24.2.2013

Live! Pää Kii @ Nosturi, Helsinki 14.2.2013

Nosturi oli täynnä ihmisiä. Paljon eri-ikäistä porukkaa. Lämppärinä ollut The Splits oli parikymmentä minuuttia aikaisemmin lopettanut soittamisen, ja nyt oli pääesiintyjän vuoro. The Splits oli aloittanut soittamisensa n. vartin myöhässä, mutta Pää Kii sai siitä huolimatta aloitettua omansa ajoissa.

Keikalla kuultiin kaikki uuden ja ainoan levyn biisit. Ees jotain positiivist –biisiä ennen Teemu sanoi: ”Nyt lapset ja kaikki ne jotka ei ymmärrä ironiaa, menee tän biisin ajaks tupakalle. Menkää lapset tupakalle.” Yleisö naurahti. Kukaan ei lähtenyt tupakalle. Kaikki tuntuivat osaavan jokaisen biisin sanat, eikä se kyllä ole mikään ihme, koska tämän bändin tekstit ovat kovin mieleenpainuvia. Sitten puolessa välissä keikkaa Teemu yllättäen kutsui lavalle Tehis/God Given Ass –Oton (joka ei kuulemma ihmeemmin pidä siitä, että Tehosekoitin on ainoa bändi mistä hänet muistetaan tai halutaan muistaa), laulamaan pari biisiä, ne samat jotka mies bändin levylläkin laulaa. Eli Rakkaus repii meidät kappaleiksi taas ja Kun tänään lähden. Sitten Otto poistuu, yhtä nopeasti kuin oli tullutkin.

”Viel yks biisi, sit me lähetää Kallioon jatkoille”, Teemu toteaa. Kuullaan kuitenkin vielä kaksi biisiä. Vain reilun puolituntisen kestänyt keikka oli täydellisen punk. Bändi kuulosti hyvältä. Otto oli loistava lisä. Lähdin Nosturista säteillen iloa, energiaa ja onnellisuutta. Koska en edes yritä löytää tästä huonoja puolia, olkoon arvosana 10.

Teksti ja kuvat: Jasmine Dietz

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palkki

Palkki