22.6.2010

Kitto, Sweden Rockista Savonlinnaan...

Itselleni Kitto tuli ensimmäisen kerran vastaan vajaa vuosi sitten ruotsinlaivan pubissa. Jo ennen laivalle lähtöä kävin katsomassa, et ketkä laivalla esiintyvät ja näin että trubaduurina oli Ele-Chick niminen artisti. Pienen googlailun kautta selvisi, että sama henkilö käyttää esiintyessä myös nimeä Kitto.

Tehtiin tuolla reissulla myös videohaastattelu Kittosta, jossa selvisi mm. että esittää cover-biisejä laivakeikoilla tuolla Ele-Chick nimellä ja Kitto nimellä esittää pääasiassa omaa tuotantoansa ja että on tällä nimikikkailulla viestittää, että kyse on erilaisista keikoista. Tulevaisuudessa kuitenkin oletti että Kitto nimi voisi tulla käyttöön myös laivakeikoilla.

Sain Australiassa syntyneen, pääasiassa Tukholmassa asuvan kiireisen Kitton kiinni kesken hänen matkavalmisteluita Suomeen. Huomenna on tiedossa esiintyminen soolona Savonlinnan Panimoravintola Huvilassa. Kitto esiintyi aikaisemmin tässä kuussa Sweden Rockissa, jossa oli ehtinyt näkemään mm. Michael Monroen livenä. Kitton Sweden Rockin keikasta löytyy useitakin videoita, tässä yksi.


Syksyllä Kitto palaa Ruotsiin tekemään uutta levyään nimeltä "CRASH". Tämän lisäksi keikkakalenterista löytyy toukokuun 2011 kohdalla merkintä "Little Miss Rock N Roll" release tour. Kysymyksessä on suomalaisen Doctor's Order nimisen bändin kanssa tehtävästä pienestä projektista, joka sisältää yhteisen levyn sekä kiertueen, tästä myöhemmin lisää.

Pyysin Kittoa valitsemaan yhden hänen kappaleistaan, joka hänen mielestä parhaiten kuvaisi hänen musiikkiaan. Valinta kohdistui kappaleeseen "Balloon", jossa aiheena rakkaus ja elämä itsessään.


Kitto kiertää paljon Suomessa tulevien kuukausien aikana, tässä tällä hetkellä tiedossa olevia keikkoja;

23.6. Panimoravintola Huvila, Savonlinna (soolo)
3.8. Monttu, Pori (soolo)
4.8. Blackpool, Järvenpää (soolo)
6.8. The Castle, Turku (soolo)
7.8. Janoinen Lohi, Helsinki (soolo)
12.8. Henry's Pub, Tampere (Erik Valkaman vieraana)
14.8. Forth Elisabeth, Kotka (soolo)
15.8. ?, Oulu (soolo)

16.9. Pub Yläristi, Pieksämäki (soolo)
17.9. The Rocks, Savonlinna (bändi)
18.9. Old Cock, Lappeenranta (bändi)
19.9. Swengi, Järvenpää (bändi)

Mitä keikoilta on odotettavissa, siihen ehkä paras ottaa suora lainaus "frenzied performance by an ADHD aussie rock chick", eiköhän tuo kerro tarvittavan!Lopuksi Jane haluaa sanoa Chaos Tuben lukijoille, "Never be afraid" this is it life.. a one shot deal! The time is now!!"

Lisää tietoa Kitton levyistä, keikoista ym. saat hänen kotisivuilta ja MySpace.

Teksti ja kuvat: Tiia Santavirta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palkki

Palkki