24.9.2012

Live! Chisu, Mariska & Pahat Sudet @ Kaapelitehdas, Helsinki 22.09.2012


Suomen tämänhetken menestyksekkäimpiin artisteihin lukeutuvan Chisun lokakuun alussa 2011 julkaistu Kun Valaistun- albumi on tähän mennessä myynyt jo multiplatinaa. Neiti voitti alkuvuonna viisi Emma-pystiä ja valittiin vielä vuoden naisartistiksi. Eipä paljon lujempaa voisi vuosi mennä. Vielä kun keikkojakin on uuden levyn puitteissa kertynyt liki 70kpl. Niinpä keikkojen suuren suosion vuoksi järjestettiin vielä 3 lisäkeikkaa, joista tämän iltainen Kaapelitehtaalla oli viimeinen ja Chisun aika vetäytyä ansaitulle tauolle.

Toisena lämppärinä lavalle saapui juuri uuden Kukkurukuu-albumin julkaissut Mariska & Pahat Sudet. Jo tässävaiheessa iltaa oli saliin saapunut mukavasti porukkaa, eikä bändin tarvinnut soittaa tyhjille seinille. Hyvä näin, sillä niin hienoja ovat uudenkin levyn biisit, ettei tätä bändiä kannata jättää katsomatta. Tästä, mihin Chisu jättää toistaiseksi keikkalavat, on Mariskan hyvä jatkaa Pahojen Susiensa kanssa kiertuetta.

Mariskan ja Pahojen Susien setti: Matkalla Manalaan, La Muerte, Sinä Päivänä Kun Sä Lähdet, Liekki, Veri On Vettä Sakeampaa, Kuolema On Kalamies, Kukkurukuu.

Odottamisen jännitys oli täyteen ahtautuneessa salissa käsinkosketeltava. Lavan eteen oli nostettu valkoinen harso, johon heijastettiin Chisun kuva ja kello, joka näytti esityksen alkuun jäljellä olevan ajan. Keikan alettua pysyi verho vielä jonkin aikaa ylhäällä, ennen kuin se tippui alas ja paljasti upeaan kultaiseen takkiin pukeutuneen Chisun. Heti keikan alkuun laulaja valitteli viime päivinä kurkussa ollutta pientä karheutta, ja pyysi yleisöltä apua laulamisessa. Ja yleisöhän auttoi. Välillä niinkin lujaa että fiilis oli karata yli katon, kun kaikki n.3000 kuuntelijaa lauloivat kädet pystyssä heiluttaen niitä puolelta toiselle.

Päätöskeikan show oli viimeisen päälle hieno ja kaikesta näki että iltaan oli haluttu panostaa. Kaikki oli järjestetty loistavasti, eikä miinusta taida löytyä muusta kun keikan jälkeen taxeja odottavia juhlijoita piiskannut rankkasade. Sekään ei tainnut olla järjestäjien käsissä. Myös ääni ja valot ansaitsevat loistavat arvosanat.

Keikalla kuultiin kaikkien muiden hittien lisäksi myös kaikki kolme, alkuperäisen levyn erikoispainoksessa Kun Valaistun 2.0, ilmestynyttä uutta biisiä. Chisu nautti esiintymisestä ja jollainlailla laulajasta huokui helpotus, kun kiertue oli vihdoin saatu kunnialla saatettua loppuun. Artisti järjesti itselleenkin pienen spesiaalimuiston, ja päätti harrastaa hieman stagedivingia ja sukelsi lavalta yleisön joukkoon.

Hetkenaikaa surffailtuaan yleisö palautti tähden lavalle. Vielä viimeiseksi, kuin hyvästeiksi ammuttiin ilmaan melkoinen määrä kiiltävää paperinauhaa ja hopeasilppua, jotka saattoivat tyytyväiset vieraat kohti ulko-ovea.
Seuraavaan mahdollisuuteen nähdä Chisu, saattaa kulua tovi, sillä artisti ei ole juurikaan ole valaissuttulevaisuudensuunnitelmiaan. Nähtäväksi jää…

Chisun settilista:
1. Minä ja Mun Pää
2. Sabotage
3. Muut
4. Miehistä Viis
5. Oi, Muusa!
6. Mun Koti Ei Oo Täällä
7. Tie
8. Kolmas Pyörä
9. Kerrasta poikki
10. Kun Valaistun
11. Yksinäisen Keijun Tarina
12. Etsijät
13. Sama Nainen
14. Baden Baden
15. Kriisit
16. Frankenstain
17. Ennustus/Saaliit
18. Kohtalon Oma

Teksti ja kuvat: Markus Helander

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palkki

Palkki