21.7.2012

Live! D'Angelo @ Pori Jazz 2012, Pori 20.7.2012


 
Perjantaina Kirjurinluodon pääesiintyjä D’Angelo, nousi lavalle 9 vuoden tauon jälkeen. Hänen nimikkolevynsä D’Angelo julkaistiin vuonna 2003. Oli mahtavaa nähdä hänet iskussa, koska viime vuodet eivät ole häntä suosineet. Päihdeongelmista kärsinyt D’Angelo on elänyt viime vuosina hiljaiseloa musiikkirintamalla.


 
1990-luvulla suureen suosioon noussut neo soul-artisti on julkaissut uransa aikana kolme pitkäsoittoa, Brown Sugar (1995), Voodoo (2000) ja D’Angelo (2003). Hänen neljäs studioalbuminsa James River on edelleen tekovaiheessa, mutta toivon sen julkaistavan tänä vuonna.


 
Itse olin odottanut tätä keikkaa ja olin aivan fiiliksissä, kun D’Angelo tuli lavalle. Harmi, ettei Kirjurinluodolla ollut enempää porukkaa kuuntelemassa. Tätä maailmanluokan artistia olisi mahtunut kuulemaan vielä puolet enemmän ihmisiä. Paikalla olijat osasivat kuitenkin arvostaa D’Angeloa ja mies saikin raikuvimmat aplodit mitä areenalla perjantaina 20. heinäkuuta kuultiin.


 
Itse olen kuunnellut kyseistä artistia jo monta vuotta. Hänen musiikkinsa menee samaan kategoriaan Erykah Badun ja Maxwellin kanssa. Odotin kuulevani Voodoo levyltä kappaleita  Feel Like Makin’ Love ja Devil’s Pie sekä Brown Sugar levyn nimikkobiisiä. Odotukseni palkittiin ja versiot tekivät todella kunniaa laulajalle. Tuntuu, että kuluneet vuodet ovat tuoneet D’Angelon tulkintaan ja ääneen enemmän syvyyttä ja sielua. Kaikista tähän astisista Pori Jazz keikoista, tämä vei ykköspalkinnon. Tuntui, että olisi ollut erillisellä keikalla, eikä festivaalivedolla. D’Angelo osasi ottaa yleisönsä omalla tavallaan sekä luoda ainutlaatuisen tunnelman. Keikalla soivat muun muassa kappaleet, Spanish JointChicken Grease, Playa Playa ja Lady. D’Angelo soitti itse myös sähköpianoa ja kitaraa. Hänen äänenkäyttönsä oli loistavaa ja muusikkona hän onkin erittäin taitava.


 
Lauantaina lavalle nousevat The Bad plus feat. Joshua Redman, Aaron Neville sekä Paul Anka. Tämä tuo vähän tasapainoa Kirjurinluodon esiintyjäkattaukseen, koska tämän vuoden Pori Jazz-festivaali on ollut selkeästi upeiden naisartistien juhlaa. Olihan tämän vuoden Pori Jazz-taiteilijakin Sibelius akatemian jazzosastolla opiskeleva Nina Höynälä, jonka debyyttialbumin julkistamistilaisuus oli perjantaina Cafe Jazzissa.Teksti: NK
Kuvat: Tiia Santavirta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palkki

Palkki