18.7.2010

Samantha Fox teki paluun Savon sydämeen!

Samantha Fox  @ Kuopion Viinijuhlat 9.7.2010

Se oli vuosi 1987 kun silloin suosionsa huipulla ollut povipommi Samantha Fox vieraili suuren kohun saattelemana Nilsiässä. Yli 23 vuotta ehti vierähtää kunnes samaa ihmettä saatiin todistaa Kuopion viinifestivaaleilla. Mikä on muuttunut? Samantha ei ole enää supertähti, mutta Touch Me –hitti ja NE tietyt ruumiinosat toki edelleen muistetaan!

Itselläni oli suuret ennakkoluulot keikkaa kohtaan. Ensinnäkin keikkaa mainostettiin etukäteen playback-esiintymisenä, mutta Samantha lauloikin kaikki biisit itse singbackina taustanauhan päälle. Mikä yllättävintä, Samantha lauloi kohtuullisen hyvin! Ainoastaan muutamien biisien vaikeimmissa kohdissa ääni petti hieman. Elikkä voisinpa tässä todeta, että vasta nyt ensimmäisen kerran tämän 80-luvun kohutähden livenä nähtyäni myös omat ennakkoluuloni naista kohtaan laulajana karisivat lopullisesti! On se Samantha sittenkin muutakin kuin entinen kolmossivun tyttö!

Hittejähän naisella riittää vaikka muille jakaa; I Surrender (to the Spirit of the Night), Do Ya Do Ya (Wanna Please Me), Nothing’s Gonna Stop Me Now, True Devotion, I Wanna Have Some Fun ja Dusty Springfield –koveri I Only Wanna Be with You. Nämä kaikki kuultiin myös Kuopiossa ja odotetusti ne olivat eniten yleisön mieleen. Viimeksi mainittu ja Touch Me –megahitti saivat yleisön äänekkääseen laulantaan kertosäkeiden aikana.

Samantha oli silminnähden tyytyväinen saamaansa riemukkaaseen vastaanottoon ja intoutuipa hän kuvaamaankin yleisöään luvaten laittaa kuvat nettisivuilleen. Keikalla kuultiin myös Sammyn uudempaa tuotantoa. Harmillisesti nämä 1990- ja 2000-luvuilla julkaistut levytykset eivät ole päässeet suuren yleisön tietoisuuteen ja suosioon. Isoäidilleen omistamansa Angel With An Attitude oli yksi keikan parhaimmista paloista, kuten yllättäen myös jo edellä mainittu kasariballadi True Devotion. Samantha selvästi herkistyi kyseisiä kappaleita esittäessään.

Uudemmasta materiaalista kuultiin myös kappaleet Confession ja aivan uunituore levytys, joka tullaan kuulemaan Samanthan piakkoin julkaistavalla albumilla. Tanssittavampi uusi linja sai Samanthan hyppimään tasajalkaa ja huutamaan shown tunnelmassa kiitettävästi mukana olleelle yleisölle ”LET’S RAVE!”. Muuten reilun tunnin mittaisen shown tanssipuoli jäi kahden taustatanssijan hoidettavaksi Sammyn tyytyessä lähinnä itämaisiin käärmetanssikoreografioihin tai linda lampeniusmaiseen kyykistelyyn mikin varren ympärillä.

Entäpä sitten ne muodot? Ovathan ne toki edelleenkin tallella, mutta kohupovea huomattavasti enemmän huomio kiinnittyi 44-vuotiaan naisen ampiaisvyötäröön. Käsivarret ovat nostelleet muutakin kuin mikrofia. Salilla on selvästikin tullut ahkerasti käytyä! Upeat treenatut säärensä Samantha oli valitettavasti verhonnut pitkiin housuihin, mutta niitähän voi käydä ihailemassa vaikkapa youtubesta. Samalla kannattaa tsekata toinen uutuusjulkaisu, Blondien vanhasta Call Me -hitistä tehty koveri, jonka Samantha on levyttänyt 80-luvun suurimman kilpailijansa Sabrinan kanssa! Näemmekö Sabrinan ensi kesänä viinifestivaaleilla? Aika näyttää…

Todetaan vielä tähän loppuun, että Touch Me oli SE juttu jota moni oli tullut kuuntelemaan, ja viimeiseksi ohjelmanumeroksi se oli suunnitellusti jätettykin. Yleisöstä kuului ”I wanna touch you” –huutoja, ja vaikka Samantha onkin kyllästynyt puhumaan muodoistaan ja uran alkuaikojen maineestaan, niin jaksoi hän sentään vastata innokkaimmille faneilleen: ”and I wanna touch you too!”.

Teksti ja kuvat: Jani Turunen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palkki

Palkki