7.7.2010

The Fall saapuu ensimmäistä kertaa Suomeen keikalle!

Brittiläinen vaihtoehtorocklegenda The Fall saapuu tulevana syksynä ensimmäistä kertaa 34-vuotisen uransa aikana Suomeen. Keväällä ”Your Future Our Clutter” -albumin julkaissut yhtye nousee 3. lokakuuta nokkamiehensä Mark E. Smithin johdolla Tampereen Klubin lavalle, ja seuraavana iltana bändi esiintyy Helsingin Tavastialla.

Vuonna 1976 Prestwichin kaupungissa perustettu The Fall on yksi kaikkien aikojen merkittävimpiä brittiläisiä vaihtoehtoyhtyeitä. The Fall oli myös yhdessä aikalaistensa Joy Divisionin, Wiren ja Public Image Ltd:n kanssa synnyttämässä post-punkiksi kutsuttua musiikkityyliä. Yhtyeen musiikilliset juuret ovat The Velvet Undergroundin esipunkissa, Captain Beefheartin kierossa bluesissa, Canin krautrockissa ja 60-luvun autotallipunkissa, mutta pitkän uransa aikana yhtye on flirttaillut jopa countryn, drum and bassin ja IDM:n kanssa. Nykyisellään The Fallin tunnistettava, tiukka ja ekonominen soundi sijoittuu garagepunkin ja krautrockin välimaastoon.

The Fall on pitkän uransa aikana julkaissut yhteensä huimat 28 studioalbumia usealla maineikkaalla levymerkillä Rough Tradesta Matadoriin. Kokoonpanon viimeisin pitkäsoitto ”Your Future Our Clutter” ilmestyi huhtikuussa brittiläisen Dominon (mm. Arctic Monkeys, Pavement, Franz Ferdinand) kautta. Suuri kaupallinen menestys on aina kiertänyt The Fallin, mutta yhtyeen vaikutus vaihtoehtoiseen musiikkimaailmaan on ollut suunnaton. Yksi yhtyeen suurimmista faneista oli edesmennyt radiolegenda John Peel, jonka kuuluisan lausahduksen mukaan ”The Fall on aina erilainen, aina samanlainen”. Peelin ohella sadat artistit Nirvanasta Pavementiin ja Nick Cavesta LCD Soundsystemiin ovat nimenneet brittikokoonpanon yhdeksi merkittävimmistä esikuvistaan.

Vokalisti Mark E. Smith on vuosien varrella lukuisia kokoonpanomuutoksia läpikäyneen The Fallin kiistaton nokkamies ja ainoa alkuperäisjäsen. Värikkäänä persoonana tunnettu Smith on myös julkaissut kaksi sooloalbumia, tehnyt yhteistyötä esimerkiksi Gorillaz-yhtyeen kanssa, lukenut Englannin valioliigan jalkapallotuloksia sekä näytellyt tv-ohjelmissa ja elokuvissa. Miehen omintakeisten sanoitusten aiheet vaihtelevat huumeiden käytöstä työttömyyteen ja yliluonnollisista ilmiöistä aikamatkustamiseen. 

The Fallin Suomen keikat toteutetaan Fullsteam Agencyn ja Sue-lehden yhteistyönä.

LIPUT:
Myyntiin pe 9.7.2010 klo 9.00

Tampere: 26 EUR +mahd. toimituskulut. Ennakko: Tiketti.
Helsinki: 28 EUR +mahd. toimituskulut. Ennakko: Tiketti. Ovelta 30 EUR

Lähde: Fullsteam Agencyn tiedote

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palkki

Palkki