31.7.2012

Live! Chisu, Paleface, Jukka Poika, Jätkäjätkät @ Kotkan Meripäivät 2012, Kotka 26.7.2012

Tänä vuonna Kotkan Meripäivillä oli aivan erikoinen tuntu, sillä Meripäivät saavuttivat kunnioitettavan 50 vuoden iän. Alkuviikosta näytti vielä siltä, että tänä kesänä Meripäivät saadaan viettää sateisessa ilmassa, mutta torstaina elohopea pomppasi mittarissa reiluun 20 asteeseen ja helli Meripäivillä kävijöitä.

Meripäiväareena sijaitsi tänäkin vuonna Kotkan satamassa, joten näkymät olivat mahtavat. Merta, laivoja ja merimiehiä, kuulostaa sopivalta meripäiväteemaan. Päivä alkoi kääntyä iltaa kohti, kun yhdeksänpäinen Jätkäjätkät asteli lavalle Asan johdolla. Ihmisiä oli mukavasti paikalla, mutta samaan aikaan alkanut Meripäivien 50-vuotis paraati vei osan katsojista, vain tosi fanit olivat saapuneet paikalle. Se, ei jätkiä haittanut vaan he vetivät koko keikan omalla letkeällä tyylillään. Etenkin hittibiisit Flygareita ja Mammona saivat ihmismassan liikkeelle.

Jukka Pojan vuoro oli seuraavaksi, Jukan keikalle ei olisi voinut kuvitella parempaa esiintymisaikaa. Jukka aloitti Sound Explosion bändeineen kahdeksalta, jolloin paikalla oli vielä perheen pienimpiäkin. Jukka Pojan tuoma fiilis oli sanoinkuvaamaton, joka tempaisi mukaansa niin perheen nuorimmat kuin ikäihmisetkin. Vieno merituuli, laskeva aurinko, Sound Explosonin reggaerytmit, Jukka Pojan ääni ja sadat ihmiset iästä riippumatta keinuivat musiikin tahtiin, se on jotain todella todella hienoa, joka pitää jokaisen joskus kokea. Jukka Poika sai hyvin yleisön mukaansa ja encoreakin hän jaksoi vetää kolmen biisin verran. Jukan keikalla oli hienoa huomata, kuinka lujasti reggae on purrut suomalaisten luihin ja ytimiin, niinkuin Jukka Poikka laulaa Hypnoosiin kappaleessaan.

Illan naisartistina toimi Chisu. Upeaääninen kaunotar valloitti lavalla niin miehet kuin naisetkin. Chisun keikan biisilista koostui hyvin pitkältiuudemmista kappaleista, mutta Chisu ei jättänyt kylmäksi vanhemmankaan tuotannon kuuntelijoita. Sama nainen kappale saa aina vilunväreet aikaan. Keikan myötä ilta hämärtyi yöksi, niinkuin biisien fiiliskin.

Paleface eli Karri Miettinen perui viime hetkellä viime vuotisen Meripäiväkeikkansa ja olikin siitä hyvin pahoillaan tämän vuoden keikalla, ehkä siitä syystä Paleface aloittikin keikkansa jo hieman ennen varsinaista showtimea? Paleface veti keikan uhoavan karismaattisella, mutta kuitenkin jollain tapaa hyvin herkällä fiiliksellä. Keikalla kuultiin Palefacen englanninkielistä tuotantoa uran alkuajoilta, sekä uudempaa ja akustisempaa musiikkia. Suvivirsikin tuli keikalla laulettua Palefacen johdolla. Palefacen keikka oli onnistunut valoja myöten, minua jäi harmittamaan vain, kun niin moni areenalla kävijä oli jo lähtenyt jonnekkin muualle Palefacen keikan aikaan. Herää kysymys miksi viimeinen artisti aloitti vasta puolilta öin? Eikö koko tapahtuma olisi voinut alkaa aiemmin jolloin ihmisiä olisi mahdollisesti ollut enemmänkin paikalla?

Joka tapauksessa koko Meripäivien avaustorstai oli onnistunut kaikin puolin. Suomimusiikille iso kiitos!

Teksti: Elina Iiskola

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palkki

Palkki