27.9.2010

Amy Macdonald @ Circus, Helsinki 23.9.2010

Chaos Tuben vierailevana raportoitsijana juuri uuden singlen "Piru" julkaissut Leena Tirronen(artistinimeltään Leena Ihmemaassa). Iso kiitos Leenalle!

Iloksemme 23.9. skotlannista saapui  Helsinkiin nuori nainen vahvalla äänellä, asenteella ja murteella. 

Kuultuani Amyn kappaleen This is the life MTV:ltä  muutama vuosi takaperin, olin koukussa tähän kauniiseen laulaja lauluntekijään ja hänen musiikkiinsa.  Amy tuo kappaleissaan palan Skotlantia kuultavaksi suloisella murteellaan, jota vahvistaa suuri ääni, joka taipuu välillä kepeästi falsettiin.  Olin siis erittäin iloinen, kun pääsin katsomaan keikkaa Circukseen, ja minua pyydettiin siitä vieläpä raportoimaan. On minun ilo kirjoittaa Amy Macdonaldista, inspiroihan hän minua miltei joka päivä musiikillaan.

Kun saavuin keikkapaikalle, olin myöhässä, keikka oli jo alkanut.  Kysyin ensimmäiseltä vastaan tulijalta, kuinka monta kappaletta olin missanut. Huh, vain yhden. Ei siis tarvitse potkia itseäni päähän myöhästymisestä… ainakaan kovin montaa kertaa. 

Circus oli jo täynnä ihmisiä, joilla viuhoi kädet ja tuopit ilmassa. Katsoin parhaaksi jäädä hieman sivummalle, missä hakeuduin muiden yksin keikkaa seuraamaan tulleiden joukkoon. Onnistuin pääsemään hyvään ”loveen”, mistä näin lavalle, ja tietenkin ihanan Amyn.  Muiden vierellä seisovieni tavoin laitoin kädet puuskaan ja aloin nyökytellä päätä musiikin tahtiin. Kauaa ei tarvinnut tuntea oloa jäykäksi, sillä upposin musiikkiin nopeasti.  Amy soittaa kappaleita uusimmalta, aiemmin tänä vuonna julkaistulta A curious thing –albumiltaan.

Lavakarismaa laulajalta ei puutu, ja hän eläytyy täysin rinnoin omien tekeleidensä tulkintaan.Mietin, että tämä nainen muistuttaa lähinnä hentoa keijukaista laihalla olemuksellaan, ja isoine sinisine silmineen, mutta esiintyminen on silti vahvaa ja hän ottaa yleisön helposti haltuun.  Välispiikeillään hän naurattaa ja ihastuttaa yleisöä, sanoen itseään mm. dorkaksi ja kömpelöksi. Vaikea uskoa kumpaakaan. 

Hänen puheistaan saa vaikutelman, että jalat on tällä skotlantilaisella neitokaisella pysynyt tiukasti maassa,  vaikka hänen levynsä ovat myyneet miljoonia ympäri eurooppaa. Keikka rullailee sujuvasti eteenpäin sydämellisillä melodisilla biiseillään, ja energia  tuntuu vain yltyvän koko bändillä.  Amy soittaa hittinsä This is the life, samoin nimetyltä esikoisalbumiltaan, ja porukka sekoaa.

Biisi, jota odotin illalta eniten, meinaa mennä minulta ohi, sillä vierelläni oleva iso kokoinen mies intoutuu hurjaan tanssiin, ja melkein talloo minut alleen laulaessaan samaan aikaan erittäin kova äänisesti, luultavammin hänenkin lempikappaleessaan mukana.  Paikan vaihdos, ja voin  fiilistellä loput biisistä ja keikasta.


Hurjat kiitos aplodit keikan päätyttyä ja olen valmis lähtemään tungoksesta kotiin, erityisen hyvän mielen kanssa.

Kiitoksia keikasta, Amy!

Lisää kuvia löytyy galleriasta.

Teksti: Leena Tirronen
Kuvat: Tiia Santavirta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palkki

Palkki