14.7.2012

Live! Sulo-klubi @ Ilosaarirock, Joensuu 13.7.2012

 
Ilosaarirockin ensimmäinen päivä aukesi Sulo- ja Töminä-klubien voimin. Kansaa oli kokoontunut Laulurinteen porttien ulkopuolelle kelpo paljon jo ennen alueen aukeamista. Jengi koostui pääasiassa alle parikymppisistä keskikajan- ja siiderinlitkijöistä, eikä etkoja tuntunut haittaavaan yhtään se, että taivas roikkui painostavana ja sateen uhka oli ilmeinen.

Keski-iältään vanhempi lössi suuntasi Sulo-klubille, jonka korkkasi Haloo Helsinki! ah niin ihanan ja valovoimaisen laulajansa Ellin vetämänä. Neidin karisma yhdistettynä bändinkuulijaystävälliseen musaan saivat aikaan sellaisen atmosfäärin, että festari sai arvoisensa alun. Hymyilytti.

Toisena lauteille nousi Kauko Röyhkä & Narttu. Kokoonpano on sikäli historiallinen, että se ei ole heittänyt keikkaa sitten vuoden 90 ensimmäisen päivän. Bändin energia sai luonnonvoimatkin liikkeelle. Taivas repesi ja loppuilta vietettiinkin sitten vesisateessa.

Kaukon perään nähtiin Viikatteen takuuvarma veto. Seuraavan esiintyjän, Stam1nan, myötä Sulo-klubin teltta täyttyi repeämispisteeseen. Kansa janosi metallia ja sitä nämä maalaisiksi pukeutuneet tuomion lähettiläät tarjosivat oikein kaksin käsin. Tunnelmaa ei latistanut edes se, että vesi tulvi teltan lattialle ja se muuttui jossain vaiheessa mutavelliksi. Perus festarimeininkiä.

Ilta loppui Michael Monroen keikkaan. Epäilin, saisiko viime viikolla viisikymppisiään viettänyt rockihme festarikansassa aikaan samanlaisen reaktion kuin edeltäjänsä. Ei saanut. Se oli nimittäin, jos mahdollista, entistäkin hullaantuneempi. Laulurinne jäi rokkaamaan vielä kun yön yksinäinen suuntasi, heti kuin mahdollista, sateen tauottua majapaikkaan. Keppana- ja siideririnki oli yhä paikallaan, eivätkä bileet näyttäneet loppumisen merkkejä. Jos alku oli näin hurmiollista, niin Luoja tietää, mitä viikonloppuna on luvassa

kuvat ja teksti: Susanna Honkasalo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palkki

Palkki