3.2.2013

Kohtalokas Deine Lakaien ensimmäistä kertaa Suomeen

Vuonna 1985 perustettu saksalaisduo Deine Lakaien soittaa Tampere-talossa lauantaina 16. maaliskuuta. Pienen salin konsertti on kaksikon ensimmäinen esiintyminen Suomessa.

Makedonialaisen Alexander Veljanovin ja saksalaisen Ernst Hornin musiikki perustuu suuriin, tummiin tunteisiin. Dark wave -, avantgarde- ja elektrotyylisuuntien edustaja saavuttaa oman korkeutensa Veljanovin kohtalokkaan lauluäänen ja Hornin viiltävien sävellysten avulla. Tampereen-keikka on osa Deine Lakaienin akustista kiertuetta: konsertissa pääosissa ovat laulu ja flyygeli.

Deine Lakaien on tuttu ryhmä goottihenkisten klubien tanssilattioilta, joille imaisevat muun muassa biisit Dark Star ja Mindmachine. Musiikin monitaituri Ernst Horn on myös tuttu klassisen musiikin ja keskiaikaisuuden yhdistävästä Qntal-yhtyeestä.Deine Lakaien on erittäin suosittu bändi saksankielisissä maissa, vaikka yhtyeen laulukieli onkin englanti. Einstürzende Neubautenin Die Genaue Zeit -kappaleesta nimensä napannut Deine Lakaien edustaa varjoisaa lähimenneisyyttä, sitä tunnelmaa, mistä kumpuaa esimerkiksi Depeche Moden Music for the Masses - tai Violator-albumien miljoonamenestys. Deine Lakaienin hengenheimolaisiksi ja innoittajiksi on mainittu myös Ultravox, Kraftwerk, Virgin Prunes, Bauhaus ja Joy Division.

Keväällä 2013 Tampere-talossa ollaan ikuisten arvojen äärellä.

Tampere-talo/Pieni sali
Deine Lakaien (Ger)
la 16.3. klo 19
30 e/26 e (opiskelijat)
ennakko: www.lippu.fi & Tampere-talon lippumyymälä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palkki

Palkki