24.2.2013

Levyarvostelu! Suvi Teräsniska: Hän tanssi kanssa enkeleiden

Suvi Teräsniska: Hän tanssi kanssa enkeleiden
 1. Rakkaus on lumivalkoinen 
 2. Pettävällä jäällä (feat. Oskari Teräsniska)
  Hän tanssi kanssa enkeleiden 
 3. Kiertolainen
 4. Laulu rakkaudelle
 5. Särkyvää (feat. Olli Lindholm)
 6. Laulu meille kahdelle
 7. Enkelille (feat. Miina Mikkonen)
 8. Kultasiipi
 9. En saanut sua pilviin
 10. Vieraskirja

Suvi Teräsniskan tribuutti Yölle myi kultaa neljä päivää julkaisunsa jälkeen ja platinaa kun julkaisusta oli kulunut reilu viikko. Albumi on kaunis, koskettava ja herkkä. Kappalaiden sovitukset ovat erilaisia, mutta hyvin tehtyjä. Kaikki ”ylimääräinen” on jätetty pois, eli kappaleet on ikään kuin riisuttu kaikesta turhasta, ja juuri se tekee niistä erittäin aidon kuuloisia. Tämä taas aiheuttaa sen, että näitä tulkintoja on ehkä helpompi kuunnella, kun Yön vastaavia. Toisaalta asiassa taas on kaksi puolta.

Suvi on elänyt näitä biisejä jo aiemmin, koska on ollut mukana Yön kiertueilla taustalaulajana vuodesta 2006 ja tunnetaan muutenkin taustastaan pitkäaikaisena Yö-fanina, joten tässä tapauksessa tällaisen albumin tekeminen on ehkä luontevampaa, kun muussa tapauksessa vastaavanlaisen albumin tekeminen olisi mahdollisesti ollut.

Moni puhkikulutettu Yö-klassikko herää uudelleen eloon Suvin toimesta, ja se on erittäin hieno asia. Albumilla kokeillaan erilaisia tyylejä, esimerkkeinä jazzahtava ”Laulu rakkaudelle” ja diskopoljentoinen ”Laulu meille kahdelle”.

Tykkään tästä albumista kovasti. Ainoa asia mikä ärsyttää, on se jazzahtava ”Laulu rakkaudelle”, juuri sen jazz –ominaisuutensa takia, muuten se olisi varmasti kolahtanut. Tämä on toki vain oma mielipiteeni, eikä se tarkoita sitä, etteikö moni muu voisikin tästä kappaleesta saada jotain. Ja varmasti saakin. Omia suosikkejani olivat ”Pettävällä jäällä”, ”Kiertolainen” ja kaunis ”Vieraskirja”.

4/5

Teksti: Jasmine Dietz

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palkki

Palkki