21.9.2010

Iron Maiden Pohjoismaiden kiertueelle kesällä 2011

Iron Maiden pitää paikkaansa hevibändien aatelistossa yli 85 miljoonan albumimyynnillään. Porin Sonisphere Festivalillakin esiintynyt yhtye antoi esimakua tulevasta jo elokuussa. Tänään yhtye on vahvistanut, että ”The Final Frontier World Tour” saa jatkoa Pohjoismaissa ja yhtye nähdään myös Helsingin Olympiastadionilla perjantaina 8. heinäkuuta. Konsertin liput tulevat myyntiin torstaina 30. syyskuuta Lippupalvelussa.

Iron Maiden esiintyi viimeksi stadionkonserteissa Suomessa kesällä 2008, tuolloin yhtye myi loppuun sekä Helsingin Olympiastadionin että Tampereen Ratinan stadionin. Kuluneena kesänä yhtye nähtiin pääesiintyjänä Porin Sonisphere Festivalilla, jossa se esiintyi 40 000 fanilleen. Keikan jälkeen bändin manageri Rod Smallwood kommentoi, että ”Iron Maiden has never played to such a fantastic audience in Europe ever before”. Yksinkertaisesti sanottuna: Suomi rakastaa Iron Maidenia ja Iron Maiden rakastaa Suomea.

Iron Maidenin Bruce Dickinson kertoo: ”Our Finnish fans are amongst the most, if not the most, loyal fans of anywhere in the world. It’s an honour and priviledge for us to go back and see everyone next year. And in return we give you OUR promise that it will be the most amazing live show you will see in 2011!”

Iron Maiden  julkaisi vastikään kehutun “The Final Frontier” -albuminsa, joka on bändin 15. studiolevy. Soundi-lehdessä levystä sanottiin, että ”nyky-Maidenia ei tunnu pidättelevän tai arveluttavan mikään” (4/5). The Final Frontier on ollut huikean menestyksekäs maailmalla. Julkaisuviikollaan se nousi listaykköseksi 27 maassa ympäri maailmaa aina Intiasta Kanadan kautta Latinalaiseen Amerikkaan. Pohjoismaissa albumi on ollut valtava hitti ja nousi listaykköseksi Suomen lisäksi myös Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa:

Suomi:
Kolme viikkoa albumilistan ykkössijalla. Levy on myynyt jo platinaa, ja on bändin kolmas albumi putkeen, joka on mennyt Suomessa listaykköseksi.
Ruotsi:
Ensin kaksi viikkoa ykkössijalla, sitten viikko kakkossijalla, ja sitten vielä nousu takaisin listaykköseksi. Levy on myynyt kultaa ollen bändin neljäs albumi, joka on noussut listakärkeen.
Norja:
Kolme viikkoa listaykkösenä. Levy myynyt kultaa ja on bändin ensimmäinen listaykkössija Norjassa.
Tanska:
Levy nousi bändin historian ensimmäisenä albumina listaykköseksi.

30 vuotta, yli 85 miljoonaa myytyä albumia, 17 maailmankiertuetta, lähes 2000 live-keikkaa, 15 studioalbumia, ja Iron Maiden on edelleen huipulla. Basisti Steve Harrisin vuonna 1975 perustaman bändin debyyttialbumi julkaistiin vuonna 1980 ja sen jälkeen bändi on nauttinut laajaa suosiota alati kasvavan fanijoukkonsa ansiosta. Yhtyeestä tuli kuusihenkinen vuonna 1999 kun laulaja Bruce Dickinson ja kitaristi Adrian Smith liittyivät takaisin bändiin Steve Harrisin, Dave Murrayn, Janick Gersin ja Nicko McBrainin lisäksi. Tällä kokoonpanolla Iron Maiden julkaisi ensimmäisen levynsä ”Brave New World” vuonna 2000. Suuri rooli on myös yhtyeen maskotti Eddiellä, joka koristaa jokaista levynkantta ja konserttitaustalakanaa.

Ahkerasti keikkaileva Iron Maiden keräsi kehuja faneiltaan ja kriitikoilta sekä ”Dance Of Death” (2003) ja ”A Matter Of Life And Death” (2006) -albumeillaan. Bändin ”Somewhere Back In Time” -maailmankiertue käynnistyi vuonna 2008. Iron Maiden teki tuolloin 89 live-keikkaa kahden miljoonan fanin edessä 38 maassa. Bändi lensi omalla Boeing 757 charter-koneellaan, joka nimettiin Ed Force Oneksi ja konetta lensi laulaja Bruce Dickinson itse. Bändi julkaisi palkitun ”Flight 666” -leffa-dvd:n vuonna 2009 ja se nousi listakärkeen 25 maassa.

KONSERTTI:
Pe 8.7.2011 Helsinki, Olympiastadion
Portit auki klo 17

LIPUT:
Myyntiin to 30.9.2010 klo 9
69 / 63 euroa + mahd. toimituskulut Lippupalvelun myyntipisteistä, puhelinpalvelusta 0600-10-800 (1,83 euroa/min + pvm) ja 0600-10-020 (5,99 euroa/puhelu + pvm) ja netistä www.lippupalvelu.fi
Huom! Max. 8 lippua / ostaja.

Lähde: Live Nation -tiedote

2 kommenttia:

  1. Itse ainakin menen kaverin kanssa.. Ensimmäinen keikka koko elämässä, jännittää jo nyt (:

    VastaaPoista

Palkki

Palkki