5.10.2013

Läpimurtoartisti Miriam Bryant lokakuussa Helsinkiin ja Tampereelle


Ruotsin tämän vuoden läpimurtoartisti Miriam Bryant saapuu Tampereen Lost in Music -festivaaleille 19. lokakuuta ja heittää samassa yhteydessä keikan myös Kuudes linja -klubilla Helsingissä 18. lokakuuta. Sitä ennen Miriam ehtii käynnistää uuden mantereen valloituksensa, kun artistin EP julkaistaan Yhdysvalloissa 8. lokakuuta ja Miriam esiintyy päivää ennen Los Angelesissa saksalaistuottaja Zeddin kanssa.Äitinsä puolelta suomalaiset sukujuuret omaavan göteborgilaisen Miriam Bryantin musiikkiura käynnistyi ystävänsä Victor Rådströmin koulutyöhön liittyvästä artistiprofilointiprojektista alle kaksi vuotta sitten. Kaksikko kirjoitti tuolloin projektia varten muun muassa kappaleen Finders, Keepers. Victorin kontaktien kautta Miriam päätyi suomenruotsalaisen Ben Malénin uudelle Stereoscope Music -yhtiölle. Malénin ja muiden musiikkialan vaikuttajien käynnistämä, pelkästään singlejä julkaiseva yhtiö 100 Songs julkaisi Finders, Keepersin ensimmäisenä singlenään maaliskuussa 2012.

Debyyttisingle herätti huomiota Ruotsissa ja musiikkiblogeissa ympäri maailmaa. Se julkaistiin myös Saksassa, jossa se nousi Top 100 -listalle 20 viikoksi. Tammikuussa 2013 julkaistu toinen single Push Play osoittautui lopulliseksi läpimurroksi Ruotsissa ja siitä muodostui yksi viime kesän soitetuimmista kappaleista. Tähän mennessä Push Play on kerännyt Ruotsissa peräti 15 miljoonaa Spotify-soittokertaa.

Maaliskuun lopulla julkaistu debyyttialbumi Raised in Rain sai myös hyvän vastaanoton. Miriamin vaikuttava ääni on levyllä tietenkin pääosassa ja tuottajana toiminut Victor Rådström on vastannut elektronisesta mutta samalla orgaanisesta äänimaailmasta. Kuluneen vuoden aikana Miriam on kiertänyt ahkerasti festivaaleja ja muita esiintymispaikkoja ja tehnyt vaikutuksen äänellään, joka on yksinkertaisesti koettava livenä. Myös ensimmäinen Suomen keikka tuli tehtyä jo maaliskuussa, kun Yle X3M toi Miriamin Helsinkiin. Push Play on saanut hyvin radiosoittoa myös Suomessa.

Saksassa tehdyt klubikeikat ja radiosoitto veivät maailmanvalloitusta askeleen eteenpäin, sillä saksalaistuottaja Zedd sattui kuulemaan Finders, Keepersin, mikä johti yhteistyöhön hänen kanssaan ja Miriamin levytyssopimukseen Yhdysvalloissa Interscope Recordsin kanssa. Zedd on muun muassa tunnettu Lady Gagan tulevan ARTPOP-albumin tuottajana. Miriamin Push Playstä on jo ehditty julkaista uusi versio Zeddin oman Clarity-albumin Deluxe-versiolla ja Miriamin EP tulee ulos Yhdysvalloissa näinä päivinä.


Suomalaisilla on nyt siis oiva tilaisuus nähdä ja kuulla Miriam Bryant elävänä kansainvälisen läpimurron kynnyksellä. Suomen keikkojen jälkeen luvassa on varsin laaja Saksan kiertue.MIRIAM BRYANT 

Pe 18.10.2013 Helsinki, Kuudes Linja
La 19.10.2013 Tampere, YO-talo, Lost in MusicTeksti ja kuvat: Nina Uddin 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palkki

Palkki