4.9.2012

Live! Asa, Ruudolf & Karri Koira, Jodarok, Pietari @ Virgin Oil Co. 1.9.2012

Harvemmin tulee nähtyä jonoa Virgin Oilin edessä, varsinkaan näin pitkää ja vielä kaatosateella. Syyskuun näyttävästi avaavat rap-iltamat olivat selkeästi löytäneet kohdeyleisönsä, sillä jono ylsi yhdentoista aikaan aina Vanhan sisäänkäynnille asti. Vuotta tai paria aikaisemmin illan kokoonpano olisi vetänyt ravintolaan väkeä, joka laulaisi pikkutunneilla hurmioituneena mukana kun Asa laukoisi takuuvarmoja täsmähittejään pääesiintyjän roolissa. Tänä iltana valta-aseman vaihdos oli kuitenkin ilmeinen jo kuunnellessa jonottavan bilekansan odotuksia.

Saavuin paikalle vasta yhdentoista jälkeen, vaikka seuralaiseni olivat tulleet jo ennen kymmentä, jotta pääsisivät paalupaikoille seuraamaan suurimpia sankareitaan: Ruudolfia ja Karri Koiraa. Ilmapiiri kertoi, etteivät seuralaiseni olleet yksin, sillä yleisöstä kaikui tasaisin väliajoin Karrin kesän aikana julkaistujen singlehittien sananparsia. Ehdin nähdä kaksikon jo paria viikkoa aikaisemmin Tavastialla sekä Ruisrockissa, jossa pienimmän lavan edustalle yritti epätoivoisesti ennätyssuuri väkijoukko. Rudyn ja Karrin suosio yllätti silloin selkeästi järjestävän tahon, mutta myös allekirjoittaneen. Ruudolf ei ollut enää marginaalia.

Odotukset vahvistuivat entisestään, kun puolen yön aikaan ensimmäisenä lavalle asteli Asa. Myöhäinen soittoaika mahdollisti yllättävän järjestyksen muutoksen tuvan ollessa jo täpötäysi. Asa ei petä koskaan, oli taustalla monihenkinen bändi tai technarit, vaikka vieressämme olleet Karri-fanit osoittivat päinvastaisen mielipiteensä istumalla lavalla selkä artistiin päin ja yrittämällä varastaa seuralaisteni juomat. Tällä kertaa DJ:n lisäksi lavalta löytyi ainoastaan kitara, joka kuitenkin elävöitti monimuotoisia biittejä maukkaasti. Asalta kuultiin niin täysin uutta kuin vanhempaakin materiaalia, mutta henkilökohtaiseksi kohokohdaksi nousi kuitenkin Mats Nyckelström -nimellä julkaistu Madeleine.


Asan tunnin mittaisen setin jälkeen lavalle nousi Jodarok, jonka materiaali koostui lähinnä Valvo viiteen, nuku kolmeen -levyn raidoista, kunnes lavalle nousi yllätysvieras Aksim. Aksimin siivittämänä kuultiin useampi kappale Kemmurua, joka toimii allekirjoittaneelle huomattavan paljon paremmin kuin Jodarokin soolomateriaali. Lyhyen osuuden jälkeen lavalle nousi Pietari. Kyseisen artistin kohdalla on kyllä pakko myöntää, ettei toiminut tippaakaan, varsinkaan Virgin Oilin kyseenalaisilla soundeilla. Vaikka kyseessä olikin Pietarin levynjulkkarikeikka, ei sitä yleisön hiljaisuudesta huomannut.

Kun illan pääesiintyjät viimein kipusivat lavalle, oli kello jo reippaasti yli kaksi yöllä. Tästä huolimatta yleisön räjähtävä vastaanotto kertoi kaksikon noususta kuuntelijoiden suosioon enemmän kuin Kaikki tai ei mitään -singlen suosio radiokanavilla tai videoiden Youtube -klikkauksien määrä. Rudyn ja Karrin hurmioitunut lavashow koostui lähinnä jälkimmäisen tulevan soololevyn K.O.I.R.A. materiaalista, huipentuen taannoiseen epäviralliseen kesähittiin Mammat riivaa. Palmrothin, eli Olli Palmusen hunajaiset synasoundit eivät jääneet ainoaksi bonukseksi keikalla. Rudyn parempi puolisko Suvi-Tuulia Kulmala nousi lavalle duetoimaan Karri Koiran vielä julkaisemattoman kappaleen ajaksi, jonka lisäksi Aksim toimi DJ:n roolissa ja toteutti Doupeimmat Jumala seivaa -raidan rapit välispiikkien mukaan ensimmäistä kertaa livenä koskaan. Myöhäisestä ajankohdasta huolimatta Ruudolf ja Karri Koira osoittivat olevansa suomalaisen rapin ja R’n’B:n kirkkainta kärkeä.

Tuntien odotus selkeästi oli sen arvoista kun luki narikkaan jonottavien ihmisten ilmeitä. Ulkona odottava kaatosade ei tuntunut haittaavan, sillä illan kattaus ei pettänyt. Keikan perusteella voikin rehellisesti sanoa, että K.O.I.R.A. tulee olemaan koko vuoden mielenkiintoisimpia julkaisuja.

Teksti ja kuva: Rucola

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palkki

Palkki