2.10.2013

Eva Wahlström palaa kehään – ”Vain maailmanmestaruus puuttuu”

Ammattinyrkkeilyn Euroopan mestari Eva Wahlström palaa joulukuussa kehään. Wahlström on kuntoutunut puolitoista vuotta sitten saamastaan keuhkoveritulpasta ja käsivaivoistaan ottelukuntoon ja palaa innokkaana kilpakehään.

P3 Boxing järjestää joulukuussa pääkaupunkiseudulla Wahlströmin paluuottelun sisältävän huippuluokan ammattinyrkkeilyillan, jonka tarkemmat tiedot paljastetaan ensi viikolla.

- Tuntuu uskomattomalta palata kilpakehään. Vihdoinkin se toteutuu. On erityisen jännää päästä heti ison yleisön eteen todellisessa huipputapahtumassa, Wahlström iloitsee.

- EM-otteluni yleisö oli aivan mahtava ja joulukuussa pääsen viimeinkin antamaan kannattajilleni jotain takaisin.

Maaliskuussa 2012 Wahlström voitti ensimmäisenä suomalaisnaisena ammattinyrkkeilyn Euroopan mestaruuden kukistamalla Unkarin Agota Ilkon pisteillä. Amatöörinä Wahlström saavutti peräti kolme arvokilpailumitalia.

Helsinkiläinen palaa kehiin tavoittelemaan tähtiä. Hänen haaveenaan on maailmanmestaruuden voittaminen.

- Ensin täytyy palata voitokkaasti kehään. Haaveenani on maailmanmestaruusottelu ja nöyränä lähden tavoittelemaan sitä. Maailmanmestaruus on ainoa mitä minulta vielä puuttuu, Wahlström kertoo.

- Olen ikionnellinen jokaisesta matsista, jonka pystyn ottelemaan ja maailmanmestaruusottelu olisi tietenkin ihan superia.


P3 Boxingin Pekka Mäen mukaan heillä on selvä suunnitelma Wahlströmin haaveen toteuttamiseksi.

- Meillä on kolmen ottelun suunnitelma. Ensin paluuottelu joulukuussa, sitten EM-tittelinpuolustus tai MM-karsintaottelu ja sitten maailmanmestaruusottelu, Mäki paljastaa kertoo.

- Jos kaikki onnistuu suunnitelmien mukaan, niin WBA-liiton maailmanmestari Kina ”Dinamita” Malpartida puolustaa mestaruuttaan ensi vuonna Evaa vastaan Suomessa. Olemme jo lähestyneet perulaisen mestarin taustajoukkoja.

Kuva: Minna Hatinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palkki

Palkki