11.2.2013

Live! Royal Republic @ Nosturi, Helsinki 8.2.2013

Alkuperäisen lämppäribändin, Stockersin, peruuttaessa keikkansa sairastapauksen vuoksi tuli tilalle helsinkiläinen Constables. Olisin kovasti halunnut nähdä Stockersit, joten aluksi vähän harmitti. Constables soitti kuitenkin erittäin viihdyttävän, noin puolen tunnin mittaisen keikan. Bändi sai hyvän vastaanoton, ja yleisöllä ja bändillä näytti molemmilla olevan hauskaa. Tykkäsin.

Pääesiintyjän ensimmäinen biisi oli kakkosalbumin nimibiisi Save the Nation. Nosturi oli Constablesin aikana pikkuhiljaa täyttynyt ihmisistä ja oli nyt jo aivan täynnä. Kaikki olivat alusta asti täysin mukana. Lähes kaikissa biiseissä sanat hukkuivat kitaroiden alle, mutta se ei haitannut, sillä kitarat täydensivät toisiaan loistavasti ja soivat erittäin ihmeellisellä tavalla. Soundit todellakin olivat kohdallaan. Laulaja-kitaristi Adam Grahnin molemmat kitarat olivat Gibsoneita, kun taas kitaristi Hannes Irengårdin kitarat Fendereitä. Akustinen versio Addictivesta oli huvittava –toki tarkoituksellisesti. Jossain vaiheessa Adam kertoi viisaasta oivalluksestaan: ”When a band release the second album, the songs for the first album always become classics” (Kun bändi julkaisee toisen albuminsa, ensimmäisen albumin kappaleista tulee aina klassikoita). Muutenkin mies otti paljon kontaktia yleisöön, joka oli liekeissä.


Seitsemänkymmenen minuutin soittamisen jälkeen bändi lähti lavalta, ja tuli takaisin huutojen saattelemana, soittamaan Everybody Wants To Be An Astronaut –biisin. Sen jälkeen kuultiin pätkät mm. Come As You Aresta, Fear Of the Darkista, Smells Like Teen Spiritista ja viimeiseksi “lievästi” alkuperäisestä poikkeava Wind Of Change, ei tosin kokonaan. Sitten miehet heittivät plektransa ja rumpukapulansa faneilleen ja lähtivät lavalta. Huutojen saattelemana tietenkin.

Yleisössä yllätti se, että siellä oli kaiken ikäistä porukkaa. Tykkäsin myös bändin ja yleisön välisestä energiasta. Kovin paljoa en ollut bändiin aikaisemmin tutustunut, vain sen verran, että tiesin muutaman biisin, ne eniten radiossa soineet. Keikka kesti kokonaisuudessaan puolitoista tuntia. Kouluarvosanoissa annan tälle 9.

Teksti: Jasmine Dietz

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palkki

Palkki