14.6.2010

Keikkaraportti! Billy Idol ja Stalingrad Cowgirls @ jäähalli, Helsinki 9.6.2010

Kiireisestä keikkakesästä huolimatta jono Billy Idolin keikalle näytti lupaavan pitkältä. Jäähallin käytävillä näkyi useampia Billy Idol tyylisiä pystytukkaisia miehiä ja paitajonossa saattoi jopa törmätä mummoikään ehtineisiin vanhempiin rouviin. Myös muutama vanhempien kanssa liikkeellä oleva koululainen oli saapunut paikalle.

Tyttöbändi Stalingrad Cowgirls heitti energisen, joskin äänekkään setin. Tytöistä huomasi, että keikkamaileja on alla hurjasti ja keikka hoidettiin rutiinomaisesti. Kourallinen bändin omia fanejakin oli saapunut paikalle kannustamaan, mutta muuten vastaanotto oli kohteliaan laimea.

Tasan kello yhdeksän kauittimista kaikui Billy Idolin huuto “Future of rock-n-roll is coming, all hell is coming with me”. Ja Ready, steady Go aloitti keikan. Jo alkumetreistä oli selvää, että ikä oli viimein saanut kiinni ikinuoren punk-rokkarin ja vauhti ei enää yltänyt edellisen Helsingin vierailun tasolle.

Toisena kappaleena kuultu White Wedding sai yleisön innostumaan, mutta sitä seurannut uusi kappale ”Love is Strange” vaimensi tahdin. Sama meno jatkui koko varsinaisen keikan. Vain Rebel Yell levyn kappaleet saivat innostuneen vastaanoton ja sivukatsomotkin tanssimaan. Jopa kiihkeästi rokkaava Scream mainiolta Devil’s Playground paluulevyltä näytti olevan tuntematon suurelle osaa yleisöstä.


Setissä kuultiin yllättävän monta Generation X kappaletta, joista tunnetuin oli ”Dancing with myself”. Billy ei enää itsekään muistanut kaikkien Generation X kappaleiden sanoja vaan turvautui lukemaan niitä nuottitelineeseen liitetyiltä papereilta.

Varsinaisen setin päättänyt Rebel Yell villitsi yleisön täysin ja itse herra Idolkin näytti lämmenneen riittävästi sillä vasta tässä vaiheessa paita lähti pois ja naisyleisö sai silmänruokaa Idolin yhä hyvin trimmatun oloisesta yläkropasta.

Encore oli yhtä kaksijakoinen ja hämmentävä kuin itse settikin. Alun hittiputki ja hauskasti uudelleennimetyt  ”Hot in Helsinki”, ”Helsinki woman” ja ”Mony, Mony” villitsivät yleisön, mutta keikan päättäneet coverit  ”Baba O’Riley” ja Purplen ”Highway Star” taas laskivat intoa vaikka bändillä itsellään näytti olevan hauskaa jammaillessa.

Vaikka iän tuoma rauhallisuus ja kasvonuurteet hämmensivät oli illassa silti paljon hyvääkin. Kohokohtia keikassa olivat toisena kuullun ”White Weddingin” aikaansaama lupaava innostus yleisössä, mielenkiintoisen erilainen uusi kappale ”Kings and Queens of the Underground” , Idolin kitaransoitto ”Mony, Monyn” aikana ja encoren riehakas alku.

Lisää valokuvia keikalta löytyy galleriasta.

Teksi: Katri Lundqvist
Kuvat: Tiia Santavirta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palkki

Palkki