12.6.2010

Keikkaraportti! Joan Jett and the Blackhearts rokkasi suoraan sydämeen!

een Dayn konserttipäivä oli varsin monelle todella odotettu päivä niin myös minulle tosin hieman eri syistä. Tasan 10 vuotta aikasemmin Oulun stadionilla Joan Jett and the Blackhearts esiintyivät Lynyrd Skynyrdin kanssa, tällä kertaa saatiin Joan Jett jo Helsinkiin, mutta jälleen lämppärin ominaisuudessa ja isolle stagelle.


Joan Jett kuuluu niin nuoruuden, melkein jopa lapsuuden sankareihini, joita on aina tahtonut nähdä, mutta joita ei sitten millään Suomeen saakka tunnu keikalle eikä edes pr-visiitille saavan. Joan Jett pitäisi ehdottomasti nähdä klubikeikalla, hikisessä, intiimissä klubissa kuten Tavastialla. Ei ole yksi tai kaksi kertaa, kun 80-luvulla revin Juhani Merimaata hihasta Tavastian edessä ja anelin, että ottaisi Jettin Tavastialle esiintymään.. no ei ottanut, ei tuntunut kauheasti kiinnostavan kuten ei kai sitten ketään muutakaan suomalaista keikkajärjestäjää. Onneksi on Green Day, joka toi oman esikuvansa mukanaan ja näin ollen myös monella suomalaisella oli mahdollisuus nähdä Joan Jett and the Blackhearts ehkä ensimmäistä ja viimeistä kertaa ainakin Suomessa… ellei joku nyt vihdoin herää..Konserttialueelle tulessa ja passia hakiessa sai sellaista infoa, että 3 biisiä saa kuvata ja sen jälkeen tulisi alueelta poistua ja taas palata kuvaamaan Green Dayta 2 biisiä ja ulos. No, tuo sitten aika pian korjaantui, että 3 biisiä saa kuvata ja keikan saa jäädä katsomaan kunhan pitää kameran piilossa. Joten helpotti oloa sangen paljon, että pääsee keikan näkemään. Mutta tilanne eli vielä ja juuri ennen The Hivesin alkua meille roudattiin kuvaussopparit ja samassa selvisi, että Joan Jettin koko keikan saa kuvata.. Kyllä, “there is a God” pääsi suusta, ei voinut enempää toivoa, näkee keikan hyvältä paikata ja ehtii valokuvaamaan rauhassa.

Alkuilta, paljon valoa, lava lienee n. 4 metriä korkea, josta etäisyys yleisöön todella pitkä jne. eli ei nyt aivan intiimi keikkatilanne. Joan Jett viettää lavalla sangen paljon mikrofonitelineen takana laulaessaan ja soittaessaan kitaraa eikä siitä kauheasti lähde seikkailemaan. UTTA kun on fanittanut kyseistä artistia sen noin 25 vuotta niin mikään ei tietystikään estä keikasta nauttimista, ei vaikka niska tuntui olevan tulessa, kun sinne 4 metrin korkeuteen tähyili kameralla koko keikan.

Yllätyin siitä, että yleisö oli sangen hyvin mukana keikan aikana eikä vain isoimman hitin I Love Rock n Rollin aikana vaan esimerkiksi vanhat The Runaways bändin kappaleet saivat porukan mukaansa. Eihän tuota yleisön reaktiota voi millään tavalla verrata Green Dayn aiheuttamaan hysteriaan, mutta selvästi yleisössä oli myös Jettin musan diggareita.

Setti koostui pitkälle samoista biiseistä kuin 10 vuotta aikaisemmin vaikkakin sen jälkeen julkaistulta Sinner levyltäkin olisi voinut soittaa useammankin kappaleen. Lienee näin lyhyeeseen settiin pyritään kuitenkin sisältämään ne tunnetuimmat kuten I Hate Myself For Loving You, Crimson & Clover, Do You Wanna Touch Me, Bad Reputation jne. Itse olen tykkänyt tuosta ”Hits” levystä, joka sisältää covereita, lienee siltä levyltä ei kauheasti biisejä kuulla edes Jettin omilla keikoilla, mutta esimerkiksi Nazarethin Love Hurts olisi ihana kuulla joskus livenä Jettin laulamana.

Fanille tämä oli unelmien täyttymys, sitä ei haitannut edes se, että Joan oli pahasti flunssan kourissa ja välillä muutama f*k sieltä lavalta kuuluikin. Hauska lisä oli, että varsinaisen bändin lisäksi, jos näin nyt voi edes sanoa lavalle aina välillä ilmestyi kosketinsoittimiin Kenny Laguna, mies joka on ollut Joan Jettin soolouran alusta lähtien mukana kaikin tavoin niin levy-yhtiö pomona yhdessä Jettin kanssa, tuottajana, biisintekijänä jne.

Mahtavaa oli ja toivottavasti ei mene 10 vuotta, että bändin näkee uudestaan, siinä vaiheessa Joan Jett olisi jo 61-vuotias tosin vielä nyt 51-vuotiaana saa moni nuorempi ottaa mallia. Kiitos Green Day, että toitte Joan Jettin Suomeen! Ja kiitos kolleegalle, joka antoi Joan Jettin heittämän plektran mulle.. ;) Ja teille, jotka olette Facebookissa niin saa liittyä ryhmään “Bring Joan Jett and the Blackhearts to Finland, ainahan sitä saa yrittää.

Paljon lisää kuvia keikasta nähtävissä galleriassa.

Teksti & kuvat: Tiia Santavirta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palkki

Palkki