21.7.2012

Live! Estelle @ Pori Jazz 2012, Pori 20.7.2012

Estellen ensimmäinen Suomen esiintyminen meni enemmän kuin hyvin. Tämän R’n’B/hiphop-artistin esitys oli erittäin katu-uskottavaa. Itse juuri tämän musiikkigenren rakastajana olin tyytyväinen shown panokseen. Lavaesiintyminen oli huumorintajuista ja diivan elkeillä leikittelevää. Laulajanahan Estelle on upea, mutta keikka olisi sopinut varmasti paremmin klubille tai telttaan kuin Kirjurinluodolle. Tämän tyylinen musiikki kaipaisi intiimimmän tilan. Ihanasti keikan aikana kuitenkin Estelle keskusteli yleisön kanssa ja kannusti pitämään hauskaa.

Kokoonpanossa rumpalin paikkaa hoiti Dj Matthew Brown. Estellen omien kappaleiden ohella kuultiin myös Bob Marleyn ”Is this Love”, Nina Simonen ”My Baby Just Cares For Me” ja pätkä Mary J. Bligen kappaleesta ”Real Love” vuodelta 1992.

Cover-kappaleet sopivat mielestäni tällaiselle festivaalikeikalle, missä yleisö ei välttämättä ole tullut kuuntelemaan yksinomaan artistin omaa musiikkia. Ja vielä, kun osaa tehdä kappaleista omanlaisia, mahtavia versioita on vain hyvä, että saa ujutettua suuren yleisön tuntemia kappaleita settiinsä. Mielestäni se laajentaa kuvaa artistin monipuolisuudesta ja osaamisesta. Kaiken kaikkiaan keikka oli ehyt kokonaisuus ja sopi hyvin tämän vuoden Jazzien yleiseen kuvaan.Teksti: NK
Kuvat: Tiia Santavirta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palkki

Palkki