25.2.2013

Levyarvio! Haloo Helsinki!: Maailma on tehty meitä varten

1. Avautumisraita
2. Carpe Diem
3. Taivaanlaiva
4. Vapaus käteen jää
5. Huuda!
6. Maailma on tehty meitä varten
7. Hetki on kaunis
8. Lähtövalmiina
9. Rakkaus
10. Syvälle silmiin
11. Onneton blondi
12. Sun kanssa pakenen

Haloo Helsinki! on 8.2. julkaistulla neljännellä albumillaan mennyt aikuisempaan suuntaan, mutta ei ollenkaan huonolla tavalla. Päinvastoin, tekstit ja soundit kuulostavat entistäkin luontevammilta tällaisenaan. Toisaalta osassa teksteistä on myös kaikenlaisia bändille ominaisia piirteitä, jotka ovat säilyneet aivan alkuajoista asti. Tämän albumin kanssa on tehty paljon rohkeita ratkaisuja, mutta ne osoittautuvat erittäin hyviksi sellaisiksi.


Soundeiltaan ja tyyliltään tämä eroaa reilusti kahdesta ensimmäisestä levystä, kolmannen jälkeen oli jo aavistus, että tämän tyyppistä voisi olla seuraavaksi tulossa, mutta siitä huolimatta bändi yllätti. Ekoilta levyiltä ei ole kulkenut mukana juurikaan muuta, kun Ellin lauluääni, joka on aina yhtä helposti tunnistettava ja omanlaisensa. Haloo Helsinki ei olisi Haloo Helsinki ilman Elliä. Albumi kuulostaa tuoreelta ja hyvinvoivalta, ja tekijät ovat varmasti hyvin ylpeitä aikaansaannoksestaan.

Omia suosikkejani ovat Avautumisraita, Rakkaus, Vapaus käteen jää, Lähtövalmiina, sekä nimibiisi Maailma on tehty meitä varten. Odotan innolla sitä, että pääsen kuulemaan uudet biisit livenä.

Haloo Helsinki! on kehittynyt paljon, ja uskon että se tulee kehittymään vielä paljon enemmän. Valmis se ei vielä ole.

”En rakkautta voi hämätä, se saapuu hiljaa huutaen ja varmistaa että valmistautunut en.” (Rakkaus, raita 8)

4/5

Teksti: Jasmine Dietz

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palkki

Palkki