29.9.2012

Keikkakuvat! Suvi Tour 2012 - viimeinen etappi Silja Europa ja loppuhöpinät

SUVI TOUR 2012
(RAUMA 21.9. - SALO 22.9. - M/S ISABELLA 23.9. - M/S ISABELLA 24.9. - SILJA EUROPA 26.9.)


Onhan ollut aikamoinen reissu. Nyt matkalla Turun satamasta kohti Helsinkiä ja sitten tämä reissu on saatettu päätökseen.

Matkalla on hyvää aikaa käydä läpi tämän lähes viikon kestäneen reissun tapahtumia. Aika hyvissä ajoin päätin, että näille viidelle keikalle lähden, mutta se että tämä reissu sitten ihan oikeasti toteutui kuten olin ajatellut on jopa yllättävää. Piti raivata työvuoroja päivätyöstä pois ja varmasti se suurin haaste oli saada kolmelle kissalle hoitaja ja siitä iso kiitos Jaanalle, joka jaksoi viettää aikaa mun pikkasten kanssa. Raha on tietysti aina haaste, mut eipä siitä sen enempää.

Rauman keikka taisi olla viimeinen näistä, joka varmistui ja kun Bar Hovi ilmoitti sivuillaan, että Suvi on tulossa niin kävin heidän FB-sivuilla kommentoimassa, että nyt pitää sitten lähteä etsimään edullista majoitusta Raumalta. Sain aika pian viestiä Bar Hovin Tonilta, joka laittoi viestiä, että hoitaa mulle edullisen huoneen ja saan vielä lipun keikalle.. mahtava alkupotku reissulle ja varmistui, että tämä kiertue todellakin aloitetaan Raumalta. Ja luojan kiitos, että näin tapahtui - tuo Rauman keikka oli uskomaton. Juuri sellainen keikkapaikka missä haluaisin nähdä Suvilta keikkoja enemmänkin ja todella toivon, että pääsen ensi vuonna seuraavalle Suvin keikalle Bar Hoviin, on aika helppo aavistaa, että uusi keikka buukataan tuon perjantaisen jälkeen.

Raumalta matkasin Saloon, jossa oli tuo keikka, jonka jälkeen olin pirun vihainen ja se vain muutamien ihmisten vuoksi, jotka jaksoivat puhua kovaäänisesti lavan edessä, kun tilaa olisi ollut vaikka kuinka paljon hieman syrjemmässä. Mutta näin jälkikäteen niin paikkahan oli kuitenkin ihan mainio keikkoja ajatellen, lava oli iso, tanssilattia oli kaukana lavasta eli tanssijoita ei häirinnyt se osa yleisöstä, jotka halusivat katsoa keikkaa tosin siinä lavan edessäkin tanssittiin. Ja tältä keikalta sai aika erilaisia kuvia, aika paljon kiersinkin keikan aikana eri puolille salia kuvaamaan. Makeinta varmaan kuvat sieltä lavan reunasta, mutta oli niin heikot valot ettei pystynyt bändiä käytännössä kuvaamaan ollenkaan vaikka noin muuten olosuhteet siihen olisivat olleet mitä mainioimmat.

Salon keikan jälkeisenä päivänä sain tehdä yhden työvuoron ennen kuin siirryin Turun satamaan, josta ensimmäinen M/S Isabellan risteily lähti liikkeelle. Nykyään saa suoraan satamasta hyttiliput useammallekin reissulle etukäteen eli kun olin kaksi reissua putkeen niin ei tarvitse lähteä laivasta ulos eikä edes käydä kyselemässä respasta, josko sieltä voisivat hoitaa hytin. Tämä on muuttunut verrattuna menneisiin vuosiin, harmi että mulla oli eri hyttiluokat niin en saanut pitää samaa hytti, toisaalta toisella risteilyllä mulla oli hyvä hytti ;)

Isabellan risteily oli taas niitä keikkoja, joissa en tiennyt et mihin sitä oikein voisi mennä, aina oli joko tanssijoiden tiellä, jota tosin taitaa olla aina Suvin keikoilla tai sitten niiden, jotka istuivat katsomassa keikkaa. Toisaalta onhan ne tanssijatkin siinä edessä, mutta jotenkin aina tuntuu, että niillä on hyväksyttävämpi syy olla siinä.

