus oli tipo tiessään eikä loppushow ollut oikein minkään arvoinen. Paremmalla panostuksella olisi tullut kultainen palkinto.

6. viikko: Suojuoksu

- Jännityksellä seurasin, saavatko asukkaat käveltyä vaaditut 200km ja saisivatko he kultaisen palkinnon. Kyllä he siinä onnistuivat ja paras palkinto tuli. Tosin suurin kunnia suorituksesta meni varmasti Jonna A:lle, joka käveli erittäin paljon ja hienosti valittamatta yhtään. Tässä viikkotehtävässä Katarinakin näytti kyntensä eikä vain laiskotellut.

7. viikko: Sairaalaviikko

- Yksi ehkä hauskimmista viikkotehtävistä koskaan. Odotin aluksi, että taudinkuvat olisivat olleet jotain todella tavallisia, mutta oli iloinen yllätys, kun tuotanto näytti palan mielikuvitustaan ja jokaisella potilaalle oli luotu täysin hillittömät sairaudet. Asukkailla oli myös mielestäni hyvä panostus tähän tehtävään.

8. viikko: Bollywood

- Oli hienoa, kun asukkaat saivat ulkopuolelta vieraan muutamana päivänä opettamaan Bollywood -tanssia ja näin ollen heidän loppu esityksestään tuli erittäin hieno ja hyvin harjoiteltu. Huomasi, että tästä tehtävästä asukkaatkin nauttivat.

9. viikko: En tee!

- Ihan hauska ideana. Saatimpahan ainakin testattua asukkaiden pelkoja ja inhon kohteita. Oikeastaan ainoa viikkotehtävä, jolloin en pahemmin kerinnyt seuraamaan Big Brotheria, joten muuta analysoitavaa tästä ei ole.

10. viikko: Kaksoset

- Tämä viikkotehtävä olisi varmasti ollut paljon mielenkiintoisempaa seurattavaa, jos asukkaat olisivat panostaneet kunnolla marisematta koko ajan. Parhaiten selviytyi Jonna A ja Tomi, joiden harvoin kuuli sanovan negatiivista sanaa.

11. viikko: Koiran elämää

- Jotenkin tätä tehtävää seuratessa alkoi jo tuo Tean ainainen valitus todella ärsyttämään. En aiemmin ole siitä häiriintynyt, sillä se on ollut lähinnä hupaisaa seurattavaa. Nyt hänen asenteensa todella ottaa päähän. Voisi vähän ajatella muita talossa olevia, jotka yrittävät kuitenkin parhaansa tehtävän onnistumiseen, mutta eihän tuo pikku-prinsessa ajattele muuta kuin itseään. Oli kuitenkin iloinen yllätys, kun koirien rodut olivat Sairaalaviikon tapaan aivan jostain hangesta tempaistuja ja jo pelkästään se antaa väriä tehtävään.

Tähän asti viikkotehtävät ovat olleet keskimäärin todella tylsiä, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Toivoisin todella, että tehtäviin tulisi mielenkiintoa enemmän kun porukka vähenee ja yhteishenki kasvaa. Lisää Sairaalaviikon ja Koiran elämää -tapaisia tehtäviä, niin hauskaa tulee näistä viimeisistä viikoista.

Teksti: Tea Korhonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palkki

Palkki