24.9.2012

Keikkakuvat! Suvi Teräsniska @ M/S Isabella 23.9.2012

SUVI TOUR 2012 - 21.-26.9. (Rauma - Salo - M/S Isabella 1 - M/S Isabella 2 - Silja Europa)

Ensimmäinen laivakeikka on takana, Isabellalla keikat ovat 45 minuutin pituisia, ensimmäinen lähtöpäivänä puolilta öin ja toinen paluupäivänä kello 17. Varsin mukavaa sinänsä, että molemmille päiville on ohjelmaa, mutta onhan tuo 45 minuuttia varsin lyhyt aika sitten käytännössä.

Eilinen keikka oli nyt taas verrattavissa tuohon mun aivan ensimmäiseen keikkaan Vantaan Tulisuudelmassa, lavan edessä kävi muutama ihminen ottamassa kuvia tai muuten vaan diggailemassa, mutta käytännössä kaikki tanssilattialla olevat olivat tanssimassa. Niin urpo olo heilua siellä kameran kanssa, et taas sai miettiä omaa älykkyyttään.

Mulla on fiilis, että nää keikat on niitä ”leipäkeikkoja” tai tunne, et jos olisin itse artisti niin tällaiset keikat eivät olisi siellä oman listani kärkipäässä. Artistin ja yleisön vuorovaikutus on käytännössä nollissa, eikä saada herkutella Suvin hauskoista spiikeistä - eiliseen yleisöön ne eivät olisi ehkä uponneetkaan. Toisaalta, kun muistelee kuukauden taakse Princess Balticin keikkaa niin siellä oli lavan edessä paljon faneja tanssijoiden lisäksi, jolloin taas otaksuisin sen asetelman antavan artistille päin myös paljon energiaa ja sitä energiaa yleisöltä artistille päin tässä nyt enimmäkseen tarkoitan ilman sitä artisti on sangen yksin luomassa fiilistä, se on kuitenkin paketti tai näin mä sen näen.

Tanssijoiden keski-ikä lienee 60+, joka toki teki myös oman tehtävänsä. Ai että niitä ”lämpimiä” katseita mitä sai siellä lavan edessä heiluessa ja tulihan sitä parit nyrkit kylkeen. Toinen mitä en ole ymmärtänyt, että jos on tanssimassa niin miksi pitää tanssia siitä artistin ja parin fanin välistä, jossa on 30 senttiä tilaa, mutta tääkin on nyt koettu.

Encoren kohdalla vanhempi nainen tuli pyytämään Suvilta valssia, se oli jotenkin kuin piste i:n päälle. Ja toi mieleen yhden Suvin vieraskirjassa olleen palautteen Suville, tekisi mieli se kopioida tähän kokonaan, koska kirjoittaja sai myös pitkän palautteen kirjoitukseensa, mutta sen voit käydä lukemassa täältä. Itselleni se, että Suvin keikoilla olisi paljon materiaalia siis juuri tanssimusiikkia Suvin oman tuotannon lisäksi olisi ehkä sitten se asia, että mulla lopahtaisi kiinnostus, mä käyn keikoilla juuri siksi, että Suvin oma musiikki kiinnostaa mua ja pakko sanoa, että Suvilla on ilmiömäinen kyky blokata itselleen sopivia kappaleita (niin levyilleen) kuin myös nämä muutamat cover-biisit mitä keikoilla esittää kuten vaikka tuo Vilkkumaa, joka nyt uutena setissä soi. Tässä yksi lause tuosta yllä mainitsemastani vastauksesta: ”Teen musiikkia rakkaudesta musiikkiin ja lauluihin. Niin kauan kuin se riittää, ei ole mitään hätää. Jos tuo palo sammuu, on aika keksiä jotain muuta.” Ja näin se pitää olla ja näin on hyvä.

Kuvista voi sanoa sen verran, et yöllä ne jo kävin kaikki läpi, valoja oli, mutte ne olivat sellaiset, ettei saa yhtään puhtaita värejä ja kaikki menee mössöksi, joten pakko oli kuvata mustavalkoisena ihan suoraan ja vaikka se paljon pelastaakin niin kuvista näkee hyvin tuon mössöisyyden, mutta tänään näin ja samoin nää 3 tulevaa settiä.

Pakko tuoda loppuun esille vielä se, että kun jäin yökerhoon yhdelle oluelle keikan jälkeen niin eräs vanhempi mies tuli kyselemään, että mihin kuvaan. Ja hehkutti Suvia maasta taivaaseen, kuinka upea ääninen toinen on ja miten varma esiintyjä, että hän tykkäsi kovasti - Suvilla on kuulemma pitkä ura edessä, jos vain näin haluaa. Lisäksi mies mietti, että mihinköhän suuntaan Suvin musiikki on tulevaisuudessa menossa, että jatkaakohan iskelmämusiikin parissa. Ihana papparainen ja tuli hyvä mieli, ehkä näillä keikoilla on paljonkin näitä hiljaisempia, olihan istuinpaikat täynnä ja välittömästi keikan jälkeen koko salissa oli käytännössä tyhjentynyt.

On tää vaan niin hienoa, harmi ettei tätä voi tehdä työkseen. Musta tuntuu et mut on luotu kiertämään, mä muistan kun olen joskus alle parikymppisenä esittänyt suurimpana haaveenani, et pääsisin Tina Turnerin keikoille myymään t-paitoja, no en päässyt. Pitää jatkaa haaveilua. :)


Teksti ja kuvat: Tiia Santavirta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palkki

Palkki