8.7.2010

Niko Saarisen fiiliksiä Pitbullin konsertista

Chaos Tube kutsui BB:stä tutun Niko Saarisen kirjoittamaan Pitbullin keikasta raporttia. Näin näki ja koki Niko eilisen konsertin..
Keskiviikkona nautittiin paitsi erittäin hiostavasta ilmasta myös Rautatientorin ensimmäisestä maksullisesta konsertista. On hienoa että tapahtumat tulevat yhä enemmän ihmisten luokse, eikä ihmiset tapahtumien luokse. Rautatientori on kiistatta yksi keskeisimmistä paikoista ja tämän johdosta illan tarjonnasta pääsi nauttimaan niiden "tosi fanien" lisäksi myös ihmiset, joiden kesäbudjetti ei välttämättä ole jättänyt rakoa vastaavanlaisille tapahtumille. Tämän vuoksi itse alueen ulkopuolellakin oli paljon ihmisiä jotka pääsivät nauttimaan musiikista, vaikka näköyhteys ehkä puuttuikin lavalle.

Ilta kuuden aikaan lavalla alkoi tapahtumaan ja ennen illan tähteä lavalle saatiikin kolme eri ryhmää, joista viimeisenä suomen ehkä menestynein hip-hop kaksikko Fintelligens. Heidän biisinsä ovat yleisölle (ja myös minulle) hyvinkin tuttuja ja yleisö alkoikin tässä kohtaan jo näyttämään viimeistään elonmerkkejä itsestään. Saavuin paikalle vain hieman ennen h-hetkeä..

Pitbullilta on ilmestynyt 5 albumia, joista vuonna 2005 ilmestynyt oli remix-albumi ensimmäisestä versiosta joka aloitti miehen uran vuonna 2004. Varsinaisen läpimurtonsa mies teki kuitenkin vuonna 2009 ilmestyneellä albumillaan, josta muutama biisi on saanut euroopan soittolistat haltuunsa. Itse keikalla ei miehen vanhimpia biisejä juurikaan kuultu vaan setti keskittyi uusimpien biisien ympärille. Ja ehkä hyvä, koska muutamalta "fanilta" kysyessäni eivät he tietäneet miehen ensimmäisistä levyistä juuri mitään.

Pitbull oli minulle aivan uusi tuttavuus ja on sitä edelleen. Tottakai hittibiisit kuten "I Know You Want Me" ja "Hotel Room Service" olivat myös minulle tuttuja entuudestaan. Ja onhan se aivan eri asia kuulla biisit livenä. Biisit olivat ilmeisesti myös muille tuttuja, sillä näiden kohdalla Rautatientori täyttyi aivan uskomattomasta energiasta. Ihmiset fiilistelivät ja lauloivat artistin käskystä mukana.

Aivan eteen rynnänneet ihmiset eivät ehkä saaneet samanlaisia muuveja lantioista kuin me, sillä aivan lavan edessä näytti olevana melkoinen tungos. Hieman kauemmaksi jääneet ihmiset saivat kyllä liikkumatilaa mukavasti ja tässä olikin keikan yksi plussista. Saattoi nauttia keikasta ilman että kukaan hengittää niskaan tai talloo jalkojasi. Tunnin mittainen setti oli tiivis ja yleisö otti artistin sen verran hyvin vastaa että voimme odottaa tätä Kuubalaista alkuperää olevaa miestä varmana uudestaankin vierailulle Suomeen (tämä oli toinen kerta kun mies esiintyi Suomessa).

En ole koskaan katsonut keikkaa sillä mielellä että minun pitäisi osata siitä jotain kirjoittaa. Ehkä meinaan jatkossa keskittyä anniskelualueen tarjontaan, joka tällä keikalla jäi kokonaan pois itseltäni. Sellainen löytyi toki alueelta ja olikin hyvin miehitetty koko tapahtuman ajan. Muutenkin järjestelyt olivat toteutettu erittäin hyvin vaikka paikalle saapuessani hieman säikähdin porttien jonoja, jossa oli muutamia satoja ihmisiä..jonot kuitenkin purettiin ripeästi ja pääsimme sisälle vaivatta.

Varsinainen lavashow jäi tältä keikalta puuttumaan, ehkäpä näissä piireissä sitä ole kenellekkään? Minä kuitenkin olisin odottanut, että komen miehen taustalla olisi tanssinut edes muutama iso tissinen nainen.. turhaan. Ehkä se olisi sitten ollut jo liian 90-lukua? Kun biisit eivät nappaa, niin sitä haluaisi edes jotain mitä katsella.. nyt se elämys jäi kuitenkin saamatta. Yleisö kuitenkin tiesi mitä oli paikalle tullut katsomaan ja eivät he odottaneet edes saavansa spektaakkelimaista show:ta. Eri se on henkilöllä joka ihailee Britneyn, Rihannan, Gagan esityksiä internetissä eli minä.

Lähdin kesken keikan ja fiilistelin vielä hetken alueen ulkopuolella, jossa minusta oli tällä kertaa illan parhaimmat bileet. Joten jos vastaavia tapahtumia vielä järjestetään Rautatientorilla niin tässä teille vinkki! Kannattaa hengailla ja norkoilla tapahtuman lähistöllä ..ilman lippua jääneet kyllä pääsevät nauttimaan myös tapahtumasta! Juuri tälläistä me täällä Suomessa tarvitsemme ja tämä jos mikä antaa hyvän vaikutelman turisteille, joita on paljon Helsingissä. Mielummin Rautatientorilla tälläisiä tapahtumia kuin alkoholisteja, jotka huutelevat törkeyksiä ohikulkijoille.

Teksti: Niko Saarinen
Kuvat: Tiia Santavirta

ps. Iso kiitos Nikolle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palkki

Palkki