Jokaisella kolmella risteilyllä oli keikka sekä illalla että seuraavana iltapäivänä, olipahan sitten puuhaa tasaiseen tahtiin. Aikapitkälle Isabellan keikat meni niin, että keikan jälkeen hyttiin editoimaan kuvia ja seuraavana päivänä kahvilaan niitä saattamaan julki blogiin ja sitten taas uudestaan kuvaamaan. Isabellan toinen ilta oli näistä laivakeikoista mun oma suosikki tosin tuon eilisen illan Silja Europan keikan lisäksi. Jännä miten keikka, jossa on ihan samat biisit ja yleisössäkään ei mitään suurempia eroja niin fiilis on täysin erilainen, en tiedä johtuuko se tunne pelkästään omasta fiiliksestä vai olivatko nuo Isabellan keikat hyvinkin erilaisia fiiliksen puolesta, joka ei kyllä tarkoita että ensimmäisessäkään olisi ollut mitään vikaa. Eihän näissä keikoissa ole itsessään ole mitään valittamista, joskus ehkä yleisössä tai keikkapaikassa.

Mulla oli ilo Isabellalla päästä myös seuraamaan Suvin bänditreenejä, sieltä ei ole mitään kuvia eikä se liene ollut tarkoituskaan, että siellä kuvaisin. Bändillä oli laivakeikoilla rummuissa Markku, joka on tuttu Kaija Koon bändistä ja kun Isabellan toisella risteilyllä oli bändillä oma setti niin kävivät sitä läpi. Ja mä sain siinä harjoitusten ohessa tyydyttää tiedonnälkääni ja jutustella Suvin kanssa. Muistelen tuota toukokuista Kummien Suurta Kiekkokonserttia, jossa käytännössä ensimmäisen kerran juttelin enemmän Suville ja jo tuolloin muhun teki suuren vaikutuksen hänen tapansa toimia musabisneksessä, olla kiinnostunut itse tekemään asioita ja oikeasti pitää käsissään lankoja. Tuo vaan huokui kaikista puheista ja näki miten asiat oikeasti häntä kiinnosti. Mua on itseäni aina kiinnostanut musabisnes kaikilta kanteilta, mä tiedän varsin hyvin millaista on olla fani, tehdä fanimatkoja ja miettiä erilaisia fanikuvioita. Mulla on vähän tietoa myös artistin, median ajatuksista ja ihan lyhyt kokemus ollut myös hoitaa baarissa artistien viihtyvyyttä keikkapäivinä jne. Mutta tuo on nyt turhan laaja kuvio tässä jauhettavaksi eikä siihen ole tarvettakaan. Mutta Suville respect!

Jutustelusta ei sen enempää, mutta vinkkinä muillekin, että hankkikaa Anssi Kelan Matkamuistoja -kirja. Mulla sitä ei vielä ole, mutta aion hankkia. Suvi kehui kirjaa kovasti ja taisipa kommentoida miten allekirjoittaa monet kohdat kirjasta. Kirja lienee varsin hyvä kuvaus siitä, mitä on olla artisti Suomessa tosin ei kai kukaan enää ajattelekaan, että se on luksusta, mutta totuus on paljon karumpaa kuin moni ajattelee. Ja Kela on mainio kirjoittaja, joten saa varmasti nauraa miehen jutuille. Ottakaahan tekin tuo kirja haltuun.

