30.9.2012

Live! FUN. @ The Circus, Helsinki 25.9.2012

Syksyiseen tiistai iltaan toi ehdottomasti räiskettä ja lämpöä Pohjois-Amerikasta Suomeen saapunut indiepoprock bändi Fun.. Missään keikalla missä minä olen aikaisemmin ollut, ei ole yleisö ollut niin alusta lähtien mukana kuin sain kokea Funin keikalla The Circuksessa. Seuraavalla Suomen keikalla he mitä todennäköisimmin esiintyvät isommilla lavoilla, oli tunkua The Circukseenkin sen verran. Kovassa nosteessa ollut bändi ei esiintynyt Suomessa ensimmäistä kertaa. Yhtye veti pari biisin mittaisen akustisen keikan YleX:n Studio B:ssä viime keväänä. The Circuksen keikka oli ensimmäinen täyspitkä keikka Suomessa. Yhtyeen We Are Young biisi oli pitkin kesää Suomen virallisen sinkkulistan kärkipäässä.

Lähdin keikalle avoimin mielin. En ole kuunnellut Funia radiohittejä enempää, mutta olisi ehdottomasti pitänyt. Oli kamalaa olla tuppisuuna, kun melkein koko muu yleisö osasi joka biisin sanat ulkoa. Itselle tuttuja olivat lähinnä We Are Young ja Some Nights. Onneksi The Circuksen parvella sentään mahtui joraamaan, jotta pääsi jollain tasolla mielettömään meininkiin mukaan. Itselleni uusia biisejä, jotka jäivät keikan jälkeen soimaan päähäni olivat Carry on ja All the pretty girls. Nämä biisit löysivät tiensä hyvin äkkiä omalle soittolistalleni. Suosittelen muitakin kuuntelemaan kyseiset kappaleet. All the Pretty Girls tuo mieleeni legendaarisen Girls Just Wanna Have Fun biisin, tai ainaki meininki on lähelle samaa. Ehdoton etkobiisi, joka taipuu hyvin myös lenkkikappaleeksi. Carry on on rauhallisempi kappale, joka löytyy Funin toiselta Some Nights nimeä kantavalta albumilta.

Yhtyeen solisti Nate Ruess ihmetteli, miten yleisö osasi niin monen biisin sanat ja miten yleisö niin hyvin mukana alusta loppuun asti. Ruess ihastutti faneja muun muassa laulamalla muutaman kappaleen ilman kenkiä ja loppua kohti sai laulajan sininen villapuserokin lähteä päältä pois.

Yhtye säästi suurimman hittinsä viimeiseksi. Kyseessä oli kappale We Are Young. Yleisö oli räjähtänyt jo aiemmin, mutta nyt se vallan leimahti liekkeihin. Jopa minä pääsin laulamaan yhdessä Ruessin ja täyden The Circuksen kanssa. Ruess kehuikin koko keikan ajan kuinka suomalaiset olivat koko Euroopan kiertueen paras yleisö ja hän hokikin useaan otteeseen kuinka he tulevat tänne takaisin. En ole koskaan nähnyt, että artisti hämmentyy faneista. Nyt tuli sekin koettua.

Teksti: Elina Iiskola

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palkki

Palkki