30.9.2012

Live! Don Johnson Big Band @ Tavastia, Helsinki 28.9.2012

Lauantai iltana Tavastian lavalle nousi paluun tehnyt Don Johnson Big Band. Uutta levyä onkin jo odotettu nimittäin yhtyeen neljäs ja viimeisin albumi Records Are Forever ilmestyi vuonna 2009. Yhtye esitti kuusi kappaletta uudelta levyltään, joka kantaa nimeä Fiesta.

Kello lähestyi kymmentä, kun rauhallinen musiikki täytti Tavastian. Ympäriltä alkoi kuulua supinaa, että kuinka uudella soundilla pojat tulevatkaan lavalle. Liikkeelle lähtiin kuitenkin tutun energisellä ja räjäyttävällä tavalla, nopeatempoista vanhan ajan räppiä ja yhtyeen laulaja Tommy Lindgren pomppimassa milloin bongorumpujen ja milloin saksofonin tahtiin. Lindgrenin energiaa lavalla voi vain ihailla, monet varmasti tulevatkin keikoille osaksi hyvän lavashown takia. Yleisö lähti hyvin mukaan uusiinkin biiseihin, joten meininki nousi keikan myötä.

Levyjulkkarikeikka onnistui hyvin. Yhtye on tehnyt reilu kymmenen keikkaa viimeisen kolmen vuoden aikana, joten koko yhtye oli innoissaan päästessään taas esiintymään, soittamaan ja jammailemaan yhdessä. Uudet biisit toivat mieleen old school-rapin, maustettuna funkilla sekä tietysti Lindgrenin ilmiömaisen nopealla kielellä. Myös vierailevia tähtiä saatiin lavalle. Ensimmäisenä vieraana lavalle nousi ihastuttava Emma Salokoski, joka on tehnyt yhteistyötä Don Johnson Big Bandin kanssa jo 11 vuoden ajan ja on mukana tälläkin albumilla. Lisäksi lavalle nousi soul- ja jazzmuusikko Tuomo Prättälä sekä vain 18-vuotias Noah Kin. Uudella Fiesta albumilla esiintyy paljon muitakin artisteja mm. Eva & Manu, Pariisin Kevät ja Felix Zenger.

Uusiin biiseihin pääsi helposti mukaan ja vanhojen kappaleiden soidessa huomasi kuinka ikävä niitä oli ollutkin. Yleisö oli sen verran vietävissä, että Lindgren pääsi oikein kyykyttääänkin yleisöä. Hänen omien sanojen mukaan kaikki kuitenkin menivät yhdessä kyykkyyn. Kyykystä pompattiin vanhempien kappaleiden pariin kuten The Running Maniin, On the Roadiin ja One MC One Delayhin. DJBB intoutui coveroimaan myös pienen pätkän KissinI Was Made For Loving You- biisiä.

Energiaa ei tästä keikasta puuttunut ja energiaa tuo myös DJBB:n uusi albumi. Fiesta tuo aurinkoa ja vivahduksen kesää pimeneviin iltoihin ja syksyn pirskeisiin. Bändi aloittaa tiuhan keikkailun uuden levyn myötä, joten jos pimenevät ja kylmenevät illat masentavat, mars DJBB:n keikalle. Keikalta saatu energia riittää pitkälle.

Katso DJBB:n keikat täältä.

Teksti: Elina Iiskola

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palkki

Palkki