14.10.2013

Idols 2013! Ensimmäinen Idols-LIVE tulevana torstaina - he ovat mukana!


Ensimmäisessä suorassa lähetyksessä nähdään 12 kilpailijasta puolet eli kuusi. Ryhmän tytöt esittävät nyt kotimaisten miesartistien kappaleita ja pojat puolestaan kotimaisten naisartistien kappaleita. Suorissa lähetyksissä katsojat pääsevät äänestämään suosikkinsa jatkoon. Torstain artistivieraana nähdään viime kauden Idols-voittaja Diandra.Tässä he ovat - 12 Idols-kilpailijaa:  

Niño Vasquez 
Ikä: 16 
Asuinpaikka: Leppävaara, Espoo 
Ammatti: Opiskelija 

Niño kuvailee itseään iloiseksi, positiiviseksi ja luovaksi. Musiikki on hänelle elämä ja hän haluaa tehdä vanhempansa ylpeiksi itsestään. Niño tekee omia biisejä ja laulaa paljon kavereiden kanssa. Hän on voittanut kaksi kertaa koulun talent show'ssa. Niño soittaa kitaraa, rumpuja sekä vähän pianoa ja bassoa. Hän osaa myös beatboxata. Nopeat pop-biisit ovat Niñon mieleen.  


Nicola Tiainen 
Ikä: 23 
Asuinpaikka: Helsinki 
Ammatti: Myyntiedustaja 

Nicola oli kolme vuotta sitten mukana Idolsissa ja tällöin matka päättyi Teatteriviikonlopun keskivaiheeseen. Nyt itseoppinut laulaja on edennyt suoriin lähetyksiin saakka. Nicola on 10-vuotiaasta lähtien tehnyt sanoituksia lauluihin. Nicola haluaa tehdä rytmikästä pop-tanssimusiikkia r'n'b -twistillä. Nicolan erikoistaitoihin musiikin lisäksi kuuluu jalkapallo.  

Erika Vikman 
Ikä: 20 

Asuinpaikka: Lempäälä 
Ammatti: Aulavahtimestari ja bilebändin solisti 
Erikan musiikillisia esikuvia ovat vahvat ja persoonalliset artistit, kuten Michael Jackson, Amy Winehouse ja Madonna. Hän alkoi nuorena esiintyä koulun tapahtumissa ja lukiossa alkoikin jo keikkailu bilebändin kanssa. Erika opiskelee musiikkiopistossa pop/jazz -laulua viidettä vuotta ja musikaalienkin maailma on tullut tutuksi. Erika haluaa esittää soulia, rokkia ja poppia hyvällä groovella. Erikoistaitoihin musiikin lisäksi kuuluu näytteleminen sekä kameran edessä että teatterin lavalla.  

Ville Niskanen 
 Ikä: 25 
Asuinpaikka: Tukholma 
Ammatti: Laulaja/demottaja 

Villen musiikillisia esikuvia ovat mm. Beyonce, Etta James ja Stevie Wonder. Hän on julkaissut Ruotsissa singlejä ja esiintynyt eri tv-ohjelmissa. Ville rakastaa laulamista eikä voi ajatellakaan työskentelevänsä muun kuin musiikin parissa. Suomipop ja dance -musiikki ovat Villen mieleen ja hän aikoo ottaa Idols-koulusta kaiken irti.  

Nomi Enckell 
 Ikä: 16 
Asuinpaikka: Vantaa 
Ammatti: Opiskelija 

Nomin suurimpia idoleita ovat Beyonce, Justin Bieber, Rihanna ja Whitney Houston. 16-vuotias Idols-kilpailija haluaa näyttää suomalaisille, että ikä ei ole este osaamiselle ja unelmien saavuttamiselle. Nomi on soittanut pianoa seitsemän vuotta. Laulutunteja hän ei ole ottanut. Nomi haluaa esittää pop-musiikkia - sekä tanssimusiikkia että kauniita balladeja. Nomi on harrastanut pitkään myös koripalloa, mutta koristossut ovat saaneet siirtyä naulaan musiikin tieltä. 

Joseph Miettinen 
Ikä: 20 Asuinpaikka: Karjaa, Raasepori 
Ammatti: Myyntiedustaja 

Joseph alkoi soittaa orkesterissa 16-vuotiaana. Pasuunansoitto päättyi ennen pitkää ja Joseph siirtyi trash-metallin pariin. Musiikilliset kokeilut ovat jatkuneet reggaen ja räpin kautta akustisiin slovareihiin ja trubaduuri-keikkoihin. Tällä hetkellä Joseph kokee, että rankan Limb Bizkit -tyylisen räpin tai Rage Against The Machinen musiikki olisi hänelle ominta.  

Sara Kurkola 
 Ikä: 16 
Asuinpaikka: Kitee 
Ammatti: Opiskelija 

Sara ihannoi suuresti Whitney Houstonia, jonka laulusta hän on ammentanut vaikutteita itselleen. Sara on laulanut aina. Hän pääsi musiikkiopistoon 8-vuotiaana ja aloitti solistina bändikoulussa. Laulutunneilla Sara on käynyt parisen vuotta. Sara haluaisi esittää mahtipontista ja koskettavaa musiikkia. Saran erikoistaitoihin musiikin lisäksi kuuluu valokuvaaminen. Hänellä pitää myös blogia.  