Isabellan jälkeen oli yksi ”välipäivä”, jos voi sanoa välipäiväksi, kun on iltapäiväkeikka ja seuraavana päivänä sitten taas Silja Europan iltakeikka. Mutta ainakin ilta oli vapaa, joten minä majailin hotellissa Turussa ja yritin tehdä taas tässä välissä töitä (mulla on 3 eri työtä :D). Ja näin taas niin kummallisen unenkin ettei paljon kiinnostanut nukkua enempää. Mutta illalla sitten kohti Turun satamaa taas kerran. Laiva lähti heti kahdeksan jälkeen, bändillä oli taas oma setti aika pian lähdön jälkeen, tällä kertaa se jäi itseltä väliin lähes kokonaan. Suvin keikkakin alkoi jo ennen yhtätoista eli tuli tunne, että justiinsahan mä tänne tulin ja nyt jo keikka.. voisko tää laiva sen jälkeen kääntyä takaisin, kun tää homma on sitten nähty.. no eihän se ihan toki noin ollut, kun seuraavana päivänä oli vieläedessä artistitapaaminen ja iltapäiväkeikka.

Tuo Silja Europan iltakeikka oli jotenkin niin superpositiivinen, siitäkin huolimatta että joku urpo oli valmis vetämään mua pataan viimeisen biisin aikana, kun en suostunut hänen kuvausideoihinsa, joka olisi sisältänyt nähtävästi jonkinlaisen hyökkäyksen kohti Suvia, jotta ottaisin tuosta miehestä ja Suvista kuvan.. jäi ottamatta. Mutta tuo keikka, ehkä vähän samanlainen kuin Raumalla vaikkakaan ei ollut sitä yleisöä siinä lavan edessä eli jengi siellä tanssi, mutta mulle jäi niin hyvä fiilis tuosta keikasta ja mitä kuvia katselee niin aurinkoinen meininki siellä lavallakin oli. Ja mä nostan taas kerran sen Vilkkumaa coverin esille, se on vaan niin hemmetin kova.. voisko joku nyt vuotaa sen Youtubeen…

Viimeinen keikka, tänään iltapäivällä artistitapaamisen jälkeen. Mulla oli jotenkin tosi huono meininki, ihan sellainen olo että tässä nyt oli sitten kaikki, ihan kuin tää olisi nyt se viimeinen keikka ja seuraavaa joutuisi odottamaan kaksi vuotta. Mä elän niin vahvasti keikkoja ja kun tekee putkeen tällaisen reissun niin sen päättyminen oli aika ankeeta. Nyt jo junassa parempi fiilis ja uusia suunnitelmia pyörii päässä, ehkä tässä ennen konserttikiertuetta vielä ehtii käymään jollain keikalla - ainakin kovasti näin toivon.

Artistitapaamisessa Suvi kertoi tulevasta kiertueesta ja levystä. Samoja infoja tuli, mistä olen jo aikaisemminkin kertonut, nuo duetot Lindholmin Ollin ja Miina Mikkosen kanssa ja tietysti tämä Suville tärkeä yhteiskappale pikkuveli-Oskarin kanssa. Ja nähtävästi Suvin tulevan levyn julkaisupäivä on helmikuun 8. päivä!! Sitä ennen kuitenkin tuo konserttikiertue, joka kiertää pitkin Suomea 20. lokakuuta lähtien ja päätöskonsertti on 2. joulukuuta, jonka jälkeen Suvi jää reilun kuukauden pituiselle ja erittäin ansaitulle tauolle.

Tässä vielä muutamia kuvia Silja Europan parilta keikalta sekä tuosta artistitapaamisesta. Juna saapuukin juuri sopivasti Helsinkiin ja tämä reissu on enää metromatkaa vailla.

Silja Europa 26.9.

Silja Europa 27.9.

Kiitos mahtavista fiiliksistä Suvi & bändi + crew, keikoilla nähdään!

Teksti ja kuvat: Tiia Santavirta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palkki

Palkki