23.7.2013

Esittelyssä Nadia NairMenestystarinoita toisensa jälkeen suoltavan ruotsalaisen musiikkiskenen tuoreimpiin suuriin toivoihin kuuluu Göteborgin suunnalta kotoisin oleva 24-vuotias Nadia Nair
Hiljattain debyytti-EP:nsä Bon Voyage julkaisseen Nadian taustajoukoista löytyy samaa väkeä kuin Ruotsin tämän vuoden suurella läpimurtoartistilla Miriam Bryantilla.

Nadia Nairin musiikissa on monenlaisia vaikutteita popista ja rockista souliin, folkiin ja etnisiin vaikutteisiin. Siksi Nadian oma tyyli ei ole mitenkään helposti lokeroitavissa. Kun tyyliä kuitenkin pyydettiin kuvailemaan, sille keksittiin määritelmäksi ”voodoo-musiikki”. Soundimaailmassa onkin paljon tummia ja mystisiä sävyjä, ja paljon enemmän särmää kuin suurimmassa osassa Ruotsi-popista yleensä. Teksteistä löytyy rankkojakin aiheita, jotka sopivat äänimaailmaan. Nadian omaperäinen ja tunnistettava ääni venyy myös varsin vaikuttaviin ulottuvuuksiin.

Jo viime vuoden lopulla julkaistu Bon Voyage -single aiheutti vipinää musiikkiblogeissa eri puolilla maailmaa. Tuore samaa nimeä kantava kolmen kappaleen EP vahvistaa kuvaa todellisesta lahjakkuudesta, jolta voidaan mitä suurimmalla varmuudella odottaa paljon tulevaisuudessa.
Juuri julkaistu Monika the Brave -video on herättänyt huomiota tarantinomaisella kostoteemallaan. Kappale kertoo raiskatuksi tulleen naisen kostosta. 
Teksti ja kuvat: Nina Uddin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palkki

Palkki