Mitra Kaislaranta 
Ikä: 21 
Asuinpaikka: Oulu 
Ammatti: Opiskelija 

Mitra ei osaa eritellä musiikillisia esikuvia, koska vaikutteita on tullut niin monesta eri paikasta ja eri taholta. Tärkeintä on, että musiikista välittyy tunne ja se myös aiheuttaa tunteita kuuntelijassa. Mitra aloitti musiikin opiskelun musiikkiala-asteella, josta hän jatkoi yläasteen kautta musiikkilukioon ja ammattiopistoon lauluopintojen pariin. Mitra on soittanut viulua, kitaraa ja pianoa - ja laulanut kuorossa, musikaaleissa, yhtyeissä ja solistisilla keikoilla. Hän laulaa tällä hetkellä bilebändissä ja tähtää muusikoksi valmistumiseen keväällä 2014. Omimpia musiikkilajeja ovat pop, rock ja soul. Musiikin lisäksi Mitralla on vahva tanssitausta.  

Alma Miettinen 
Ikä: 17 
Asuinpaikka: Helsinki 
Ammatti: Opiskelija 

Alman esikuva on oma äiti, koska äiti uskaltaa olla rohkeasti oma itsensä. Alma on laulanut lapsesta saakka ja joskus hän saattaa viettää tuntikausia koneella etsimässä musiikkia ja laulamassa karaokea. Alma pitää popista, r'n'b:stä, soulista ja electrosta ekoitettuna vanhaan tyyliin. Jotain "old schoolia" täytyy olla mukana. Musiikin lisäksi Alma harrastaa vaatteiden tekemistä ja tuunailua.  

Niko Helenius 
Ikä: 27 
Asuinpaikka: Espoo 
Ammatti: Muusikko 

Nikon musiikillinen esikuva on 30 Seconds To Mars ja muita inspiraation lähteitä ovat mm. MUSE, Linkin Park, Haloo Helsinki, Jenni Vartiainen, Skrillex sekä Beethoven ja Bach. Niko aloitti musiikin harrastamisen 4-vuotiaana lasten rummuilla. Ensimmäinen yhtye muodostui jo ala-asteella ja teini-iässä Niko otti kitaran käteen ja vaihtoi lastenlaulut punkkiin. Niko oli mukana Kuorosota-ohjelmassa vuonna 2011 ja osallistui New Wave -laulukipailuun. Neljän vuoden ajan Niko on keikkaillut oman yhtyeensä kanssa ja kierrellyt niin festareita, kuppiloita kuin yksityistilaisuuksia. Niko haluaa esittä mahtipontista, visuaalista ja groovea pop-rokkia funkilla otteella - herkkiä balladeja unohtamatta. Musiikin lisäksi Niko nauttii maalaamisesta ja stailaamisesta.  

Niko Brotkin 
Ikä: 25 
Asuinpaikka: Oulu 
Ammatti: Elektroniikkatyöntekijä 

Niko ihailee rocktähdistä eniten Royal Hunt-laulajaa D. C. Cooperia, jonka lavakarisma ja -käyttäytyminen ovat vertaansa vailla. Suomalaisista muusikoista ehdoton esikuva on kitaristi-tuottaja Timo Tolkki. Sokerina pohjalla ovat suuret diskoiskelmädiivat, kuten Eini, Paula Koivuniemi ja Carola Häggkvist. Niko aloitti laulamisen pienenä poikana sukulaisille esiintyen. Teini-iässä Niko lauloi kouluprojekteissa ja juhlissa - ja vakituinen bänditoiminta alkoi noin kolme vuotta sitten. Siitä lähtien hän on säveltänyt ja sanoittanut biisejä bändien kanssa. Niko haluaa esittää melodioilla kuorrutettuja balladeja ja tanssittavaa rock-musiikkia. Musiikin lisäksi Nikolla on piileviä näyttelijän kykyjä.  

Catharina Zühlke 
Ikä: 22 
Asuinpaikka: Vantaa 
Ammatti: Myyjä 

 Catharina ihailee äitiään hänen positiivisen ja rauhallisen elämänasenteensa vuoksi. Musiikillisia esikuvia ovat vahvat naisartistit, kuten Whitney Houston, Celine Dion ja Alicia Keys. Catharina kuuluu Jonen Roadtripin satoon - hän sai kutsun mukaan kisaan ja otti haasteen vastaan. Catharina on laulanut jo pienestä tytöstä lähtien. Bänditoiminta alkoi ala-asteella. Kun hän asui perheensä kanssa Singaporessa, hän oli mukana perustamassa tyttöbändiä, josta into bänditoimintaan alkoi. Nyt Catharinalla on kolme vuotta sitten perustettu oma bändi. Catharina haluaa esittää melodista pop-, rock- ja soul-musiikkia. 

Ensimmäisessä Idols LIVE -lähetyksessä esiintyy kuusi kilpailijaa seuraavin kappalein: 

Nomi Enckell: Hyökyaalto (Antti Tuisku) 
Catharina Zuhlke: New Way Home (Isac Elliot) 
Nicola Tiainen: Puhu äänellä jonka kuulen (Happoradio) 
Alma Miettinen: Welcome To My Life (Sunrise avenue) 
Niko Helenius: Vapaa (Kaija Koo) 
Niño Vasquez: Music Everywhere (Anna Abreu)

Idols Live @ MTV3 torstaina 17.10. klo 20:05

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palkki

Palkki