14.9.2010

Ozzy Osbourne, Medeia @ Helsinki, Hartwall Areena, 9.9.2010


Ozzy Osbournen lämmittelijänä oli tamperelainen Medeia. Pidin bändin energiasta ja asenteesta, joka yritti valloittaa yleisön. Erityisesti laulaja otti liikehdinnällään koko lavan haluunsa. Yleisöä oli saapunut paikalle yllättävän paljon jo lämmittelijän aikaan, mutta se ei lähtenyt kovin suurella innolla mukaan. Medeia ei kuitenkaan missään tapauksessa ollut huono, vaan hoiti tehtävänsä kunniakkaasti.Illan pääesiintyjä yritti huudattaa yleisöä jo ennen lavalle astumistaan huutamalla mikrofoniin ”Olé, Olé, Olé, Olé”. Yleisö oli hämmentynyt, eikä saanut ääntä korotettua kovin korkealle edes hyväntuulisen laulajan viimein köpötellessä lavalle.

Ozzy Osbournea katsoessa on vaikea nähdä ihmistä legendan takana. Kun hän esitti iloisesti uuden tuotantonsa Let me hear you screamin, olo oli omituinen. Miksi tuon legendaarisen Pimeyden Prinssin tilalla on hymyilevä vanha mies? Onneksi jo kolmas biisi, Mister Crowley, toi mukaan konserttiin sitä mystiikkaa, jota yleisö kaipasi.

Vaikka Ozzy olisikin iän myötä menettänyt osan karismastaan, hänen biisinsä kuitenkin puhuivat puolestaan. Niitä on nautinnollista kuunnella, ja mitään suurta lavaesiintymistä ei kaivattu niitä kantamaan. Sen sijaan Ozzyn ääni kyllä kantoi hyvin koko reilun puolentoista tunnin mittaisen keikan ajan.

Konsertti piti sisällään kaikki tärkeimmät kappaleet Ozzyn soolouralta sekä myös tunnetuimmat Black Sabbath –coverit huipentuen encorena esitettyyn Paranoidiin. Bändin soittajatkin pääsivät esittelemään taitojaan soolorevittelyissä. Erityisesti bändin uusi kitaristi Gus G. osoitti vahvasti, miksi hänet on otettu mukaan kokoonpanoon.

Hartwall Areenan runsaslukuinen yleisö oli hyvinkäyttäytyvä ja melko hiljainen, vaikka artisti pyysi heitä useaan otteeseen sekoamaan. Huudot ja suosionosoitukset jäivät valitettavasti kaivattua hiljaisemmiksi, mutta silti Ozzy Osbourne sanoi rakastavansa meitä…

Teksti: Terhi Mahlamäki
Kuvat: Susanna Honkasalo

4 kommenttia:

 1. Tavanomaista ja mitään sanomatonta fanikuvaa lavan edustalta kuvattuna!

  VastaaPoista
 2. Anonyymit kritiikit on vähän vailla pohjaa. Mutta jokaisella oma makunsa.

  VastaaPoista
 3. Hih! Kiitos kommentista kuitenkin :)

  T: Susanna (kuvaaja)

  VastaaPoista
 4. Kuvissa hienot valaistukset ja värit. Anonyymi kirjoittaja ei näytä tietävän valokuvauksesta mitään. Älä välitä Susanna. Näitä kateellisia riittää Suomen maassaa.

  VastaaPoista

Palkki

Palkki