22.10.2013

Astrid Swanin uusi albumi kaupoissa perjantaina


Helsinkiläinen laulaja-lauluntekijä Astrid Swan julkaisee perjantaina 25.10. uuden pitkäsoittonsa Astrid4. Luvassa on levyllinen lempeästi laulettuja kappaleita rakkauksista, joita ei voi saada ja rakkauksista, joita on. Loistoarvioita saanut albumi on ennakkokuunneltavissa tämän viikon ajan yksinoikeudella yhdessä Suomen suosituimmissa verkkoyhteisössä, Lily.fi:ssa.


Astrid4 on vahva kokonaisuus. Tunnelma on samaan aikaan ilkikurinen ja surumielinen, sillä sanoitusten minät ovat häpeilemättä sekä haureita että hauraita. Rumba 10/2013, **** 1/2

Astrid Swanin viides albumi on loistelias teos. (...) levy viettelee mukaansa monimutkaisten parisuhdekuvioiden, päättämättömyyden ja väliaikaisten hyvästijättöjen maailmaan. Luonnonvoimat ovat liikkeellä. Soundi 10/2013, ****

Astrid Swan on kertonut uutuuslevyn syntyneen hiljalleen ja pakottamatta. Siltä levy myös kuulostaa: läsnä olevalta, lempeältä ja rehelliseltä. Laulajan pehmeä ääni herkistää, hellii korvia ja auttaa tyyntymään kiireen keskellä. - Olivia 10/2013

Lempeissä kappaleissa on voimaa, ja musiikki soi kaikuja Kate Bushista. - Trendi 10/2013

Orgaanisilla soundeilla maustettu, pianovetoinen levy on järjestyksessä Astridin viides, mutta vasta neljäs soolo. Astrid4 on ensimmäinen levy, jonka Astrid on tuottanut itse. Olen kokeillut monenlaista, nyt palasin siihen missä olen omimmillani. Palasin flyygelin ääreen. Tein kappaleita, joita olen hyvä kirjoittamaan, mutta joita en ole aina halunnut kirjoittaa. Niistä tuli henkilökohtaisimmat ja samalla parhaat biisini tähän saakka, Astrid toteaa. Lue lisää albumista englanninkielisestä biografiasta.


Klassista singer-songwriter-perinnettä kunnioittavalta levyltä on lohkaistu single nimeltä Four Months To Kill, joka soi mm. YleX:n ja Radio Helsingin taajuuksilla. Single on kuultavissa myös SoundCloudissa. Albumin julkaisee edellisen tapaan indieyhtiö Soliti. Astrid palaa uuden albumin myötä myös lavalle - kiertuepäivämäärät löytyvät alta.

Laulun ohella pianoa, kitaraa ja klarinettia soittava Astrid on nuoresta iästään huolimatta pitkän linjan muusikko. Hän on ehtinyt kolmen vuosikymmenensä aikana kiertää niin Eurooppaa kuin Amerikkaa, miksata ja tuottaa itse albumeitaan, lämmitellä José Gonzálesia, soittaa ja laulaa soolouransa ohella muissa yhtyeissä kuten Treeballissa - ja siinä sivussa saada aikaan naistutkimuksen gradun ja pienen pojan.

Astrid Swan kiertueella

15.11.2013 Levynjulkaisukeikka, Korjaamo, Helsinki
16.11.2013 Dynamo, Turku
20.11.2013 Telakka, Tampere
23.11.2013 Vakiopaine, Jyväskylä
12.12.2013 UFOn laulukerho, Sir Eino, Helsinki (duo)
Kiertue jatkuu vuodenvaihteen jälkeen.

Uutta albumia juhlitaan levynjulkaisukeikalla perjantaina 15.11. klo 21-02 (K-18) Korjaamon Vintillä osoitteessa Töölönkatu 51 A, 00250 Helsinki. Liput ennakkoon 8€ + alk. 1,5€ palvelumaksu, ovelta 10€. Liput osoitteesta www.tiketti.fi tai numerosta 0600-1-1616 (1,69€/min+pvm).

Kuvat: Mikko Rasila

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palkki

Palkki